Bed time


Dags att gå och lägga sig. Ska upp tidigare än vanligt i morgon. Ska upp hela 2 timmar än i vanliga fall!! Har körlektion innan jobbet, börjar jobba 09.30 men har körlektion kl.07.00. Väääääldigt tidigt, men det är okej jag får offra mig lite nu de närmaste månaderna. Kommer vara så värt det när jag väl har mitt efterlängtade körkort.
Ska ligga och läsa lite i körboken, förbereda inför körlektionen. Wish me luck :)

Storstädning

Idag har jag dragit igång Projekt Storstädning här hemma. Jag tar rum för rum, låda för låda. Går igenom allt och slänger och ordnar och fixar. Måste dock åka till Ikea snart och skaffa lite bra förvarnings lådor.
Fotoalbum behöver jag också köpa, har hur mycket kort som helst som ska in i album och sorteras ordentligt.

Det känns hur bra som helst att få göra sig av med en massa saker och få ordning bland all my stuff. Ska verkligen se till att allt håller sig på sin plats när jag är done. Hur mycket stuff kan man samla på sig egentligen?

Idag har jag hunnit gå igenom min garderob. Sorterat och fått iordning bland hyllor och lådor i garderoben. How I wish att jag hade en Walk in closet, haha. Det är en hel del i garderoben som jag ska göra mig av med. Först tänkte jag slänga det, men kom på att det är synd att slänga allt när man kan skänka bort det till behövande. Har slängt iväg ett mail till Röda Korset för att se om de har någon klädinsamling, annars får jag hitta någon annan organistation som vill ha dem. Det som fortfarande är i mycket bra skick tänkte jag försöka sälja på Tradera. Hey, håller på att spara för fullt till min USA resa nästa höst :) Man ska börja spara i tid :)

Hot

Reklamen för David och Victoria Becham´s nya parfym for her and him. So hot, jag älskar ju henne och David är ju inte direkt tråkig att titta på.


Gustav?


Har de senaste dagarna läst lite om orkanen Gustav på Aftonbladet.se och Expressen.se som herjar i New Orleans. Vem är det som kommer på dessa namn? Hur "döper" man en orkan efter ett mänskligt namn?


(Bild från Aftonbladet.se)

Simma


Idag har jag varit duktig. Åkte och köpte ett simmkort i en simhall här i närheten där jag bor. Ska bli så skönt att äntligen få komma igång med lite träning, perfekt att simhallen ligger nära mig. Jag simmade ett par år när jag var yngre, men la av eftersom jag spelade basket samtidigt, det blev för mycket med båda. Men nu ska jag ta tag i detta igen.

Ska försöka komma iväg och simma ett par gånger i veckan. Mitt jobb är ganska generösa, de uppmuntrar oss att hålla på med någon form av träning. Varje år sponsrar de oss med 2500 kr mot att vi visar upp ett kvitto med vårt namn och personnumer på. Så det ska jag traska upp med till personalavdelningen i morgon och få igen de pengar jag la ut på simmkortet.

Tre


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
* Massa pennor
* Mobilen
* Fjärrkontrol

Tre saker jag gör just nu:
* Denna lista så klart
* Strö tittar på TV
* Dricker kaffe

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
* Resa jorden runt
* Skaffa barn
* Lära mig flera språk

Tre saker jag kan göra:
* Pyssla
* Laga mat
* Dansa

Tre saker jag inte kan:
* Vara ute i god tid med saker och ting
* Sjunga
* Rita snyggt

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
* Justin Timberlake
* Christina Aguilera
* Dig själv

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
* Flera språk
* Sy ordentligt
* Köra bil (håller på att ta körkort)

Tre favoriträtter:
* Tacos
* Pappas burek
* Cevape


Barack for president


Inann jag börjar städa här hemma har jag suttit ner och sett/hört hela Barack Obamas tal han hade här om dagen. Vilken talare säger jag bara, vilken man. Jag säger det, Obama for president.  Jag hoppas verkligen att han blir USA´s nästa president. Jag tror verkligen att han kan göra skillnad. Det är inspirerande att lyssna på honom.

Ni kan se hela talet här. OBS! väldigt lååååångt :)

Lördag

Hej hej, hoppas ni har en skön lördag. Jag tog mig en lång sovmorgon idag, det förtjänade jag verkligen.

Så skönt väder det är ute idag. Jättevarmt och skönt. Jag var ute och tog en lång promenad. Nu blir det till att städa här hemma lite, är så stökigt får ångest bara av att titta på allt.

Ikväll är det tänkt att vi ska ut ett gäng med kompisar:) Ska bli så trevligt, var ett tag sen jag var ute. Jag vill ut och dansa :) Vi ska dock inte ses förrän ikväll.

Grattis Michael


King of Pop, Michael Jackson fyller 50 år idag, Grattis! Jag älskade honom när jag var yngre och lyssnar fortfarande på hans musik idag. Trots allt som har hänt med honom idag, sönderopererad i ansiktet, anklagelser etc...,I don´t care ingen kan ta ifrån honom titeln som The King of Pop. Enligt mig är han ett geni inom dans/musik och allt han har åstadkommit inom nöjesbranschen.
Igen, Grattis på dig dag.

Da Sutis - Dino Merlin

Syrran se hit, ja och alla andra som är intresserade av balkan musik. Jag älskar, älskar, älskar Dino Merlin och hans musik. Hans nya album är underbart, alla hans låtar är underbara men det nya...♥ it.

Jag och syrran försökte t.o.m övertala pappa under semestern att ta en tripp till Sarajevo för att se han live. Men pappa som i vanliga fall gör allt för oss hade ingen lust att åka från Kroatien till Sarajevo denna sommar. Men jag SKA se han live någon gång i mitt liv.Underbar sång

Äntligen


Äntligen är det fredag. Som jag har längtat. Efter den piss vecka jag har haft på jobbet är det skönt att få vara ledig i två dagar. Jag hann inte prata med chefen idag, tar det med henne på måndag har bett om ett litet möte med henne. Jag ska lätta mitt hjärta för henne. Kommer kännas så skönt efteråt.

Efter jobbet var jag och fixade naglarna hos My, snygga som alltid. Ingen ork hade jag för något annat. Gick till ICA och handlade lite och sen ska denna fredag kväll (det som är kvar av den) spenderas i soffan, ingen ork för att göra något efter denna jobbiga vecka.

