9 av 12

Nu börjar jag känna av att ha jobbat flera dagar i rad, har nu avklarat dag 9 av 12. Längtar verkligen till helgen, ska bara ta det lugnt och inte göra mycket.

Ska strax gå och sova, skönt ändå att jag ser till att lägga mig i tid behöver verkligen sova minst 7-8 timmar för att orka med.

Grattis :)Vill passa på att önska min vän Emma ett STORT GRATTIS på FÖDELSEDAGEN :)
XOXO
Zelly

Pappa opereras


I dag kl. 08.30 opereras min käre far. Han opererar ena handen idag, den andra får vi se när det är dags för. Eftersom jag slutar ganska sent idag och börjar ganska tidigt i morgon. Så jag åker dit imorgon efter jobbet för att se hur han har det och hur det går. Tur att han har mamma hemma som kan ta hand om honom, för jag antar att det kommer vara svårt att göra vissa saker med bara en hand.

Älskar dig pappa ♥


Edit: Det har gått bra med operationen. Pappa är hemma och ska ta det lugnt nu ett tag fram över.

Håller på att somna

Kom hem för snart tre timmar sedan från jobbet, dag nummer 7 på raken är avklarad, nu 5 dagar kvar innan ledighet. Och nu håller jag på att somna. Tänkte först ta en powernap men jag vet att jag bara skulle somna ett par timmar och sen skulle jag inte kunna somna ikväll.

Så jag ska nu ta ett bad, inte för långt som jag först tänkte för då somnar jag i badkaret bara, farligt. Ett snabbt bad, diska lite och sen se till att gå och lägga mig i tid. Jag hade lite svårt att sova inatt, tittade på klockan hela tiden, var så nervös för att jag skulle komma för sent eftersom vi skulle ställa om klockan.  

Trötter

Jag är så trött idag. Har inte fått enough kaffe än, gick upp 05.30 för att vara på jobbet 07.00. Jobbar till 15.30 idag och sen är det hem för att bara ta det lugnt, ska jobba 08.30 imorgon. Fast jag jobbar bara till 14.30 för 15.30 måste jag vara på SÖS för att göra en magnetröntken (stavat rätt?).

Jag håller på att få spel på receptionen, här händer inte mycket ja de har väl en del utcheck, men här hos mig är det hur lugnt som helst. Jag får knappt gå på toaletten och inte ens tal på att få springa och röka fast en av dem har gått flera gånger. Det här kommet jag ta upp med receptionschefen i morgon. Ska jag jobba extra här så ska jag ha rätt till några minuters paus jag med, måste ju för fan få gå på damernas.

Vrid fram

Ni missar väl inte att i natt ska du ställa fram klockan.

Klockan 02 natten till söndag går vi över till sommartid. Då blir klockan 03.

Så har vi tydligen gjort sedan 1980.


Enklaste tipset för att komma ihåg:

Ställ fram trädgårdsmöblerna på våren - och ställ fram klockan.

Ställ tillbaka dem på hösten - och ställ tillbaka klockan.

Källa: Aftonbladet.se)


Jag hade...

...glömt hur mycket idoter det springer här under helgen eftersom jag inte jobbar helg i vanliga fall. Lite underhållande dock måste jag få säga.

Efter denna arbetsdag är det 6 dagar kvar innan ledighet. Men det har gått bra att jobba ändå, nu är det bara dag nummer sex. Kanske känns lite mer när jag är inne på dag 9-10.

Earth Hour - Långt inlägg


Ni har väl inte missat att det är Earth Hour idag mellan kl. 20.30 - 21.30. Miljontals människor över hela världen släcker ljuset i en mainfestation för klimatet. Detta är självklart något som jag ska ta del av. Det krävs inte mycket, en enkel handling kan alla vara med på, att släcka ljusen under 1 timme. Var med och sänd en signal till världens makthavare!

Igår var jag på ICA och handlade mjölk och Arla har ju valt att mellanmjölken ska ha svarta paket som symboliserar nedsläckningen. Det tycker jag är väldigt bra och paketen är faktiskt snygga. 

