Vilket jävla avslut

Vilket jävla avslut 2009 fick då. Jag var hos mamma och pappa för att fira Nyår med dem, syster jobbar kväll idag.

Kvällen började bra, vi hade det trevligt. Men för ett litet tag sedan började jag och pappa att tjafsa. Detta tjafs blev världens jävla gräl istället. Det slutade med att jag stormade ut ur deras lägenhet. Men först drämmde jag till den där jävla dörrejäveln riktigt ordentligt.

Så nu sitter jag här hemma i min egen soffa, tur att man bor nära iallafall. Jag tänker väl inte gå in på några detaljer men jag kan säga att pappa var way out of line och det kommer att ta ett tag innan jag förlåter honom.

Jag blev bjuden hem till Emma ikväll. Jag hinner fortfarande gå till henne. Men jag har inte duschat, har inget att drika. Så jag slänger väl in någon film i DVD:n och kollar på film. Just nu är jag bara så jävla sur så jag har inte lust till något annat.

Så med detta säger jag Gott Nytt År alla.


Bio dags

Ikväll ska jag äntligen se Avatar. Har velat se den så länge. Jag slutar 18.00 och då ska jag och mina två vänner D & J först äta på något och sen ska vi se filmen :) Har hört så myclet bra om den. Trevlig kväll på er :)



VS Fashion Show 2009

Ikväll är det dags för årets Victoria Secret Fashion Show 2009

Ingen jul utan lite härliga underkläder! Följ med bakom kulisserna och ut på cat walken på Victoria´s Secret Fashion Show 2009 ikväll kl. 20.00 på TV3.

Jag kommer inte att vara hemma då, men jag har ställt min digitalbox så att den spelar in det. 


Godis

Jag hittade ingen vän som jobbade i baren, men jag hittade en massa trevligt julgodis istället. Lite fudge och brända mandlar, me like :)

Give me coffee

Åh jag är så sugen på en latte just nu. Får se om jag hittar någon av mina vänner som jobbar i baren om man kan få en annars får jag gå ner till personalmatsalen och ta en vanlig kaffe.

Huvudvärken/migränen är borta idag, skönt. Så jag jobbar här sista dagen innan det är ledigt i 4 dagar, även det ska bli skönt. Ska fortsätta med att dona hemma med allt. det tar verkligen längre tid att fixa iordning allt på plats än vad jag trodde. Men sen har ju jag inte bott hemma hela tiden sedan jag flyttade.

Jag hade hoppats på en lugn arbetsdag, men who am I trying to kid. That is so not gonna happen. Folk är ta mig fan hysteriska. Hysterisk är bara förnamnet på vad de är nu inför nyårsafton. Har en massa folk som har satt upp sig på vänte lista på våra restauranger. Och de ringer hela tidenoch frågar bvarför vi inte har ringt upp dem. Ja kanske för att det fortfarande är fullbokat, don´t call us we call you.

Huvudvärk

Jag har haft världens migrän sedan igår. Har inte haft ont i huvet på länge faktiskt, men sedan igår är det olidligt. Jag kan inte göra någonting än att ligga i ett mörkt rum, it sucks att ha migrän kan jag tala om. Min medecin hjälper inte heller, hatar att ha så här ont i huvet, så nu blir det sängen igen.


Smarrigt choklad godis

Syster och jag bakade nu när det var jul. En av grejerna vi gjorde var någon form av smarrig chokladgodis. Vad de heter vet jag inte då jag har fått receptet av en kollega. Men vi kan kallada dem "Smarrig choklad godis".

Här kommer receptet.

* 2 påsar dumlekola (skala såklart)
* 2 nävar mini marsmallows
* 3 dl saltade jordnötter
* 1 dl pistagenötter
* 600 g mörkchoklad eller ljus. Vi andvände ljus denna gång.

Man kan använda nötter man gillar såklart, men jag tycker att det blir godast med de nötter jag tipsade om i receptet. 

Smält chokladen i vattenbad eller micro funkar oxå fast på låg effekt. Och blanda allt i en skål.

Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper och vänta. Det stelnar fortare i kylen så klart. Skär sen i lagom bitar. Klart :)


T-I-R-E-D

Jisses vad trött jag är idag. Jag kan inte beskriva i ord hur trött jag är. Hade såååååå svart att somna igår så det fanns inte. Jag försökte allt, läste, lyssnade på musik, tittade på TV, men ingenting fungerade. Så är det när man har haft 4 dagars ledigt. När klockan ringde imorse kändes det som ett straff att kliva upp kan jag tala om.

Skönt att det inte var så mycket folk på tunnelbanan idag, många har säkert passat på att ta ut extra ledigt.

Även skönt att vi endast jobbar 3 dagar denna vecka och sen har jag 4 dagars ledigt igen. Nu ska jag gå och slänga i mig kaffe kopp nr 3 eller 4 kanske det är.  