Kallt


Fan, vad kallt det var i morse. Jag började 08.00 idag och åkte strax innan 07.00 för att hinna äta frukost innan jag stämplade in. Riktigt kallt var det, nästan så att jag saknade en halsduk. Men det känns ju jättekonstigt att behöva ta på sig en massa kläder i augusti månad, okej det är snart september men ändå.

Tack pappsen


Fika med min kära far idag gick bra. Så skönt att få prata av sig med honom. Mamma är bra på att lyssna till andra saker jag behöver säga och få råd om andra saker. Pappa är en mycket vis man, som har varit med om en hel del saker i sitt liv. I guess what doesn´t break you only makes you stronger.

Den här veckan har inte varit någon bra alls. I was ready to throw in the towel. Alla vi har dåliga dagar, där vi känner oss nere,arga, frustrerade, ledsna osv...Därför är det skönt att få prata av sig med någon, någon som bara lyssnar och kommer med goda råd. Idag är dagen mörk, men i morgon skiner solen igen.

Dessa dagar har varit piss på jobbet. Men för att gardera mig för de kommande veckorna/månaderna behöver jag tala med chefen, hon behöver veta vad som pågår, nu kan jag inte vara tyst längre och hålla någon annan om ryggen. Jag gillar inte backstabbing, inte alls min grej. Men jag har försökt tala med denna person som inte alls verkar bry sig vad man säger. Jag är på jobbet för att tjäna ihop MIN lön och inte någon annans. Jag är EN person och inte flera, jag har 2 händer och inte 10. Det är dags att se sig om sitt eget hus helt enkelt. Arbetsbördan är för hög för att vi ska hinna med och jag är helt slut, vill inte gå in i väggen.

Jag vill ha tillbaka den där känslan av att jag älskar mitt jobb, vilket jag verkligen egentligen gör. Jag älskar allt (nästan) med den där byggnaden, it takes my breath away varje gång. När jag kliver in genom personalentren känner jag verkligen hur jag sugs med i husets historia och jag är glad att få vara en del av det som skapar ny historia där. Jag vill ha tillbaka denna känsla igen.

Hvala underbara pappsen för att du helt enkelt är som du är ♥

Bills Bills Bills


Nu är äntligen alla räkningar betalda. Fattar inte att jag alltid väntar i sista sekund. Tänker varje dag, i kväll ska jag fixa det, nej i kväll istället. Hur trög kan man vara egentligen? Är ju bara att sätta sig och fixa det, tar inte alls lång tid.

Jag tackar gudarna för att det är fredag i morgon, äntligen helg, denna helg är verkligen efterlängtad kan jag tala om.

Efter jobber bär det av till min nageldam My som muppade upp min tid förra veckan. Mina naglar ser för djävliga kan jag tala om. Har bett folk kolla från långt håll denna vecka...haha

Tajo

Idag efter jobbet ska jag träffa min kära far i stan för en fika. Täkte först bjuda hem honom, men kom på att jag inte har städat, ser katastrofalt ut hemma. Skäms att bjuda hem honom...hahah. Inte för att han bryr sig, det är ju inte så att han ställer sig och städar, men jag skäms ändå.

Jag behöver prata lite med honom, behöver lite råd om vissa saker som gnager mig. Och far min är en mycket klok man att prata med om livets stora funderingar. Han kommer alltid med bra råd, uppmuntran eller bara beröm. För tillfället känner jag mig lite ur limbo ang vissa saker. Jag behver helt enkelt tala med en klok människa.

Krya på dig

En STOR krya på dig KRAM till min kära syster yster som ligger hemma och är sjuk. Dea, hoppas du blir bättre snart. Seka te voli ♥

Hon har legat hemma nu i flera dagar. Hon är så hes att jag knappt känner igen hennes röst. Känns konstigt att inte se henne på jobbet (vi jobbar på samma företag, men på olika avdelningar). Vi brukar hinna med en fika eller två annars när vi jobbar.

Galning

Jag hade nästan en nära döden upplevelse i morse när jag skulle korsa gatan till jobbet.
Dessa cyklister är ju helt livsfarliga de cyklar som dårar och ingen respekt har de för fotgängare.


Det var ta mig fan grönt på trafik ljuset och jag går över gatan. Men då kommer det en jävla dåre i världens jäkla fart och nästa kör över mig.


Och självklart enligt honom var det mitt fel. Stannade och började skälla. Jag bad han to piss off och lära sig folkvett och trafikregler. Ursäkta mig för att jag går över det jävla övergångsstället när det är grönt. Är det han eller jag som är färgblind då eller?! Idiot säger jag bara.