Så här uppmärksammas Earth Hour i Sverige. Ett urval av platser som släcks idag kl. 20.30:


* IKEA
* Arla Foods Sverige 
* Sturegallerian
* MTG Radio 
* RIX FM, Lugna Favoriter, NRJ, Bandit
* Kungliga Operan
* Ericsson Globe (Globen) 
* SF Bio, Stockholm
* The Body Shop, Hela Sverige
* Gröna Lunds Tivoli, Stockholm
* Grand Hôtel, Stockholm - Of course
* Gallerian, Stockholm
* Stadsbiblioteket, Stockholm
* Centralstationen, Stockholm
* Dramaten, Stockholm
* Skansen
* Kaknästornet
* Avenyn, Göteborg,
* Scandinavium, Göteborg,
* Ullevi, Göteborg
* Ringmuren, Visby

Kungen har anmält sitt deltagande och kommer i år att släcka ner fasadbelysningen på Kungliga slottet, Drottningholms slott, Gripsholms slott och Rosendals slott.

Ikonbyggnader som mörkläggs:


* Akropolis
* Biblioteket i Alexandria (antika världens största bibliotek)
* Colosseum
* Copacabana, Rio
* Eiffeltornet och Notre Dame, Paris
* Empire State Building
* Gateway of India, Mumbai
* Golden Gate bron i San Francisco
* Jesusstatyn, Rio de Janeiro
* Kronborgs slott, Danmark (Hamlet)
* London Eye (dimmar ljusen)
* Niagarafallen
* Operahuset i Sydney
* Pyramiderna i Giza
* Sears Tower i Chicago
* The Strip, Las Vegas - Det hade varit hur coolt som helst att se
* Tivoli, Danmark
* Tornet i Pisa


Earth Hour startades av Världsnaturfonden i Australien 2007. Fokus är de globala klimatförändringarna. Årets satsning förväntas bli den största någonsin. Över 2 000 städer i 83 länder har hittills anmält sig, liksom över 700 svenska företag.

Årets mål är att få en miljard människor att sända ut ett kraftfullt budskap till världens ledare genom att slå av lysknappen mellan klockan 20.30 och 21.30. När FN:s klimatmöte hålls senare i år finns förhoppningar att Kyotoprotokollet ska ersättas för att påskynda klimatarbetet.
Släckningen sker efter varje tidzon och först ut är Nya Zeeland.
Källa: Världsnaturfonden, WWF


God Morgon

God morgon. Jag har varit uppe sedan 05.30, helt crazy. Somnade strax innan 22.00, vilket var jätteskönt nu när jag skulle upp så tidigt. Började jobba 07.00 idag och här har inte hänt mycket än kan jag lova. Men gästerna sover väl fortfarande, har ringt lite. Men det är okej, då får jag tid till mina bokningar och annat jag håller på  med som jag har halkat efter lite med.

Jobbar 07.00 imorrn med, men det blir trevligt sen när lönen kommer.

Pissväder


Jävla pissväder det är. Jag som trodde att äntligen är våren på väg, det är fan april nästa vecka. Men nej, då kommer snön tillbaka och det är världens jävla oväder ute. Jag vill ha sommar och sol. Bara av att titta ut gör mig deprimerad och jag saknar Dubrovnik nåt oerhört.

Ska gå och lägga mig snart. Jag vet, helt crazy så tidigt en fredag kväll. Men jag ska jobba hela helgen på min gamla avdelning och börjar 07.00 i morgon. Måste gå upp vid 05.30!!

Puss pappa


Det har varit det ena med det andra för mig den senaste tiden. Så jag har inte rikigt hunnit umgås med mina föräldrar de senaste veckorna. Jag var över för någon helg sen ett par timmar, men då var ju mammas farbror på besök från Kroatien, så jag hann inte rikigt umgås med dem. Och pappa har jag inte sett ordentligt på hur länge som helst, eftersom vi går om varandra när vi båda jobbar. Han börjar jobbet 19 och jag slutar runt den tiden vissa dagar, så det blir mest telefonkontakt.