Bristande bevis

Denna film såg syster och jag här om dagen, Bristande bevis. Med Anthony Hopkins som är en av mina favorit skådespelare och med Ryan Gosling.

Handling: En distriktsåklagarassistent vid namn Willy Slocum (Gosling) hamnar mitt i en katt-och-råtta-lek med Thomas Crawford (Hopkins), en medelålders ingenjör som är anklagad för att ha mördat sin fru och som försätts på fri fot på grund av bristande teknisk bevisning - mot sitt erkännande.

Mordvapnet visar sig vara ett annat än Thomas pistol, och när det kommer fram att polismannen som utrett fallet haft ett förhållande med Thomas fru blir situationen än mer komplicerad. Willy är övertygad om att Thomas Crawford är den skyldiga, men han tycks ha begått det perfekta brottet.

My Thoughts: Att Anthony Hopkings är en av mina favorit skådespelare är ingen slump. Han är en fantastisk skådespelare rakt igenom. Han är en av dom bästa skådisarna jag vet om och i denna film bevisar han åter igen varför han är en av världens bästa skådespelare. Ryan Gosling är även mycket bra som åklagaren i denna film, inte så konstigt att han blev nominerad till en Oscar för denna roll.

En otroligt laddad, spännande och välgjord thriller. Rekommenderar den startkt. Mycket bra film.


091227

Har haft en super trevlig söndag. Plockade lite här hemma. Sen gick jag ner till centrum där jag mötte upp fina Emma och Denise. Vi gick där en sväng och sen gick vi upp till mig där vi fikade. Vi fikade och satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Så himla mysigt och jag är så glad att jag har så fina vänner. Tack Emma & Dee för en underba söndag :)

Nu blir det strax ett bad och att förbereda sig mentalt för jobbet imorgon.

Sex and the City 2

Behöver jag ens säga hur mycket jag längtar tills denna har premiär. Didn´t think so. Längtar hur mycket som helst, även om jag tycker att serien är 1000000 gånger bättre så ser jag fram emot att få en till film för oss SATC fantaster.


Senast sedda

Nu under julledigheten har man passat på att se en massa filmer. Tråkigt dock att de på TV visar samma filmer i stort sett som de visar varje år.

Här om dagen såg vi "How the Grinch stole Christmas" med Jim Carey. Den är så mysig tycker jag och Jim Carey är superbra som gnälliga Grinchen.

Igår såg jag "Lost in translation" med bla. Scarlett Johansson. Jag gillar henne starkt. Men fy satan vilken tråkig film. Denna film har ju blivit höjd till skyarna, men jag tycker verkligen att det var en av de tråkigaste jag sett på länge.

 

 


Mellandags rea anyone?


Inte för att jag behöver någonting. Jag behöver verkligen inte handla något på mellandagsrean. Jag köpte så mycket till mig själv i USA, jag har allt jag behöver. Men ändå skulle jag ner en sväng i centrum för att se vad de hade. Låt oss säga att jag vände på klacken så fort jag kom ner. Jisses vad folk det var. Fattar egentligen inte vad jag skulle där nere och göra. Crazy. Och den här jävla mellandags rean sen då. Folk har spenderat en förmögenhet på julklappar och nu idag kostar de 30-70 % mindre. Så nu ska folk spendera ännu mera än vad de redan har gjort. Inte konstigt att januari lönen är den som folk längtar mest till.

Nu ska jag istället fortsätta göra snyggt här hemma, har bara 4 kartonger kvar att packa upp.

25 december

Passar på att önska er en God Jul igen. Och tacka för alla god jul önskningar.

Hoppas ni har haft en bra jul med era nära och kära. Jag har haft en underbar jul som jag har spenderat med mig kära familj.

Gårdagen började med frukost hemma hos dem. Syster och jag hjälpte mamma med det sista. Vi tittade på Kalle Anka och hans vänner såklart. Efter Kalle var det dags för middagen.

Vi firar egentligen 25, juldagen. Så julafton äter vi endast fisk. Det är meningen att man den 24 inte äter någon fet mat. Så vi äter då fisk hela dagen. Mamma och pappa hade lagat en underbar lax.

Efter maten öppnade vi alla julklappar. Jag fick en hel del fint.

Idag var jag över hos mamma och pappa igen eftersom vi firar jul idag den 25 december. Så idag var det  dags för julskinkan och allt annat gott som hör till ett julbord :)

En fantastisk jul har jag haft med andra ord.

God Jul



Vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul.

Jag ska strax iväg till mina föräldrar, vi ska äta frukost tillsammans och jag och syster ska hjälpa till med det sista som behövs göras.