You didn´t know this about me

* Byter alltid om till T-shirt och shorts när jag kommer hem.
* Är otroligt ormrädd, we are talking a lot, kan inte ens se en tecknad orm.
* Skulle lätt kunna flytta till New York.
* Talar, svenska, engelska, kroatiska och en del tyska. Funderar på att ta en spanska kurs i vår.
* Älskar att måla, rita och pyssla.
* Jag går hos en nagelteknolog var tredje vecka (till världens bästa My) och fixar naglara.
* Älskar kaffe, är inte människa innan min kopp på morgonen.
* Är en aning mörkrädd.


~~~

"When you run from something, it only stays with you loner. If you fight something , it only makes you stronger"

What a day

Dear Lord, vilken jäkla dag jag har haft. Jag är helt slut! Telefonen har gått i ett. det var nästan så att jag tog upp rökning igen. Men jag lyckades hålla mig, riktigt stolt över mig själv. Nu är jag inne på min 8:e rökfria vecka.

Som sagt det var hur mycket som helst idag. Märks verkligen att alla är tillbaka från semestrar. Igår var det även "bank holiday" i England. Jo tack, det märktes kan jag tala om, ALLA ringde och mailade verkligen idag. Ur faxen (vem faxar nu för tiden by the way) strömmade det papper.

Fortsätter det så här kommer jag ta mig fan gå in i väggen snart. Hoppas verkligen inte på detta. Visst gillar jag att det finns och göra, annars blir man så slö om det inte finns något att göra. Men idag var det för mycket.

Jag har i alla fall tagit ett avkopplande bad, känner mig som en ny människa.

F**k


OMFG vilken jävla förmiddag jag har haft. Har varit den värsta sen jag kom tillbaka från semestern. Nu har det lugnat ner sig lite, ta i träd, kanske blir galet när jag kommer tillbaka från lunch. Hatar denna jäkla dag, jag har ont i huvet (inte bakfull sen igår, utan migrän som spökar), är varm, sitter bara och svettas, fattar inte vad det är för fel på mig.

Men nu ska jag ta lunch och hoppas att det lugnar ner sig när jag är tillbaka.

Trevlig kväll

Kom hem för ett tag sen från stan. Var med min underbara vän D i Stockholms Konserthus och såg Renée Fleming. Vilken röst säger jag bara.  Riktigt bra måste jag säga. Jag tror nog att jag till viss del gillar opera nu. Det var verkligen vackert att lyssna till.

Efter showen hann vi med att ta 2 glas vin på Sturehofs uteservering. Mycket trevligt. En lyckad kväll. Kul att man hittar på något en vardag. Vi planerar dock eventuellt en utekväll till helgen.

Men nu får det bli sängen, ska upp och jobba i morgon.

Måndag

Måndag och en ny arbetsvecka. Jag känner mig dock inte på topp idag måste jag säga. Har haft väldigt ont i huvet hela dagen, tror jag börjar få migrän igen, så jäkla typiskt. 

Ikväll ska jag och en vän till Stockholms Konserthus vid Hötorget. Vi ska gå och årets Polar pristagare Renee Fleming. Ska bli väldigt intressant. Jag har alltid velat gå och se Opera, för att se om det är något för mig. De säger att antingen så älskar man det eller inte alls, finns inget mellanting. Så vi får väl se vad jag tycker om saken.  

Visovac

Min mamma är uppvuxen på landet i Kroatien i en stad som heter Laskovica. Inte trodde min mamma när hon växte upp att detta skulle bli en nationalpark månag år senare. Nationalparken Krka är en 72.5 kilometer lång flod (Krka) som rinner rakt igenom och bildar sjöar och forsar omgivna av grönska. Här finns det mängder av sjöar och vattenfall: bl a det praktfulla vattenfallet Skradinski Buk som forsar ner från 45 meters höjd och vattenfallet Roški Slap (25 meter). I parken ligger ön Visovac med ett franciskanskt kloster från år 1445.

Vi passade på att besöka just Visovac, något jag har velat göra väldigt länge. Det är en liten ö, som består av ett kloster. Det bor munkar på detta kloster och det hålls mässor där varje söndag. För att ta sig ut till ön måste man självklart åka båt. Man ställer sig på bryggan och så kommer en munk och hämtar en och kör tillbaka en när det är dags att gå. Vi var där en söndag när vi var ute på landet och det var något av det vackraste jag sett i hela mitt liv. Vattnet och den ön, det går inte att beskriva i ord hur vackert det är där.

(Klicka för större)

   
   
   
   

Denna plats takes my breath away.
(Alla bilder tagna av mig)

21


Såg filmen 21 igår kväll.

Handling: Inspirerad av den sanna historien om MIT-studenterna som behärskade konsten att räkna kort och blåste Las Vegas kasinon på flera miljoner. Ben Campbell försöker finansiera sina studier när han blir värvad av de mest begåvade studenterna på MIT och delaktig i en våghalsig kupp mot Las Vegas kasinon.

Med hjälp av en genialisk statistiker, falska id-kort, deras egna hjärnor och ett komplicerat system för att räkna kort, lyckas Ben och hans vänner knäcka de de till synes ogenomträngliga systemen. Nu blir hans utmaning att hålla ordning på siffrorna och ligga steget före kasinonas ägare innan allting spårar ur


My thoughts: Inte den bästa film jag sett, men en helt ok och sevärd film. Snygga människor och en snygg miljö, Las Vegas såklart. Det har dock gjorts bättre kasinofilmer, exempel Ocean's eleven och Casino.

(Bild från Discshop.se)

Söndag

Dagen har spenderats hos mamma och pappa. Pappa grillade idag, så jäkla gott, älskar verkligen mat direkt från grillen.

Syster och jag var även nere i centrum där syster köpte en ny laptop. Hennes gick sönder förra veckan och gick inte att laga. Men det var dags för en ny, hon har haft sin gamla i flera år. Jättesnygg HP köpte hon, en lika dan som jag har. Så jag har hjälpt henne att installera och fixa allt, jag är hennes personliga IT-support ;)

När jag kom hem till mig såg jag att halva centrum var avspärrat och det var en hel del poliser där. När jag sen kom upp till mitt hus hittar jag ännu fler poliser som knackar dörr. En av dem frågar mig om jag bor i det här huset. Javisst, säger jag. Bra, vi kommer till dig snart. Efter ett tag plingar de på hos mig och talar om att det har skett ett vädertransport rån ett par timmar tidigare och undrar om jag hade sett något. Jag förklarade att jag just kom hem från mina föräldrar och inte har varit hemma på hela dagen. Ingen fara säger han och talar om att de knackar dörr hos alla för att undersäka om någon har sett nåt.

Min lördag

Idag var det så fint väder här i Stockholm, loved it :)

Skulle ha fixat mina naglar idag, men My min kära nageldam hade felbokat mig. Jag ringde dit ogår för att dubbel kolla tiden, om det var 10 eller 10.30 idag och då säger de att hon måste ha missat att skriva upp mig. My själv är på semester och jag skulle sitta hos hennes kollega, men hon hade glömt och skriva in mig i deras boknings pärm. Jag blev inte lycklig över detta kan jag tala om. Har jag bokad nageltid ska jag ha den då jag har bokat. Nu får jag vänta till på fredag till att få dem snygga. Tur att jag ringde så att jag inte hade åkt in idag till 10.

Men det blev en mycket trevlig dag ändå. Träffade Emma i stan. Var väldigt trevligt, sågs sist innan semestern. We had som cathinh up to do. En trevlig fika blev det, sen en promenad till Slussen genom Gamla Stan, där vi även passade på att luncha, kebab blev det och det var hur gott som helst. En trevlig dag helt enkelt.

Step Up 2-The Streets


Såg denna film igåg, Step Up 2 - The Streets. Såg ettan för ett tag sen. Denna var minst lika bra, eller jag ettan är självklart bättre, det är de alltid. Men jag gillade även denna. Var sjukt bra musik med, jag ville nästan ställa mig upp och dansa :)

(Bild från Discshop.se)

Kalla mig prinsessa

Här är den senaste boken jag läste ut idag, Kalla mig prinsessa av Sara Blaedel.

Handling: Våldsroteln vid Köpenhamnspolisen får in en anmälan om en grov våldtäkt på en ung kvinna. Kriminalinspektör Louise Rick får hand om fallet och det visar sig snart att det är mer komplicerat än väntat. Kvinnan har nämligen blivit våldtagen av en man som hon fått kontakt med på en chatsida på Internet - på en dejt där allt har gått fruktansvärt fel. Mannen har uppgivit falsk identitet och dessutom har han sett till att dölja alla spår efter sig ytterst noggrant.
Louise Rick förstår att hon måste använda sig av okonventionella metoder för att hitta mannen innan han begår nya brott. Hon ska låta våldtäktsmannen söka upp henne, genom att hon skapar sin egen dating-profil på nätet där hon kallar sig Prinsessa.


My thoughts: En väl skriven och spännande bok. Väldigt lättläst. En ganska skrämmande story som kan vara verklighet.

(Bild från CDON.com)

Mera Šibenik

Lite fler bilder från Šibenik nu i Juli. Dessa tog jag när vi var uppe vid någon "borg" eller vad man ska kalla den.

(Klicka för större)


   
  
 

Älskar verkligen den sista bilden. Gillar hur jag fick men min systers skugga på bilden.

The Hills

Yes, kom på att säsong 4 av The Hills har börjat igen :) En serie som jag har fastnat för. Så typiskt mig att fastna för en massa serier.

Såg nyss första avsnittet på MTV´s hemsida.

Längtar verkligen tills alla mina serier börjar igen i September. One Tree Hill, Gossip Girl, Supernatural, Prison Break, Desperate Housewifes, Ugly Betty, osv :) Jag är ju så otålig att jag inte kan vänta tills de kommer till Sverige, så jag kör med USA tid. Vi är ju för sega i kära Svedala.

(Bild MTV.com)

Ny maskin


Efter jobbet idag gick jag till Gallerian för att köpa mig en dokumentförstörare på Claes Ohlson. Inte världens roligaste köp kanske med praktiskt. Jag blir lite nojig när jag ska slänga betalda räkningar, olika dokument med mitt namn, adress eller personnummer på. Har ju läst att det finns folk som gräver i sopprum och t.o.m tar över en persons identitet, scary liksom. Jag river alla papper självklart i små bitar så gott det går, men känner mig ändå inte säker till 100 %. Inte alls dyr, 169 kr och 59 kr för en papperskorg till den. Funkar jättebra och jag kan vara lugn nu när jag vet att allt verkligen blir förstört.