Idag ringde han och vi pratade en stund, han har varit hos doktorn i vanlig ordning, min familj har väl klippkort där vid det här lagret. Nu har han fått tid för operation, i början av april är det tänkt att han ska operera ena handen och sen den andra något senare. Han har under en längre tid haft så ont i händerna, de domnar bort med jämna mellanrum, helt scary. Jag vet att han är stark och jag vet inte hur allvarlig denna operation är, men något lätt kan det inte vara och jag blir så orolig, tänk om något skulle gå fel och han helt plötsligt inte har någon känsel i handen?! Nej, så ska jag inte tänka, utan ska tänka happy thoughts. 

Vi ska se till att träffas någon dag jag slutar lite tidigare innan han ska till jobbet och fika lite. Jag hinner inte träffa han under helgen heller då jag jobbar extra.

VåffeldagenJag hade helt missat att det är våffeldagen idag. Men lika bra det. Även fast det är så gott att äta så är det ju inte direkt det nyttigaste man kan äta. Konstigt att vi inte fick det på jobbet till lunch idag för de brukar alltid ha sånna saker när det är någon speciell dag. Semlor, kanelbullar etc...men lika bra det :) Själv kör jag på en massa frukt varje dag, finns alltid en massa frukt, på mitt skrivbord ser det alltid ut som värsta fruktbuffen :)

Pust

Har haft en ganska jobbig arbetsdag idag, är helt färdig. Så det blir till att läsa lite bok för att sen sova. God natt på er.

P.S Var det någon som såg Den rätte för Rosing"? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH - var bara tvungen att skriva det. Jag skäms åt människan eftersom hon själv inte verkar skämmas.

Ny mailadress


Nu har jag skaffat en ny mailadress till bloggen. Från och med nu är det fabulositysecret@hotmail.com som gäller om ni vill nå mig i samband med bloggen. Mina närmsta vänner har ju min jobbmail som jag också använder och sen en annan privat mail. Men fabulositysecret@hotmail.com är den som nu gäller för bloggen.

Jag tröttnade på gmail adressen eftersom jag får så jäkla mycket skräppost till den adressen. Hela tiden, det spelar ingen roll hur mycket jag rensar, den är alltid full med en massa skit.

Ciara feat. Justin T

Ciara har spelat in en låt med min älskling Justin. I am not really felling the song, inte än kanske behöver lyssna på den ett par gånger till. Men videon är sexig iallafall, eller Justin är sexig i vanlig ordning. Love him :)

Låten heter "Love Sex Magic" och här kommer videon.Monday

Måndag är snart förbi. Hade en ganska lugn arbetsdag idag, skönt efter förra veckans kaos.

Nu ska jag jobba 12 dagar på raken, 11 dagar kvar nu innan två dagars ledighet. Men det går bra, har jobbat så förr. Jag är ledig helger egentligen men denna helg ska jag jobba på min gamla avdelning.
De har ju dragit ner på folk hos oss, en hel del har blvit uppsagda. Jag själv låg lite risig till för ett tag sen. Mina chefer vill verkligen ha kvar mig på heltid, men då facket ska lägga sig i måste de följa en viss turordning. Så från att ha jobbat heltid ändras min anställning lite den 6 april. Jag har 75 % på min nuvarande avdelning och 25 % är jag då arbetslös.

Dum som jag är betalade jag inte A-Kassa, men gick med för ett par månader sedan. Till sommaren kommer jag få arbeta 100 % som vanligt på min avdelning och till hösten får vi se hur det blir.

Men det som är bra är att jag kan få massa timmar i Front Office, växeln och receptionen. Det betyder att jag kommer jobba lite helger för att täcka upp de 25 % jag saknar till heltid, som är 10 timmar i veckan. Så det löser sig för mig, eftersom det finns jobb på min gamla avdelning. Lite trist att jag kommer jobba lite helger, men det gör mig inget har ju jobbat shift förr och älskar verkligen detta hotell, jag trivs så bra och älskar mitt jobb och att jobba där.

Till sommaren och hösten hoppas jag att denna lågkonjuktur släpper lite så att jag får tillbaka 100 % på min avdelning.

En Shopaholics Bekännelser


En Shopaholics Bekännelser såg vi på bio idag.