1 more hour to go

                             

Jag tar lite julledigt om 1 timme. Jobbar till kl.18.00 idag. Känns lite drygt att sitta här till 18.00 idag, men men det får gå. Jag är nu kvar själv på kontoret den sista timmen, hoppas det går fort. Har ringt som satan idag, en massa stressiga människor som ringer, men nu känns det som att det har lugnat ner sig lite.


Fika och shopping


(Bild tagen med min Iphone)

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med kameran på min Ipone. Den tar bra och skarpa bilder, me like :)

Efter jobbet mötte jag upp syster, vi gick och handlade lite julklappar. Måste erkänna att jag trodde att det skulle vara mycket mer folk ute än vad det var. När vi var klara satte vi oss i Gallerian och fikade lite. En chokladboll och latte blev det för min del, mums.

P.S fan vad less jag är på blogg.se. Jag vill att bilden samt texten om bilden ska centreras, men nej då centreras hela text jäveln. Suck...


X-Mas tree



(Bild tagen med min Ipone)

Visst har jag en söt liten gran på mitt skrivbord på jobbet :) Den är sååååå liten och söt, måste ju skapa lite stämning på jobbet kring mitt skrivbord :)


Monay

I almost do :) Jag tycker att måndagar går rätt fort när man jobbar, det är full fart. Jobbar till 18.00 idag och sen ska jag iväg och handla två stycken julklappar. Det borde gå fort eftersom jag redan vet vad jag ska köpa :)

Full fart här så jag hinner inte skriva så mycket mer. Vi hörs när jag är hemma igen :)

R.I.P



Skådespelerskan Brittany Murphy dog imorse. Usch så tragiskt.

Den 32-åriga skådespelerskan fick hjärtstillestånd på söndagsmorgonen och kunde inte återupplivas, uppger TMZ. Räddningstjänsten i Los Angeles kallades under söndagsmorgonen, lokal tid, till en bostad i Los Angeles. Brittany Murphy hade drabbats av hjärtstillestånd och fördes till sjukhuset Cedars-Sinai Medical Center. 32-åringen kunde dock inte återupplivas och dödförklarades vid ankomsten, rapporterar TMZ.

Vad tragiskt. Jag tyckte att hon var en bra skådis och har sett flertalet av hennes filmer.


Snö

Idag har det snöat en hel del men and I love it. Jag älskar när det är så mycket snö på marken, gillar inte när det är slaskigt och vidrigt, men när det ligger fint på marken som det gör nu blir jag som ett barn.

Det är ju hur mysigt som helts att ligga på soffan och läsa en bra bok eller se på film när snön faller ner. Hoppas det håller i sig nu nästa vecka när det är jul och man har ett par dagar ledigt :)

I väntan

Har jobbat färdigt för idag,jag har suttit och pratat lite med receptionen i väntan på att syster ska sluta sitt pass om ca 10 minuter då vi ska åka hem tillsammans.

Jobbar

                                                  
Sitter här på jobbet och jobbar extra ikväll på min gamla avdelning. Jobbar till 23.00 och här händer inte mycket ikväll kan tala om. Har varit lugnt i stort sett hela kvällen.

Sitter här och försöker lära mig alla funktioner i min nya underbara Iphone :) Jag är helt kär i telefonen efter att ha haft den i ca 24 timmar. Syster min blev avis och ska nog också skaffa en. Ska leta efter massa apps som jag kan fixa när jag kommer hem.

Jag har inga klagomål på telefonen (hallå telefonen är UNDERBAR) utan på blogg.se. Eller det kanke är jag som inte har fattat än, men när jag loggar in för att skriva ett inlägg från Iphonen så går det ta mig fan inte att lägga upp någon bild. Men jag ska inte klaga på blogg.se det kanske är jag som inte har fattat hur jag ska göra.
Funderar dock starkt på att flytta min blogg till Wordpress, söta Alisa har så bra saker att säga om det och en massa andra personer med. Tål att tänkas på :)

 


Iphone heaven

Say hello to my little friend :) Igår skaffade jag mig äntligen en Iphone. Lyckan är enorm hos mig just nu, I am in Iphone heaven :) Har såklart inte fattat alla funktioner än, men det jag har hunnit testa med den, I say = LOVE. Som många andra har sagt, hur har jag klarat mig utan en är min fråga. Den är sååååååå fantastisk på alla sätt och vis. Det blåa skalet köpte jag för att skydda telefonen, blå är min favoritfärg. Bakgrundsbilden är en bild på snyggot Ian Somerhalder.

Jättebra erbjudande fick jag och har nu äntligen abonnemang igen. Får behålla mitt nummer som är ett extra plus. Det kommer att ta ca en vecka för min nummer att fungera. Men man kan ringa och messa mig på det, jag måste dock höra av mig från ett annat så länge. Men det gör inget...I am sooooo happy now :)
Min Sony Ericsson har jag haft ca 4 år och den börjar bli lite dålig så att jag skaffade en Iphone är inte en dag för sent :)

VF

På alla våra hotellrum har vi en del tidningar. Vanity Fair är en av de vi har. Nu har nya nummret kommit och ja ni ser ju vem som är på framsidan, snyggot Robert Pattinson. Min vän J som jobbar på ett av kontoren som har hand om alla rum kom ner till mig med denna till mig. "Jag tänkte att du ville ha denna". Snällt av honom.