~~~

"When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile."


Garbage

Fan, vad irriterad jag bli på all jäkla skräp post som man får till
sin email varje dag. Varje gång man öppnar sin privata mail
ligger det en hel del nya skräp mail i skräp korgen.

Hur kommer det sig att man får så mycket skit emails? Har inte jag rensat på ett par dagar har jag hunnit få typ 100 st nya garbage mails. Får kolla om det kan vara så att man kan göra någon inställning på mailen där det filtreras bort mer än vad det gör.

Bok tips


En bok som jag starkt kan rekommendera Magdalena Graaf´s bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig".
Herregud, stackar kvinna vad hon genom gick i ett tidigare förhållande. Den är hur bra som helst, det går inte att lägga ifrån sig boken.

Jag ska erkänna att jag som säkert många andra tog Magdalena för en korkad brud där hon mest struttade runt i sina videos med sin syster Hanna och sjöng "You, you have got what I need...".
Har på senare år har jag helt ändrat åsikt om Magdalena och tycker att hon är en vacker och stark kvinna som har skapat sig ett underbart liv med sina söner.

I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror.


Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.


Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod.


Läs denna! Hörde även att boken ska bli film, spännande.

(Bild från CDON.com)


Mrs & Mrs


Tycker Ellen DeGeneres och hennes Portia de Rossi är så söta tillsammans. De gifte sig i helgen efter att ha varit tillsammans ett par år och det har blivit lagligt i Kalifornien för personer av samma kön att gifta sig. Jag är själv straight men är all for gay marriage, har en del nära vänner som är gay. Samma rättigheter till alla människor :)

(Bild People)

Fyra

En liten lista innan jag hoppar i säng.

Fyra filmer jag kan se om och om igen
Grease
♥ Pretty Woman
♥ Dirty Dancing
♥ Remember The Titans

Fyra städer jag bott i
Zagreb, Kroatien
♥ Stockholm
and that´s it

Fyra tv-serier jag gärna ser
Prison Break
♥ Supernatural
♥ One Tree Hill
♥ Desperate Housewives

Fyra ställen jag vill åka till
♥ Barcelona
♥ San Fransico
♥ Florida
♥ Paris

Fyra tidningar jag köpte senast
♥ Elle
♥ Amerikanska VOUGE
♥ Glamour
♥ Cosmopolitan

Fyra saker jag borde göra oftare
Träna
♥ Spara mer pengar
♥ Komma i säng tidigare
♥ Dammsuga

Fyra favoriträtter
Tacos
♥ Cevape
♥ Burek
♥ Pappas lasagne


Marilyn Quotes


"Dogs never bite me, just humans"


"Hollywood´s a place where they´ll pay you a thousand dollars for a kiss, and fifty cents for your soul"


"I am a star, the people made me a star. No studio, no person, but the people did"


"I want to grow old without face-lifts... I want to have the courage to be loyal to the face that I have made."


Ooops

Ooops, jag fastnade i telefon med en av mina  vänner ett bra tag.


Nu har jag nästan lite ont i örat av allt prat. Men det är så roligt för vi har alltid en massa att prata om, alltid. Men det var så trevligt att prata med M. Hon bor i Los Angeles, så det är alltid kul och höra vad hon har haft för sig :)

Hur kommer det sig att vi tjejer alltid kan prata i telefon så länge? Har ni tänkt på det någon gång?
Killar pratar aldrig så länge. Det är mer: "Hej, när ska vi ses och vart? Hej då."

När jag bodde hemma kunde mina föräldrar bli tokiga för att jag alltid satt i telefon så länge. Och ibland hade man ju flera stycken som man skulle ringa just samma dag ;)


Disturbia

Jag är ett stort Rihanna fan, älskar hennes musik. Jag är helt kär i hennes nya låt "Disturbia". Tycker även att videon är skit cool.


Tack syster

Tack till världens bästa syster för att du är så underbar som du är :)

Snillet här har ju körlektion idag efter jobbet, 18.20. Tror ni inte att jag har varit så smart och glömt mitt körkortstillstånd i bokhyllan hemma. Jättesmart! Jag hinner ju inte åka hem och hämta det då jag slutar 17.30 på jobbet.

Men världens bästa syster som är ledig idag åker hem till mig och hämtar det och möter mig sen i stad. Hvala seko ♥

Måndag

Jag är sjukt trött idag, sov så dåligt i natt. Av någon anledning brukar jag alltid sova så dåligt på just söndagar, går inte att somna ordentligt, ligger och vrider och vänder på mig.