Handling: Att Rebecca Bloomwood jobar på en ekonomitidskrift hjälper henne inte mycket. Hon bor med sin kompis i hennes lägenhet och hennes maniska shoppande gör att räkningarna bokstavligen läggs på hög. Skitjobbet på tidningen ger inte tillräcklgt betalt och hon förstår att hon har att välja på att dra ner på kostnaderna eller jaga upp lönen. Som av en händelse snubblar Rebecca på en story som verkar bli hennes räddning. Men skulderna minskar inte precis, när hon drar nytta a den uppmärksamhet hon fått genom sitt scoop.

My thoughts: Jag trodde faktiskt att den skulle vara bättre. Ingen dålig film på något sätt, men jag hade nog förväntat mig mer. Den hade det där som alla komedifilmer har, humor, romantik, lite sorlig, en bitch, en snygg hunk som hon blir kär i, men den var jätterolig och snyggt gjord.

Förlåten

Syster ringde mig för ett tag sen och bad om ursäkt. Hon hittade såklart sina jävla hörlurar hemma. Men hon är förlåten och det var bra att hon bad om ursäkt. Det är oftast så mellan mig och henne. Vi är inte arga på varandra länge utan vi blir snabbt vänner igen, går inte mer än en timme och så är vi sams igen.

Lite besvikenKom hem för ett tag sen från bion som jag var på med Rebe och min syster, mer om filmen i nästa inlägg. Måste säga att jag blev något ledsen eller besviken på syster på vägen hem.

Klantig som hon är pajade ju hennes dator som jag har hjälpt henne med att installer om. Hon har även lyckats paja sin Ipod, fråga mig inte hur hon gör för att paja alla tekniska saker. Nå väl, jag har haft hennes Ipod här hemma för att se om jag kunde fixa den, men jag har helt och hållet glömt av den, så den har bara legat i min väska. I dag när vi skulle ses tog jag med hennes lap top och hon påminde mig om att ta med hörlurarna till hennes Ipod. När vi sitter på tunnelbanan på väg hem från bion kommer hon på att fråga efter hörlurarna. Jag vet att hon gillar att ha dem på när hon kollar film eller serier på datorn.

Jag började rota i min väska och hittade bara Ipoden, jag skulle av efter två stationer för att byta tåg och hon skulle åka vidare. När vi är vid Slussen har jag fortfarande inte hittat dem, hon blir sne och kliver av eftersom hon vill ha dem. Jag letar och letar och hon blir bara mer irriterad för att jag inte hittar dem. Jag vänder ut och in på hela min väska, men hittar dem inte. Nu kommer jag inte ens ihåg om jag har fått dem till att börja med, men de finns helt enkelt inte i min väska.
Hon blir sne för att jag inte hittar dem och hon var tvungen att kliva av sin tunnelbana och klämmer ut sig en massa dumheter.

Fan, vad både ledsen och arg jag blev. Det är tacken för att jag har hjälpt henne med hennes lap top! Innan jag argt och besviken lämnade henne på perrongen sa jag till henne..."Tack för att du är tacksam över att jag fixade din dator, ska komma ihåg detta tack". Jag är både ledsen och besviken över hur hon betedde sig. Jag vet att detta inte är något att hänga upp sig för, men jag hoppas verkligen att hon inser hur dumt hon betedde sig.

Segis


Känner mig lite seg idag, somnade ganska så sent och gick upp för ca en timme sen. Ska se till att laga lite frukost och lite kaffe.

15.00 ska jag, syster och Rebe se "En Shoppaholics Bekännelse", det harjag sett fram emot ett bra tag :) Har köpt biljetterna via nätet, det är verkligen hur smidigt som helst. Slippa stå i kö och att vara där minst en timme innan filmen börjar för att man måste hämta ut dem. Så smidigt att bara hämta ut dem i den där biomaten eller vad de kallar den.

Perfekt


Underbart att se detta...NOT! Jag och säkert många andra trodde att vi äntligen skulle börja få lite vårväder, men så lurade vi blir. Tydligen ska det snöa i morgon...blä blä blä säger jag. Vill ha sol och värme.

Nej, nu har jag en massa serier att se, serierna i USA har börjat sändas igen...lycka. Ska se senaste Gossip Girl, One Tree Hill och Supernatural.