Vanity Fair tycker jag personligen är en bra tidning, de har bra artiklar och reportage. Jag vill på mitt soffbord skaffa lite fina tidningar som man kan ha liggandes, tycker det är så snyggt. Så denna får komma upp där samt så ska jag försöka få tag på fina Vogue covers.

Snart helg

Snart helg, jag jobbar till 18.00 idag. Skulle ha slutat 16.30 men bytte med en kollega idag eftersom jag blev så sen pga mitt besök till Karolinska. Jobbar dock extra i morgon på min gamla avdelning, bra med extra pengar :)

När jags lutar ska jag ta mig hem till min vän D. Vi ska äta något gott och fika eller vad det nu kan bli :) Så det ser jag fram emot. Passa på att umgås med honom då han åker hem till sin familj ca 2 veckor för att fira jul och nyår :)

3 timmars prover

Jisses, imorse var jag på Karolinska i vanlig ordning höll jag på att säga. Det börjar bli mer en rutin att springa där än någon gång sådär Jag var tvungen att vara där i 3 timmar för att ta en massa prover. 08.00 var jag där och fick gå strax efter 11.00. Varje 30 minuter skulle de ta en massa prover.

Jag fick inte äta något från kl.20.00 igår kväll. Att ta en massa blodprov på det och hur många rör som helst var inte så harmoniskt om man säger. Jag vart helt yr efter ett tag och trodde att jag skulle svimma eller nåt.

Jag fick sitta i något dagrum, dum som jag var glömde jag att ta med mig en bok. Men jag sprang ner till Pressbyrån och köpte lite tidningar.

Julkort

Här om dagen damp mitt försat julkort ner i brevlådan och det var från min vän Rebe :) Jättefint kort hade hon skrivit, honär alltid så orginel när hon skickar julkort :)

Imorse fick jag iväg alla mina, hoppas nu att de kommer fram innan jul. Men gör de inte det är ju det okej det med det står ju faktiskt Gott Nytt År på dem med :)

House of wax

Tips på kvällens film blir, House of wax med snyggot Chad Michael Murray. Jag är inte direkt ett fan av läskiga filmer, hatar dem men jag kan stå ut för Chads skull, han är ju så snygg i denna film. Och sen är det ganska roligt se Paris Hilton dö...yes I am evil like that ;) Hon är ju bara så jäkla annoying.

21.30 ikväll på TV6.

Årets första

Idag ska jag äta årets första julbord. Vi har julbord på jobbet idag så det ska bli trevligt :) Eftersom jag jobbar på hotell så äter vi lunch här i vår personalmatsal men idag serveras julbordet istället för lunch.
Så jag och ett par kollegor ska till en av våra festvåningar och äta julbord, det ser jag fram emot.

Idag är vi fler på jobbet så det kommer inte vara lika stressigt som det var igår. Jag var helt slutkörd när jag kom hem efter jobbet. Gick till mamma och pappa en sväng och åt middag. Ville hälsa på min syster som ligger hemma och är jättesjuk. Och som den snälla syster jag är, I braught gifts :) Jag köpte ett par tidningar och lite godis till henne, för att muntra upp henne. Glad blev hon :) Krya på dig kära syster ♥

Oh my

Herre min skapare vilken jävla dag vi har här på jobbet. Vi är 3 man kort idag och det har ringt från det att jag slog på min telefon non stop. Så fort man lägger på ringer nästa. Jag är helt slut i huvet och vet inte hur jag ska klara av denna arbetsdag överhuvudtaget.

Köpt var?


Jag fick en kommentar av Lene här om dagen som undrar var jag har köpt mina nya lampor. Tack för din kommentar. Du lämnade inte någon blogg eller mail adress, så jag svarar här i ett inlägg istället ifall att du skulle kolla bloggen igen :)

Jag köpte dessa på tro det eller ej Clas Ohlsson. 199 kr/st kostar de. Finns i två färger, svart och en mer silver färg som jag valde.

Glad Lucia



Trevlig tredje advent och Lucia på er.

Idag är det 23 år sedan jag och min familj flyttade till Sverige från Kroatien, vi flyttade på självaset Lucia. Det sjuka är att jag kommer ihåg den dagen som igår. Jag kommer inte ihå vad jag gjorde förra veckan, men flytten till Sverige kommer jag ihåg, 5 år var jag :)

Jag har haft en bra dag. Min vän D kom över på lite fika och så fick han se min lägenhet. Han hjälpte mig att flytta men nu fick han se den nästan klar. Vi åkte in till stan och mötte upp vår vän J. Vi gick på bio och såg En Julsaga, den var verkligen jättebra gjort. Vad julstämmning vi fick, så nu saknar jag snö något otroligt.