Hade velat gå hem efter jobbet och bara ta det lugnt. Men eftersom jag är ta mig fan min familjs personliga sekreterare ska jag över till mina föräldrar, igen! De har varit hemma i ett par dagar och jag är redan trött på dem...hahah 
Jag åker över för att jag är en snäll person helt enkelt :) Min systers lap top verkar har gått sönder, det är något fel på den. Och det datasnillet som jag är ska jag ta mig en titt och se om jag kan laga den. Tycker synd om henne och jag inte lyckas fixa den, vet hur det är när ens dator går sönder. Hennes har dock hängt med ett par år, så det är inte så konstigt om den har gått sönder. Men jag som funkar som hennes privata data-support får ta mig en titt annars får vi gå och lap top shoppa någon dag.

Wow

Det har inte blivit så mycket tittande på OS för min del. Synd, tycker att den finns intressanta sporter att titta på. Det är synd att man missar det då det går så tokiga tider på dygnet. Gillar att titta på simmningen en hel del, tränade själv simmning förr. Samtidigt som jag simmade spelade jag även basket. Det krockade med varandra, så jag fick välja simmning eller basket. Och jag valde basket, som jag höll på med i ca 8 år.

För att gå tillbaka till simmning. Vad är det Michael Phelps har åstadkommit?! Killen krossar verkligen allt motstånd som kommer hans väg, han har tagit flera världsrekord, bland annat sina egna världsrekord. Swich, säger det så fort han har hamnat i vattnet. Så roligt och se han tävla. Nu har han gått och blivit historisk med åtta OS-guld i ett och samma OS. Han har gått om simmaren Mark Spitz rekord från 1972. Spitz tog sju OS-guld. Jag är imponerad av Phelps, han är ju som värsta maskinen. Jag blir nästan inspirerad att dra på mig baddräkten och börja simma igen :)

Slapp dag

Kom just hem från ICA. Vad det regnar ute. Sånt pissväder.
Är sommaren redan slut? Är det höst redan? Fast perfekt väder för
att kurra upp i soffan och titta på film.

Och det är just det jag ska göra strax. Kurra upp i soffan med en skön
filt och med chips och Coca Cola. Söndagar får man svulla, eller
vad säger ni? :)

Flyga Drake

Har precis läst ut denna bok, Flyga Drake som är skriven av Khaled Hosseini.

Handling: Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.


My thoughts: Ibland hittar man en bok som verkligen berör en, detta är en av de bästa böckerna jag har läst på länge. Jag blir så tagen av händelserna, den går inte att lägga ifrån sig, jag önskade att den bara fortsatte. Vacker historia om vänkap, klasskilnader, grymhet och svek. Intressant att läsa om ett land som man egentligen inte vet så mycket om, än att det har varit drabbat av våld.Rekommenderas starkt! Ska även se till att se filmen, men tror att boken är mycket bättre.

(Bild från CDON.com)

Du fina

Älskar denna bild som jag tog i mitt fina Šibenik ♥ Älskar hur jag fick med solnedgången


(Klicka för större)

50 år and still fabulous


Grattis till min stora idol Madonna som idag fyller 50 år. Lätt den snyggaste 50 åringen där ute.

Hur underbart är det inte att Kanal 5 har haft Madonna på TV hela dagen. Älskar filmerna  "Who´s That Girl" och "Susan, var är du"?
Konserten som går nu, "The Confessions Tour Live from London", har jag också sett ganska många gånger då jag har den på DVD, helt underbar. 

Jag kan faktiskt skryta med att jag har träffat henne, på rikigt, face to face. Något jag aldrig i hela mitt liv kommer att glömma. Jag träffade henne när MTV-galan hölls i Stockholm för några år sedan. Lycka säger jag bara ♥
Fick mig en liten pratstund med henne och hon var allt jag någonsin hade hoppats, tänkt mig att hon skulle vara :)

Trevlig fredag


Nu ska jag ta och göra helg för denna vecka. Ska ta mig ut till mina kära föräldrar i Farsta :) Pappa har gjort pita (typisk jugge rätt), som jag ska smaska på. Stannar över natten också, orkar inte hålla på och åka fram och tillbaka ikväll.

Ni får ha en trevlig fredags kväll :)

Tack pappsen

Nu när mina föräldrar är tillbaka från semestern är det standard att min kära far ringer mig på jobbet någon gång i veckan för att önska mig en god morgon. Är inte det kärlek så vet jag inte ♥