Foto: Scanpix

Dataverkstad


Så här såg det ut ett tag här hemma, som en och annan dataverkstad. Syster mötte upp mig innan jag skulle iväg till min nageldam för att jag skulle fixa hennes dator. Skulle installera allt, Itunes, Norton osv. Det tog mig inte alls lång tid att fixa det, smart som man är ;) Ska verkligen se till att jag collect payment en dag nu också ;) Får se vad för trevlig middag hon bjuder mig på. Men vad gör man inte för sina syskon. Nu ska jag bara se om jag får liv i hennes Ipod, för yes den har hon lyckats paja också...hahah. Den människan borde egentligen hålla sig långt borta från teknik tycker jag.

Har Star Wars 3 på i bakrunden som går på Tv4, jävlar vilken tråkig film. Men Hayden Christensen är snygg så man får väl titta upp lite då och då.

På språng


Nu ska jag strax iväg till stan för att besöka My min nagelteknolog och äntligen fixa naglarna. Ska först möta upp syster i Slussen. Hon har fått tillbaka sin lap top nu, den har varit iväg på lagning eftersom hennes hårddisk pajade. Så nu måste jag installera om vissa saker på den. Men vid det här laget är jag van så det tar mig inte alls lång tid. Syster har lovat mig en fancy middag som tack för all hjälp :)