Deppdag

Igår kände jag mig lite ledsen hela dagen så då var det ingen idé att skriva i bloggen. Jag kände mig låg hela dagen, jag hade dock en skön eftermiddag. Jag fick en två timmars behandling på vårt spa och my god vad underbart det var. Jag var helt slut i huvudet efter.


Jag satt hela kvällen och var allmänt deppig, tänkte på min kära morfar som fyllde år igår. Han lever tyvärr inte längre. Både han om min mormor dog 1993 med två månaders mellanrum och jag hade inte sett dem på 5 år eftersom det då fortfarande var krig i F.d Jugoslavien.


Trots att det har gått så många år sedan de dog har jag inte kommit över deras död. De var två av de mest underbaraste personer denna värld någonsin har skådat. Mina bästa barndomsminnen har jag från den tiden jag fortfarande levde i Kroatien och bodde hos dem under ca ett år. Min familj levde i Zagreb som är huvudstaden i Kroatien och mormor och morfar levde i Dalmatien, nära havet. Jag hade bronkit som barn och läkarna förslog att jag skulle spendera en tid vid havet där det var så ren luft.


När vi sedan flyttade till Sverige när jag var 5 år längtade jag något otroligt till varje sommar då jag äntligen skulle få åka till Kroatien och spendera min sommar hos dem.


Det första jag gör när jag åker till Kroatien är att besöka deras grav, inget annat går före.


Så igår var en sån där deppdag då jag tänkte mycket på dem båda eftersom det var morfars födelsedag. Sättet de båda dog på kommer jag heller aldrig att komma över.


Behandling

Det där jäkla förbandet eller vad det kallas jag skulle byta under armhållan idag var lättare sagt än gjort kan jag tala om.
Gjorde ont som satan att slita loss skiten då den satt med hur mycket sån där vit tejp ni vet. Sen att försöka sätta fast en ny var ju inte så lätt som man skulle kunna tro. Jag skulle både hålla i skiten, dra loss tejp och få fast den ordentligt med en hand. Jag vet inte hur många "Picka ti materina" jag slängde ut mig.

I morgon ska jag först på ett läkarbesök och sen på eftermiddagen ska jag på en 2 timmars behandling i vårt nya Spa. Ska få en massage och något mer i 2 timmar. Jag längtar :) Dags för mig att prova en längre behandling. Jag har varit smart och tagit den 2 timmar innan jag slutar. Hade jag gått innan hade jag nog varit helt död för att gp tillbaka och jobba. Hoppas vi får testa flera saker med. Man har ju blivit lite bortskämd nu, I love it :)

GAP


Min syster fyllde år i måndags och detta är vad hon fick av mig. Parfym från GAP som hon har velat ha rätt länge, glad blev hon. Jag lyckades tydligen köpa fel doft men rätt märke :) Så hon fick kvittot för att byta ut doften. Glad blev hon iallafall och parfymen doftar verkligen underbart.

Nya bordslampor

Jag har äntligen hittat nya lampor till mitt sovrum. Jag har köpt två stycken som denna på bilden fast i en annan färg som passar mitt sovrum, dessa har jag på varje sida av sängen på mina nattuksbord. Bilden gör dem inte rikigt rättvisa, är mycket finare i verkligheten. De gör sig verkligen fina i sovrummet och det är skönt att ha ett bra ljus då jag brukar ligga och läs i sängen på kvällarna innan jag ska sova.

Nu vill jag hitta två fina till vardagsrummet. Vill ha två lite större som man kan ha på golvet, stående.

Hur lyckas jag?

Jag fattar verkligen inte hur jag lyckas. Eller hur saker och ting finner mig helt enkelt. Jag har under hösten gjort två operationer som har gått bra. Imorgon är det 1 månad sedan jag gjorde den sista.

I söndags när jag låg i badkaret skulle jag raka mig under armarna. På höger sida just där jag ska raka mig känner jag en knöl och den gör ont och är svullen. Great tänker jag, inte en till sak. Känns verkligen som att allt händer mig.

Jag går 10 minuter tidigare från jobbet igår för att hinna till vårdcentralen i Farsta som ska ha akutmottagning till 19.00. 18.40 kliver jag in där och kärringen säger att de stänger 18.30.

Men det står 19.00 på er hemsida säger jag. Ja, men det är 18.30 eftersom det kommer så mycket folk. Är det akut? Kärringhelvete om det inte vore akut skulle ja inte vara här. Men du går komma tillbaka imorgon säger hon.

Det hade jag inte tid för eftersom jag imorse skulle lämna blodprov och ha ett viktigt möte på jobbet. Så idag efter jobbet gick jag till City Akuten vid Hötorget.