I morse ringde han bara för att säga god morgon och att jag hade sovit ordentligt. Mamma brukar bara ringa om det är något akut som hon behöver prata om annas väntar hon tills jag är hemma från jobbet, hon tycker inte om att "störa" mig på jobbet. Men det är väl klart att de inte gör, jag sitter på kontor med egen anknytning. Men pappsen han brukar höra av sig för att som sagt säga "God morgon" och önska mig en bra arbetsdag. Bättre föräldar kan man inte önska sig, det är de här små sakerna som gör en så glad :) Kärlek till dem båda ♥

~~~

"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no hope at all."


Skradin

Lite mer bilder från Kroatien. Denna gång ett ställe som heter Skradin. När vi var på väg till landet, där min mamma är född och mina morbröder har landställe.
Jag är faktiskt döpt i Skradin :)

(Klicka för större)

 
Här är då jag döpt :) Syster döptes i en närliggande stad, Rupe.

  
På väg till mammas födelseby, Laskovica.


Utsikten från en av mina morbröders landsställe.

Ut och köra


Give me please :)

Idag har jag varit duktig. Jag har bytt körskola. Den jag hade låg så långt borta att jag inte gick dit och kämpade inte alls på med körkortet, tappade lusten att åka dit så jag la det på is...igen. Men nu har jag bytt skola och den här verkar superbra och ligger centralt och bra. Måste se till att fixa det här jäkla körkortet någon gång. Jag har hållt på i år och dagar. Börjar, slutar, börjar, slutar...och så där håller det på. Inte bra, jag vet man ska kämpa och inte lägga av.

Men nu jäklar ska detta fixas en gång för alla. Jag är så bestämd denna gång, så nu ska jag verkligen lägga ner hela min själ i detta. Min första körlektion är på tisdag, ska bli spännande :) Det är en test lektion så att körläraren får se vem jag är och hur mycket/lite jag kan. Efter det pratar vi om vilka behov jag har och vilket paket jag behöver köpa.

(Bild från Goggle.se)

Go Brittan

Så roligt att se att Britney, som jag egentligen gillar ta tag i sina problem. Jag glädjs (rätt stavat?) verkligen åt att se henne med sina barn igen. Nu får hon träffa dem mera och de får sova över hos henne. Hoppas verkligen att hon reder ut sina problem och fokuserar sig på att vara ett gott föredöme åt sina barn.

Britney on focusing on the mommy track these days: "I'm healthy, happy and excited about the future."

Ser fram emot hennes nya skiva, som det är sagt ska komma ut i december.

(Bilder från OK! Magazine)

Hemma igen

Idag kom mina underbara föräldrar hem fråm semestern. Fast jag vet att de hade velat stanna längre är det skönt att ha dem hemma igen. Det är en annan sak att ha de här hemma i Stockholm. Då kan man hälsa på dem när man känner för det.

Eftersom jag jobbade till 19.00 idag pkte jag inte hem till dem. Tar det på fredag, då jag inte behöver gå upp tidigt dagen efter och kan stanna och sova över.
Får se om de har med sig något trevligt :)

Šibenik

Här kommer lite bilder från vår semester i Kroatien. Dessa är tagna i Šibenik, staden min mamma kommer ifrån och där vi bor när vi är i Kroatien :) Älskar denna stad, den är så gammal och det är hela charmen med staden.

(Klicka för större)
1. 2.  3.   4.

5.  6.   7.   8.   

9.  10.   

1. Nere vid rivieran, yes vi har en sådan :)
2. - 4. Staden
5. Kvinnan i röd tröja och herren i grått är mina underbara föräldrar.
6. Mera av staden
7. Tyckte dessa verk var så coola. Allt handgjort av trä.
8. Mycket välkänd katedral i Šibenik, Katedrala svetog Jakova (Sankt Jakobs katedral)
9. Trappa i staden igen,
10. Och katedralen igen, här har flera av mina kusiner blivit döpta.

Bad girlHar varit dålig på att skriva meningslösa inlägg i bloggen på sista tiden. Men det har varit lite mycket denna vecka på jobbet, alla är inte tillbaka från semestrar. Så jag har varit lite tråkig på sista tiden känner jag, men har kommit hem ganska trött efter jobbet.

I morgon börjar jag 10.30, ska bli skönt, får då en liten sovmorgon :) YAY.

Mina föräldrar kommer hem imorgon från semesterrn i Kroatien & Bosnien. De hade velat stanna till oktober-november, men pappa har ett vikigt möte denna månad som han måste gå på, därför får de korta av sitt besök där. Ska dock bli ganska skönt att få ha dem här hemma i Sverige igen.

Run The Show

Min nya favoritlåt, "Run The Show" med Kat Deluna feat. Busta Rhymes. Såååååååå bra, spelar den om och om igen.

(Klicka på bilden för att komma till videon)
(Bilder från själva videon)

She´s The Man


Såg She´s The Man här om dagen. Har inte sett den förr, trots att flera har talat om att den är super rolig.

Handling: När tonåringen Viola får reda på att hennes fotbollslag har strukits förklär hon sig till sin tvillingbror Sebastian och tar hans plats på internatskolan i två veckor. Hon förälskar sig där i sin rumskompis, Duke och den vackra Olivia förälskar sig i henne i tron om att hon är Sebastian. Olivia råkar även vara den flicka som Duke är intresserad av. Allt blir ännu mer komplicerat när tvillingbrodern dyker upp, dagen före matchen, utan Violas vetskap.


Hahaha, älskar denna film, helt enkelt en feel-good film. Amanda Bynes som spelar huvudrollen är verkligen en jättebra skådis. Och snyggot Channing Tatum spelar hetingen Duke. Filmen är underhållande och rolig rakt igenom.

Tack syster

 

Fick de här fina örhängen från H&M av min kära syster här om dagen, bara så där :) Tack snälla underbara syster
Det är alltid trevligt att få en gåva, behöver inte kosta mycket, det är tanken som räknas.

Still here

Sitter fortfarande på jobbet. Slutar om en timme. Då ska jag bara hem och
ta det lugnt, plocka lite och se någon film.

Trodde att det skulle bli lugnt idag, men det har ringts på lite ändå. Är det inte typsikt, jag har inte jobbat på denna avdelning sen jag bytte avdelning, vilket var något år sedan och just idag av alla dagar är det en hel del frågor som jag inte har något svar på. Kollegan som kommer och jobbar kväll
kommer säkert att få det hur lugnt som helst. Men men, det har gått bra ändå :)

Gott

Har nu fått frukost och sitter här och dricker en härlig kopp kaffe. Kom att tänka på en sak nu under frukosten. Då jag rökte såg jag alltid till att äta ganska fort och sen upp och sätta mig i rökrummen med min kaffe och cigg, så att jag skulle hinna sitta där ett tag innan jag behövde gå tillbaka. Men nu känns det så himla skönt att sitta ner ordentligt och äta frukost och lunch i lugn och ro. Känner inte den där stressen längre att jag ska hinna röka också.