Måste dock säga att HP har underbar support. Först skickade de hem en speciall kartong för att vi skulle kunna skicka dem datorn utan att den går sönder. Den fick vi dagen efter att jag hade ringt dem. De sa att det skulle ta 10 - 13 arbetsdagar att laga den, det tog endast 7. Igår ringde de och sa att de ska lämna den, vi trodde att de skulle skicka upp den från Växsjö, men nej de plingade på igår kväll hos mamma och pappa 20.15 och lämnade den direkt. 20.15 på en fredag!!! I am amazed. Det kallar jag superbra service, all eloge till dem.

~~~

"Live, Laugh, Love."


Movies


Jag samlar på DVD filmer och har den senaste tiden köpt en hel del. Jag vill passa på att säga att jag inte har köpt alla dessa filmer på en och samma gång, utan har köpt dem i omgångar. Det var rea på Mega Store här om dagen och sen har även både Dischop och CDON haft sjukt bra erbjudande på film, 30 kr styck. Det tycker jag är ett bra pris. Men nu får jag nog lugna mig lite med filmköpandet tror jag...hahah. En del har jag sett förr och en del inte alls. Nu kan jag verkligen bjuda hem folk på en filmkväll.

Filmer jag har köpt:

* Dreamgirls
* Shooter

* Ghost - En klassiker som man bara måste ha
* Briget Jones Dagbok
* Susan var är du? - Min favorit film med Madonna
* The Crow - Ännu en klassiker
* More for the money - Med en av mina favoriter, Al Pacino it´s a must
* Pianot

* Grease 2 - Har ettan sen tidigare som är en klassiker såklart, men det är kul och ha denna med
* The Aviator - Leonardo DiCaprio, do I need to say more
* La Bamba - Älskar denna film
* En djävul till flickvän
* Blue Crush

* Roxanne - Tycker denna är så mysig
* Ray
* Notting Hill
 

Friday, Thank you


Tack för att det äntligen är fredag. Den är mer efterlängtat än någonsin kan jag tala om. Vilken vecka vi har haft på jobbet, trodde fan inte att det var möjligt. Trodde nästan att det var sommar och high season men nej endast en vanlig vecka i mars.

I morgon ska jag till världens bästa My och fixa mina naglar. Nu är de rikigt slitna, skäms nästan att lägga fram händerna. Men i morgon blir de supersnygga igen. På söndag är det bio som gäller igen. Haha, vi springer på bio typ en gång i veckan. Denna gång ska vi se En Shoppaholics Bekännelse, känner på mig att det är sjukt rolig.

Torsdag

Solen håller verkligen i sig, så skönt trots att det är lite kallt ute. Men det gör inget eftersom solen trots allt skiner.

Jag märker verkligen att jag blir gladare och något piggare med. Det är verkligen en skön känsla. Mitt vårtecken är när glassbaren här ute på kajen utanför hotellet öppnar, det är ett vårtecken.

I dag efter jobbet ska jag träffa Rebe. Vi ska gå till Mega Store och titta lite. De ska nämligen stänga den affären och har rea på en massa skivor och filmer. Något farligt för både mig och Rebe som vill ha så mycket film och skivo :) Men hoppas vi gör några kap. 

Kom just på att jag måste boka flygbiljett till Helsingfors när jag ska se Madonna. Lika bra att göra det i tid, vill inte betala en förmögenhet för en flygbiljett. Hotell har vi redan bokat geonom vårt hotell. Vi får så grymt bra priser på underbara hotell :) 

Underbara sol


Undertbart väder vi har haft idag, solen har legat framme i stort sett hela dagen. Så underbart, man märker verkligen att man blir gladare och piggare. Hoppas, hoppas verkligen att det håller i sig och att vi inte får en ny vända av snö, slask och regn.

Skönt att vara hemma efter ännu en galen arbetsdag, det är helt stört vi har så mycket denna vecka och nästa vecka kommer förmodligen att vara hur lugn som helst. Ska se till att lägga mig snart också, börjar ganska så tidigt imorgon.

Hahaha, måste bara berätta. Somliga straffar Gud på en gång och det gjorde han verkligen med mig idag. Jag brukar gå från Slussen till Kungsträdgården där jag jobbar så ofta som vädret tillåter. Det är en ganska snabb promenad och en sån vacker utsickt på vägen. Men imorse trots att jag hade sovmorgon så var jag lite ute i sista stund när jag kom till Slussen. Så jag var lite lat och tänkte att det skulle gå snabbare med bussen.

Bussen hoppade jag på och märkte efter ett tag att bussen kör ju fel. Han körde inte den vanliga vägen ner till Räntmästartrappan och till Slottsbacken utan han kör in till Gamla Stan. Vad är detta tänkte jag och flera andra. Det visade sig att den vanliga turen var avspärrad för att det var något skidlopp där vid slottet. Vilken jävla otur, bussen stannade först vid NK, men då hade den kört runt halva Stockholm typ. Genom Gamla Stan, bort mot Riksdan, bort till Sheraton, förbi Vasagatan, till Åhlens och stannade äntligen vid NK. Och vägrade stanna innan NK. Jävlar vad jag fick skynda mig för att inte komma allt för sent.

Som jag sa, somliga straffar Gud på en gång, där fick jag för att jag var för lat att gå i det fina vädret...hahaha.