Där kom de fram till att det är helt ofarligt, skönt. Men att det var någon körtel som har blivit infekterad. Så bedövning på detta och så började kirurgen skära. Scary as hell och ont som satan gjorde det.

Nu sitter jag här med världens förband under armhållan som blöder som fan och gör ont. Måste byta ut skiten varje dag. Nu låter jag säkert hur grinig som helst,men varför händer allt mig?! Skönt så klart att det inte var något farligt, men still.

~~~

"Fate determines who walks into your life. You decide who you let walk out, who you let stay, and who you refuse to let go."


Klappar



                                       

Jag får panik på mig själv, det får jag varje år i december. Jag har inte köpt en enda julklapp än. Och för att göra saken "värre" så vet jag inte alls vad jag ska köpa till folk. Eller jo, till mamma vet jag vad jag ska köpa. Det är det enda. Vad jag ska köpa till pappa och syster har jag inte en blekaste anning om, help.

Nu är det ju ett tag kvar till julafton, men jag känner mig själv. Det slutar att jag alltid springer i sista stund och handlar och förbannar mig själv över att jag inte började i tid.


Before and after

Här kommer en bild på mitt nya fina badrum. Visst blev det snyggt efter stambytet. Är inte riktigt klar med att inreda där ännu, så det kommer fler bilder när allt är på plats :)

Ser ni before bilden?! Hur vidrigt var inte det badrummet. Man ville knappt sätta sin fot i det, nr jag flyttade in hällde jag en hel flaska klorin det luktade simbassäng i flera dagar. Men nu vill jag nästan sova där :)


Skivsortering

Hahahahaha, jag håller på att sortera mina skivor i min nya bokhylla. Jag har stått här och skrattat för mig själv. Herregud hur mycket pinsamma skivor kan en person ha. Jag har väldigt bred musiksmak, lyssnar från Justin Timberlake, Britney Spears, BSB till Linkin Park, till Balkan musik, till rock, pop, rnb you name it.

Jag skäms för en hel del skivor kan jag tala om. Haha, ska man lägga upp dem i bokhyllan och skämmas varje gång någon kommer hem till en eller ska man gömma undan dem och slippa skämmas?! Hahaha.

                                                     En bit på väg med alla skivor.

Här kommer en av de skivor som jag skäms för. Kommer ni ihåg programet Popstars som gick för en massa år sedan? Den första Amerikanska versionen vann en grupp som fick namnet Eden´s Crush. Deras karriär gick väl inte så där jättebra om man säger. Jag köpte denna skiva när jag var i USA första gången. I den gruppen var Nicole Scherzinger med. Ni vet hon som numera är huvudsångerskan i Pussycat Dolls. Hahahahaha...


Happy Birthday :)



Ett STORT grattis till min underbara syster som fyller 25 år idag


Hur beskriver man bäst känslan, en emotion och den kärlek som man hyser för en person?! Hur beskriver man bäst ordet syster?! Den kärlek och det band som man delar med sin syster.
 
En syster är en del av ens barndom som aldrig kan gå förlorad.

En syster är din spegel som skiner tillbaka på dig med en hel värld av möjligheter. Hon är din åskådare som ser dina bästa och sämsta sidor, men som ändå älskar dig ovillkorligt. Hon är din kompanjon, någon som vet när du ler även i mörkret. Hon är din lärarinna, din försvars advokat, din press agent, tom din psykolog. 
 
Jag vet att inga ord är tillräcklig att beskriva hur jag känner för min lilla syster. Hur mycket hon betyder för mig, hur stolt jag är över henne, hur vacker hon är, hur underbar hon är och hur mycket jag älskar henne.
 
När vi var yngre kom vi inte alltid så bra överens. Vi bråkade mycket, ibland var hon a pain in the butt. Detta är något som jag inte ens tänker på idag, inget av detta spelar någon roll idag. Vi har istället en hel del minnen att skratta åt. En av de bästa sakerna med att ha en syster är att jag alltid hade och har en vän.
 
Du behåller en del av ditt förflutna med att ha en syster. När du blir äldre är hon den person som inte blir uttråkad när du pratar om minnen.
 
Jag har blivit välsignad med den underbaraste syster en person någonsin kan ha. Vad kan jag säga om den underbaraste person, den person som förstår mig bäst, bryr sig mest, älskar mig mest förutom att jag älskar och bryr mig om henne mer än vad ord kan beskriva på ett papper eller sägas i ord muntligt.
 
Jag kommer alltid att vara dig tacksam för att du är min vän, den axel som jag kan gråta ut hos och för att du är den personen som alltid sätter ett leende på mitt ansikte varje dag.
 
Andreja, du är det klister som håller mig samman. Tack för all skratt, dina tårar och din kärlek till mig. Det har varit underbart att växa upp med en person som du, någon att lita på, något att luta sig mot och någon att skvallra på till mamma och pappa. Jag är stolt över den person som du är och du kommer alltid att vara min bästa vän.
 