Händer inte mycket här idag, så ni får ursäkta om jag spammar lite idag.

Morrn Morrn


Sådär känner jag mig idag. Klockan är snart 08.00 och jag har varit uppe sen 05.45 på en söndag! Helt galet! Nej då, som jag skrev igår. Jobbar extra på min gamla avdelning, började 07.00 men här händer inte mycket, än får se hur dagen slutar.
Ska strax få gå iväg och äta frukost i alla fall, ska bli gott är så hungrig.

Handlat & Gåvor

Ska snart hoppa i säng, ska upp väldigt tidigt imorrn kan jag tala om. Jag ska jobba lite extra på min gamla avdelning. Jag jobbar annars bara måndag-fredag, har alla röda dagar och helger ledigt, jätteskönt. Men jag fick frågan om att jobba lite extra denna helg, behövs lite extra pengar nu när man har varit på semester. Så jag ska spendera min söndag morgon på min gamla avdelning, helt ok, fast mindre roligt då jag börjar 07.00! Slutar sen 14.30.

Tänkte posta lite av de grejer jag fick med mig hem från Kroatien. Inget märkvärdigt, lite småsaker :)

(Klicka för större)

 
Kroatiska landslags tröjan, något jag har velat ha länge. Men får vänta med att bära den stolt till VM 2010. Sjävklart min favoritspelare, Niko Kranjcar :)

 
En annan favoritspelare, Zlatan såklart, hans Inter tröja :) Lite odd att jag väljer att handla på mig fotbolls tröjor, inte så att jag ska gå till jobbet med dem, men jag tycker de är fina och man kan ha dem när det är match på gång. Plus att de hade bra pris på dem.

En söt kuvert väska jag hittade i en väskaffär, de hade hur mycket fint som helst, hade  lite svårt att bestämma mig för vilken jag skulle köpa. Denna blir fin en utekväll.

En söt liten souvenir jag fick av min morbrors fru, så söt.


Lite mer souvenirer, en askkopp samt en till souvenir från morbrors fru.

What the?


Vad har hänt med Beyonces hårfärg? Även hennes hudfärg? Beyonce har ju länge stått modell för L´Oreal och gjort reklam för deras olika hårfärger. Men denna hårfärg är ju riktigt misslyckad, ser inte klokt ut skulle jag vilja säga.  

Mamma Mia

Jag och syrran skippade den stora Go08 festen, kände att jag inte orkade vara på stan när hela Stockholm var ute, så vi gick på bio istället. Vi såg Mamma Mia filmen. Måste säga att den var hur bra som helst, I loved it mer än man kan säga om en tjej som satt bakom oss. Efter filmen klagade hon till sitt sällskap hur pass dålig den var. Aja alla kan ju inte tycka lika. Anyways, jag gillade den, mycket härlig miljö, mycket skratt och mycker bra musik, ABBA såklart. Jag ville nästan sätta mig upp och börja dansa och sjunga, man kan ju alla låtar. 

En film jag varmt kan rekommendera :)

(Bild från Discshop.se)

Bio time


Nu slutar jag för idag :) Ska iväg och möta syster, vi ska på bio ikväll. Blir Mamma Mia. Den tror jag är bra. Trevlig fredags kväll :)

(Bild från CDON.com)

Deppigt

Det här vädret är verkligen deprimerande. Vilken dålig vecka vädermesigt (stavas det så+) det har varit. Det är ju inte direkt kallt, i morse vid Slussen stog det att det var 16 ° och det är ju inte kallt. Är jobbigt när man ska klä på sig, vet inte hur man ska klä sig. Känns ju lite fel att gå ut i T-shirt när det regnar ute, fast det då inte är så vidare kallt.

Vad hittar ni på denna helg?

Thanks boss


Fick hem min lönespecifikation i brevlådan idag för juni månad. Såg att jag har fått en bra bonus denna månad. tack chefen :) Just keep them comming :)

(Bild från Google.se)

Trötter

Jag är ny badad och ska snart gå och sova. Ska upp ganska tidigt imorgon, börjar 08.00. I morgon är det den omtalade 08 festen i Stockholm. På jobbet har vi alla på kontoret en egen telefon med egen anknytning där vi kan skriva in lite olika saker så att växeln ser der om någon ringer och söker oss, tex när vi är åter nästa gång, datum och tid. Jag skulle vara lite rolig och skrev in, Tillbaka 08/08 kl.08.08. Måste se lite lustigt ut ;)

Efter jobbet idag träffade jag min underbara vän D. Vi gick till Gallerian ett sväng och sen till Fridays där vi åt en härlig hamburgare och drack strawberry daiquiri, så gott.

1 Månad


Mina vänner jag kan idag tala om att jag har varit rökfri i 1 hel månad. Det ni är ett första steg till att ändra en del saker i mitt liv. Jag känner mig väldigt stolt över mig själv måste jag säga, en månad det är inte illa. Jag är även stolt över min syster, hon har också varit rökfri i en månad idag. Vi bestämde oss för att sluta tillsammans. Dea, nu jäklar fixar vi detta en gång för alla :)


Jag har inte bestämmt mig för att sluta röka för att någon har tjatat hål i huvet på mig. Tro mig det har flera personer försökt göra, men då var jag inte redo, allt tjat fick mig att röka mer.
Utan jag bestämde mig helt och hållet själv, jag kände att nu var det dags och jag var redo att sluta. Jag ska inte säga att jag inte tänker på cigaretter en hel del, för det gör jag, jag har trots allt rökt i flera år och det är klart att man fortfarande tänker på cigaretterna. Men jag kämpar på varje dag.

Att sluta röka är som sagt en av ett par saker som jag ska ändra på i mitt liv. Vad det är kan ni följa här sen :)

Rumpstek?


Kan någon förklara för mig vad en rumpsteak är? Hahaha. Hittade denna skylt utanför en restaurang i Primosten, Kroatien. Pappa gick glatt fram till hovmästaren som stog vid uteserveringen och gav han en full översättning på det fösrta ordet på Svenska...hahaha.

Film tips

På semestern hann jag se en hel del filmer. Här kommer lite film tips :)

P.S I Love You

Helt underbar kärleks film. Jag grät floder under denna film. Kan varmt rekommendera.

Music and Lyrics


En härlig komedi med Hugh Grant och Drew Barrymore. Jag skrattade så jag fick ont i magen.

Step Up


Grymt härlig dans film. Älskar denna film, en av mina nya favorit filmer. Channing Tatum är inte liiiiiiiiiite snygg, rikigt snygg och så en massa underbar dans.

Vad hände?

Vad var det som hände med vädret? Är det sommar eller är det höst? Det har regnat sen i lördags känns det som. De säger att det dåliga vädret kommer hålla i sig ett tag nu. Fan vad trist. Och fy satan vad det blåste i natt då, kunde inte sova ordentligt av att det lät så mycket. Tur att det inte åskade bara, jag är livrädd när det åskar.

I morse när jag skulle gå till jobbet visste jag inte alls hur jag skulle klä mig. Funderade på att ta på mig halsduken, men skippade den. Vägrar att använda halsduk i augusti måndad, det är sommar god damn it!

Mupp bilder ;)

Jag har världens hög med disk att ta tag i, hatar när jag är sådär lat och hemmet ser ut som fan. Men först ska jag ringa mina föräldrar som fortfarande är på semester och ta ett långt och härligt bad :)