Nya linser

Var hos min optiker efter jobbet idag för att köpa nya linser. 980 kr bara poff borta på några sekunder. Om man tänker efter är det inte så jättemycket för linser i ett halv år, men det känns mycket att lägga på en gång. Men jag trivs så bra med linser och kommer inte byta ut dem.
Optikern blir lika imponerad av mig när jag kommer dit och ska köpa linser, hon fattar inte hur jag får in och ut dem med mina naglar. Men det är bara en vanesak, för mig funkar det super.

Nu ska jag ta och gå och lägga mig. Börjar 10.30 imorgon, tack för sovmorgon säger jag. Jag kan sova till 08.30, tack för den :)

44 Frågor

Sandra utmanade mig, so here it goes :)

1. När gick du upp idag?
07.10 var det dags idag.

2. Diamanter eller pärlor?

Diamanter.

3. Senaste filmen du såg på bio?

Män som hatar kvinnor

4. Favorit Tv-programm?
Har flera som jag älskar: Supernatural, One Tree Hill, Desperate Housewives, Gossip Girl... mfl.

5. Vad åt du till frukost?
2 rostade smörgåsar och ett kokt ägg, apelsin juice till det och kaffe såklart

6. Vad är ditt/dina andranamn?
Har tyvärr inget :(

7. Din favoritmat?

Tacos, lassagne, pappas burek, mm.

8. Vilken mat gillar du inte?

Här kan listan göras hur lång som helst

9. Vilken är din favorit CD för tillfället?
Jag lyssnar på allt möjligt, men min favoritskiva är fortfarande "Stripped" med Christina Aguilera

10. Vilken bil kör du?
Ingen

11. Vilken är din favorit macka?
Ost och kalkonsmörgås

12. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du bara inte med?

Folk som är allmänt självupptagna, lögnare. 

13. Vilka är dina favorit kläder?
Älskar att gå i jeans och på våren/sommaren jeans kjol

14. Om du fick åka vart du ville, vart skulle du åka då?
Tillbaka till New York, Australien, listan är lång

15. Favorit klädmärke?
Här är en lång lista med

16. Vart vill du dra dig tillbaka?
Dubrovnik, Kroatien 

17. Favorittid på dagen?
kvällar


18. Var är du född?
I Zagreb, Kroatien

19. Vilken är din favorit sport att se på?
Basket men då ska det vara NBA och fotboll, Spanska Ligan och Italienska igan, samt när det är EM & VM i fotboll

20. Vem tror du inte svarar på dessa frågor?

De som helt enkelt inte har tid och lust

21. Vem tror du svarar först?
Still thinking

22. Coca Cola eller Pepsi?
Coca cola

23. Fotboll eller ishockey?
Fotboll såklart

24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?

Nattuggla, men det är jag under helger när jag inte jobbar.  

25. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr, jag går till en nagelteknolog var tredje vecka

26. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Inte just nu

27. Vad ville du bli när du var liten?
Flygvärdinna

28. Bästa barndomsminnet?

Mina somrar som jag spenderade med mina underbara morföräldrar som tyvärr inte lever idag

29. Varit i Afrika?
Nej, men skulle jättegärna vilja åka dit..

30. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Haha, jodå men det har jag säkert gjort.

31. Varit med om en bilolycka?

Ja, i Kroatien för en massa år sedan, tack och lov gick allt bra förutom att bilen kvadade totalt.

32. Favoritdag i veckan?

Fredag och lördag skulle jag nog säga

33. Favoritblomma?
Torkade rosor.

34. Favorit snabbmatsrestaurang?
Pizza och kebab.

35. Äger du en cykel?
Nej

36. Vem fick du senaste mailet ifrån?
Det måste ha varit från en hotellgäst

37. I vilken affär skulle du helst vilja utöka ditt kreditkort?
Vill inte ha kredit hos någon affär, utan jag vill betala på en gång så att det är gjort.

38. Läggdags?
Brukar bli runt 23, men på helgerna mycket sent ca 02.00-03.00

39. Vems svar är du mest nyfiken på?
Allas som vill göra detta

40. Senaste personen du delade en middag med?
Mamma och pappa

41. Vad sysslar du med just nu?
Detta och har Sex and the city på TV3

42. Favoritfärg?
Blå

43. Hur många tatueringar?
En, men planerar att skaffa ett par till

44. Hur många utmanar du?
Alla som vill :)

Helt färdig


Det har gått endast 2 dagar av denna arbetsvecka och jag är helt slut som artist. Så här galet har det inte varit på länge. Telefonerna har ringt och ringt och ringt och ringt. Går inte att beskriva. Fart fan är alla dessa gäster när vi har en hel del rum lediga, utan alla vill komma samtidigt och när vi inte har några rum ledigt. Igår tog det mig typ 6 timmar att få iväg en bekräftelse till en gäst som i vanliga fall tar 30 sekunder. Det gick inte att få skriva klart den. Så fort man la på med en person, ringde nästa. Mailen svämmade över, you name it.

En av våra restauranger har belönats med en massa stjärnor i Micheliniguiden, vilket är jätteroligt så klart. Det är en otroligt populär restaurang redan men med dessa stjärnor blev det effekt direkt. Så nerringda som vi har blivit. Men så klart jätteroligt när det går bra för våra faciliteter.