Vad vi delar är något som är unikt och om vi inte delar med någon annan eftersom vi har ett band till varandra som endast systrar kan ha. Vi kanske inte håller med varandra alltid men det är det som gör oss alla så unika. 
Ändå så vet jag att jag alltid kan vända mig till dig och du kommer att vara min styrka när jag är svag.
 
Min kära syster, tack för att du är dig själv. Det finns inget i denna värld som jag inte skulle göra för dig, det finns inget i världen som jag inte skulle stå ut med för sin skull, jag kommer alltid att finnas vid din sida. Jag är stolt över att kalla dig min syster, men ännu stoltare att kalla dig min vän.


Julutmaning

Hittade en liten lista hos söta Alisa som jag lånar :) 

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?

Har gjort det förr då jag jobbade i shift, hade dock turen att jobba morgonpass. Men nu har jag blivit bortskämd och behöver inte jobba julafton och skulle inte vilja göra det heller. Julen är helig för mig, då ska jag vara med min familj.


Bakar du något till jul? vad?

Ja som alla andra, lussebullar :)


Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?

Utan

Knäck eller ischoklad?

Både


Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?

I år har jag faktiskt ingen :( När första advent var bodde jag hos mamma och pappa eftersom jag har haft stambyte av mitt badrum, flyttade hem för ca en vecka sedan. Jag ville göra en egen detta år, så det får bli nästa år. Hann inte med att köpa någon i år.


Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?

Har en elljusstake i köket och två stycken i vardagsrummet.


Vill du ha julkort med brevbäraren eller i mailen?

Helst av breväbäraren, det är lite mer personligt. Vi är så dåliga numera på att skicka brev och vykort, det är så lätt och bekvämt per email/sms. Men jag blir glad om jag får via mailen med :)


Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?

Rött, vit, guld och silver.


När julpyntar du hemma?

Jag brukar göra det innan första advent, men som sagt lite dåligt i år pga stambyte.


Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?

Eftersom jag har ett nytt hem så blir det nytt nästa år :)


Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?

Kulor och glitter


Har du ett färgtema i granen?
Rött, silver, vitt och guld


Levande gran eller plastgran?

Plastgran.


Hur ser din julfrukost ut?
Risgrynsgröt, julskinka, lussebullar, parmaskinka, ägg, någon trevlig bakelse som pappa har gjort.


Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?

Vi brukar spela kort eller fia med knuff och självklart titta på Kalle Anka


Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?

Köpeglögg


Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?

Blossas, jag driker dock inte gögg.


Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?

Mandel och russin.


Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?

Fikon


Vilken är din favoritjulskiva?

Ingen anning, har nog ingen


Vilken är din favoritjullåt?

Såger som Alisa, Mariah Carrey All I want for christmas.


Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?

Parmaskinka


Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?

Hahaha, jag är bortskämd och har en mamma som lagar allt ;)


Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?

Är itne så förtjust i vörtbröd


Risgrynsgröt eller Ris à la malta?

Risgrynsgröt, vet inte vad det andra är.


Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?

Aldrig smakat, men det ser ju inte så gott ut om man säger


Dricker du julmust eller mumma till julbordet?

Julmust.


Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?

Som sagt jag är bortskämd och låter mamma laga all mat, men ska se till att lära mig ett och annat. Har dock fått ett väldigt bra recept av min pappa på lussebullar (pappa är bagare och konditor)


Tittar du varje år på Kalles julafton?

Of course, får inte missas


Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?

Den när Musse ska ordna en julgran och Pluto blir till sig när Piff & Puff driver med honom, samt när Musse, Kalle och Långben är och campar


Brukar du titta på Kan du vissla Johanna?

Nej


Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?

Nope


Har ni tomte hemma?

Figurer ja, men inte någon som klär ut sig, vi är för gamla :)


Köper du julklappar till många?

Det har blivit till färre personer genom åren.


Tycker du att det ska vara julklappar till alla eller bara barnen?

Till alla.


Tycker du att julklapparna ska vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Både, de i affären gör så fint. Men sedan jag jobbade på NK för några år sedan har jag blivit grym på att slå in.


Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?

Färgglatt och med julmotiv.


Roligast att få i julklapp?

Något genomtänkt, behöver inte kosta mycket men gärna något personligt


Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?