Här kommer lite flummbilder från semestern. (Klicka för större)Solkräm måste man ha och det hög solfaktor, annars brinner jag ta mig fan upp. Jag kör med Niveas för barn, passat oss vuxna hur bra som helts.


Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle sätta på mig dessa tofflor. Kallas de fortfarande Foppa tofflor? Ursäkta, men jag tycker att de är så jäkla fula, Men det var så mycket sten i havet att man var tvungen att ha något på fötterna. Dessa var billiga på marknaden, syrran och jag döpte dem till våra Ugly Betty-tofflor..hahaha.


Min supersnygga Tommy Hilfiger beach bag. ♥ it.


Tyckte denna skylt var lite rolig, "House of pain".


Pannkaka/Crepes är gott :)

I just have to

Jag avgudar ju Angelina Jolie, love, love, love, love that woman and love her with Brad Pitt. Idag har väl ingen missat omslaget till tidningen Hello och People?! De fösta bilderna på deras tvillingar. Helt stört dock att betala 90 miljoner för bilderna, men det fina med Angelina och Brad är att de skänker hela summan till välgörenhet. How can you not love this couple. 

 
(Som vanligt, klicka för större) 

(Bilder från People.com)

Sötisar

Första dagen på jobbet är avklarad. Gick väldigt fort måste jag säga. Min mailbox var ju spräng fylld av mail, över 100 st. Tog typ hela dagen att gå igenom, hann dock inte med att ta alla.

Så fort jag kom in till kontoret blev jag glad. På mitt skrivbord låg ett litet packet med ett kuvert med mitt namn på. Jag jobbar på bokningen på Sveriges utan tvekan bästa hotell och en hotellgäst som jag har hjälpt väldigt mycket kring en bokning hade lämnat detta till mig. Vad gulligt när de tänker på en :) Synd att jag inte hann träffa henne, men jag mailade henne och tackade så mycket.


(Klicka för större)

En jättefin scarf med texten, "Dear Z....., Many thanks for all your wonderful efforts on behalf of my family. Sincerely Stephanie P and family".
Vad rart av henne :)
(Klicka för större)

Sen var jag och fika med min vän M som också har varit på semester i Bosnien. Fick Lepa Brenas nya skiva med en tidning som bara handlar om henne. Lepa Brena är en av f.d Jugoslaviens största stjärna, jag tror inte att det finns någon nere i Balkan som inte vet vem hon är. Brena har varit min stora idol sen jag var hur liten som helst. Så här ska lyssnas på Lepa Brena :)

Meh


Snacka om skitväder det är idag. Jag slutar om 30 minuter och ska möta en kompis för fika. Jättekul att jag bara har en kortärmad tröja på mig idag. Jag som funderade imorse om jag skulle ta med mig en kofta, men nej det gjorde jag inte. Får vara glad att jag var smart nog och tog med mig ett paraply.

(Bild från Google.se)

Flygresan

Tänkte berätta om den värsta flygresan jag haft i mitt liv. På vägen ner gick allt som kunde gå snett/fel.

Vårt plan gick 06.40 från Arlanda, vi tog en taxi från syrran i god tid för vi ville vara ute i god tid samt äta frukost på Arlanda i lugn och ro.
Vi skulle mellanlanda i Paris, när vi beställde våra flygbiljetter var alla direktflyg till Zagreb redan slut. 

Väl på Arlanda kunde inte tjejen vid inchecknings disken göra boarding pass hela vägen, utan talade om att vi fick göra det själa i Paris. Men hon checkade in vårt bagage till Zagreb dock så att vi slapp göra det igen i Paris. 

Väl framme i Paris började kaoset. Det är ta mig fan den snurrigaste och jobbigaste flygplatsen jag upplevt i mitt liv. Vi skulle till andra sidan flygplatsen, för att ta sig tid var man tvungen att ta ett tåg i 10 minuter, helt crazy! Väl vid inchecknings disken börjar tjejen som sitter där ringa efter hjälp, det kommer en snubbe som i sin tur tar upp telefonen och ringer någon annanstans och säger våra namn i luren. Jag frågar tjejen, "Miss is there any problem?". "Maybe", svarar hon. Jo men visst det känns ju tryggt.

Efter ett tag frågar killen oss om vi pratar kroatiska på just kroatiska, eftersom han ser att vi ska till Zagreb, våra efternamn samt att vi bådda är födda i Zagreb i våra pass. Han talar om för oss att vår kära resebyrå verkar ha strulat till våra biljetter och avbokat dem! Fatta! Planet till Zagreb var fullt sa han, han sa att vi skulle gå bort till rätt gate där han lovade att komma till och se vad han kunde göra för oss.

I panik skyndar vi oss till gaten, där vi måste gå igenom säkerhetskontrollen från helvetet, den tog ta mig fan all tid i världen. Väl framme ser vi killen som vi fick reda på hette Vlado. Människan har fixat ombord oss på planet och inte nog med det fixat in oss i business class. Just i denna stund har jag nog inte varit mer tacksam mot en människa som mot Vlado, inte för de grymma platserna utan för att han ordnade att vi kom med.

Väl framma på Pleso (Zagrebs flygplats) kommer nästa problem. Allt vårt bagage är borta! Kommer ni ihåg detta inlägg jag gjorde innan jag åkte?! Jag skrev detta ta mig fan och nu hände det!
Det var bara att anmäla bagaget försvunnet och åka hem till vårt hus. Mamma och pappa hade väntat på flygplatsen en bra stund tills vi kom fram till att vårt bagage var borta. Vi fick dock höra att det inte var borta utan var kvar i Paris. Vi fick det dagen efter, skönt!

Hemresan var intressant den med. Vi mellanlandade i Paris igen där vi skulle ha en väntan på 5 1/2 timme. Jätteroligt not. Till råga på allt var vårt plan 3 timmar sent. Tiden vi skulle ha landat i Stockholm satt vi fortfarande på Paris flygplats, jag är så trött på denna flygplats att det finns inte. Men denna gång fick vi allt vårt bagage.

(Rosen på bilden är tagen i vår trädgård)

I am home


Hej hej alla. Har ni saknat mig :) Klart ni har...hahaha. Nu är jag hemma från min semester i mitt underbara Kroatien och Bosnien. Jag kom hem i torsdags kväll, men har haft lite att stå i de senaste dagarna.

Semestern har varit jättehärlig, dock lite fööööör varm vissa dagar. Har gjort en hel del, solat, badat, varit på min kusins bröllop, träffat hela stora tjocka släkten i både Kroatien och Bosnien. Får berätta allt för er med jämna mellanrum :) Kommer även att lägga upp en del bilder som jag har tagit under dessa veckor, kameran har gått varmt kan jag tala om :)

Fasen vad fort 3 1/2 vecka har gått. De flög förbi för fort, dagarna gick undan i världens takt. Trots en härlig semester är det även skönt att komma tillbaka till sin vardag, sitt hem och sina vänner. I morgon är det redan dags att börja jobba igen, 4 veckors semester är slut. Men det är bara att smått börja planera nästa :) 

RSS 2.0