Har inte önskat mig något speciellt. Kan inte komma på vad jag behöver :)


Bra start

                               

                                            (Bild från Spat på min arbetsplats)

Jag har haft en hel fantastisk måndagsmorgon kan jag tala om. Det är inte varje dag man får börja den med en ljuvlig ansiktsbehandling. Vi har på jobbet öppnat ett nytt Spa som är helt underbart kan jag tala om. Mina kollegor har tidigare fått vara nere och testat en del, men jag var sjukskriven då så jag får gå på en massa behandlinagr nu istället. Det är meningen att vi ska prova på då vi ska boka det sen.

Idag fick jag en 60 minuters ansiktsbehandling och jag känner mig som en ny människa. Mitt ansikte lyser och är så mjukt och fint nu. Jag ville inte gå därifrån utan stanna där hela dagen. När jag kom fick jag byta om och sätta på mig en superskön badrock. Hon som gjorde behandlingen var hur bra som helst.

Ska även få en 2 timmars behandling (massage) på torsdag. Hur mycket tror ni att jag ser fram emot den, väääääldtigt mycket kan jag tala om :)


Fjortis igen, javisst :)

I fredags gick jag tillbaka hela min tonår all over again. Backstreet Boys var ju i stan och hade show på Hovet. Självklart var jag där, vad trodde ni annars. Det var en nostalgi trip av dess like.

Min vän M var på besök från L.A. Hon var här med sin syster, vi började dagen med att vara hemma hos mig. Pratade, sminkade oss och allt som hör till när man inte har setts på ett tag, väldigt trevligt. Vi åkte in till Hovet, de gick in då de hade sittplatser och jag hade stå platser. Jag mötte upop resten av gänget jag skulle gå med, vi tog en drink innan och skippade förbandet.

Showen och killarna var allt som jag förväntade mig. De är sååååå sjukt bra. I fredags var det 13 år sedan jag såg dem första gången. 4 december 1996 i Solna Hallen och jag kommer ihåg den dagen som igår. Vi hade det jätteroligt under showen, sjöng med, dansade tom med mina föräldrar var där fast de hade sittplatser. De har alltid velat se dem så jag ordnade biljetter åt dem. BSB var underbara, roligt att höra nya och gamla låtar. Jag är dock besviken på att de inte sjöng min favoritåt på den nya skivan, "Shattered". Ingen kan ta ifrån dem att de sjunger helt underbart live, inget placyback här inte utan live.

Lite roligt dock att en Mr Carter var förbi ens arbetsplats :) Men den historien tar vi en annan gång.

Efter showen åkte min vän M tillbaka till sin syster eftersom de skulle ha kalas dagen efter. Mina andra vänner åkte vidare till efterfesten. Jag skippade den då jag mådde så dåligt, min hals var inte att leka med. Har legat och hostat i flera nätter, så jag åkte hem och a mig istället.

Här kommer lite bilder och videos.

(Klicka för större)

   

    





För fler videos kan ni i vanlig ordning klicka er in på min youtube kanal, Fabulositysecret1.


Söndag

Inte så ovanligt va att helgen har regnat bort, det är nästan mer regel än undantag att det regnar. Jag vill ha snö, massa snö. Men den lär vi inte se på ett tag :(

Ursäkta att jag har varit sååååå dålig på att uppdatera här, har haft ett par tuffa veckor på jobbet. Det har varit mycket så jag har inte haft någon ork, men det ska det nu bli ändring på :)

Jag har äntligen flyttat hem efter mitt stambyte. De är äntigen klara och mitt badrum är sååååå fint, bild kommer.
Imorgon ska de göra någon slutbesikning och så är de klara :) En elekriker hjälper mig även imorgon att koppla in min tvättmaskin. Det har jag köpt, så skönt att slippa tvättsugan nu. Kommer kanske tvätta där någon gång, men det ska bli otroligt skönt att ha en tvättmaskin här hemma.

Jag har kommit en bra bit på uppakning av mitt hem, det börjar äntligen se ut som ett hem och snart kan jag äntligen bjuda hem lite folk :) Det är inte klart än, men det går fram ändå. När jag väl har fått upp allt ur kartonger kan jag sen i lugn och ro få allt på plats. Har idag även fått upp en julgran, så fin. Adventsstakar har jag sen tidigare, så lite julstämming har jag hunnit med att få här hemma.

BSB

Kom hem tidigare idag från Hovet där jag var och såg Backstreet Boys med ett gäng :) Skippade efterfesten då jag inte alls mår bra, har så ont i halsen. Hostar och har mig hela tiden, är nog något sjuk.

Men vilken nostalgitripp det vart ikväll då. Åh underbara boys ♥ Ni får en full uppdatering imorrn om showen vare sig ni vill eller inte ;)

Sorry

Sorry att jag har varit en sån dålig bloggare. Har verkligen haft fullt upp denna vecka, det har varit det ena med det andra. Har haft hur mycket som helst att göra på jobbet. Men ska se till att bättra mig, gör en full comeback till helgen, promise ♥ Har hur mycket som heltst att skriva om :)

Happy B-day



Till min underbara vän D som fyller år idag ♥


Har inte

Hej hej, jag har inte glömt bort bloggen. Har bara inte haft tid att uppdatera på ett par dagar, men det kommer :)

RSS 2.0