Jag var dock helt färdig igår, orkade knappt ta mig hem och idag har varit nästan samma sak. En hel del bokningar och projekt man gör på jobbet har fått ligga. Gillar inte det, när man inte hinner avsluta allt som man ska innan arbetsdagen är slut och gäster måste vänta på svar, men man är ju inte mer än människa. Längtar som bara den till helgen, då ska här vilas för sen tar jag mig an att jobba 12 dagar i rad.

Nybadad


Nu har jag tagit ett långt bad och smörjt in mig med underbar bodylotion. Ska också se till att noppa ögonbrynen, det behövs verkligen. Har använt mitt favorit schampoo och balsam från Herbal Essences, helt underbart schampoo.

Undra om det går någon bra film ikväll, annars har jag fortfarande ett par kvar på datorn. Sitter just nu och tittar på Wipeout, så roligt program och Felix Herngren och Hans Wiklund som sitter och kommenterar är ju hur roliga som helst.

Moving On

Älskar verkligen denna låt med Sarah Dawn Finer, "Moving on" som hon sjöng i Melodifestivalen. Tycker hon har en helt fantasitsk röst.F*n

Vaknade med världens jäkla huvudvärk. Fan, jag är så trött på denna jäkla migrän. På sista tiden har jag fan ont i huvet nästan varje vecka. Migränen hade blivit bättre men nu är den liksom tillbaka som sagt nästan varje vecka. Får nog ta och ringa till läkaren och kolla lite med honom. Kanske ska testa en ny medicin eller så.

Nu känns det lite bättre, men har fortfarande ont i huvet. Ska ta tag här hemma och börja städa lite. Eftersom syster bor här ett par dagar blir det genast mer att plocka. Hon jobbar dock idag med så det är skönt att jag får städa själv i lugn och ro.

Ska även läsa på den nya bok som jag har börjat på. Älskar verkligen att få ligga i soffan och läsa en bra bok. Den jag läser nu är väldigt lättläst.

I morgon är det dags att jobba igen. Det kommer bli en ganska tuff vecka känner jag på mig. Vi är i stort sett fullbokade men det ringer så mycket människor som letar hotell rum fast i stort sett hela innerstaden är fullbokad. Ni ska bara höra samtalen vi får och vad folk säger för att få rum eller bord på någon av våra restauranger. Helt crazy.

Malena

Så det blev operasångerskan Malena Ernman som vann melodifestivalen med låten "La voix". Jag hejade på Sarah Dawn Finer, älskar verkligen hennes röst. Hahaha, var det någon mer än jag som la märke till Måns Zelmerlöws ansiktsuttryck när han hade fattat att han inte skulle vinna...hahaha vad jag skrattade.

Nå, vad tycker ni om Malena? Min vän D messade mig och är helt överlycklig att hon vann, fast då är han ju ändå ett stort opera fan.


Män som hatar kvinnor


Äntligen har jag sett denna film. Jag hade sett fram emot att se den ända sedan jag hörde att denna underbara bok skulle bli film.


Handling:
Första delen i filmatiseringen av Stieg Larssons trilogi om Millennium. Vi får stifta bekantskap med den rättrådige journalisten Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) och hans försök att nysta upp det 40 år gamla försvinnandet av den då 16-åriga Harriet Vanger, en mörk hemlighet i affärsfamiljen Vangers märkliga historia. Snart dras den egensinniga hackern Lisbet Salander (Noomi Rapace) in i undersökningen och tillsammans upptäcker de något som är mycket större än vad de först trodde.


My Thoughts: Jag brukar inte vara så värst förtjust i Svenska filmer. Visst det har gjorts en och annan bra, men jag brukar inte direkt gilla svenska filmer. Men denna kände jag på mig skulle vara bra och rätt fick jag. Jag har läst alla tre böcker och tycker att de är helt fantastiska. Noomi Rapace är klockren som Lisbeth Salander hon är utan tvekan filmens själ. Michael Nyqvist är även bra som Mikael Blomkvist. Filmen är verkligen snyggt filmad de har verkligen haft ögat för detaljer. Har du läst boken blir du säkert inte besviken.

De kommande två filmerna, som baseras på böckerna "Flickan som lekte med elden" och "Luftslottet som sprängdes", kommer att visas på SVT och distribueras på DVD. Filmerna kommer inte visas på bio vilket jag tycker är trist.


Min dag

Nu sitter jag här i soffan och ska se Melodifestivalen. Tänkte först se den hos mamma och pappa. Men det var innan mammas farbror och fru kom på besök till dem. Vill inte åka hem sent sen, så jag åkte hem istället och sitter nu här och tittar.

Var på bio tidigare, mer om filmen i nästa inlägg. Efter det åkte jag hem till mamma och pappa på lunch/middag. Det var jätteroligt att träffa hennes farbror, han är så lik min morfar som inte lever idag. Det är alltid trevligt att höra han nämna saker som jag inte visste om morfar fast vi stog varandra så nära. Men ni vet små saker som betyder mycket för en när man får höra det från någon annan. Mamma hade gjort så god mat och pappa hade så klart gjort efterrätt, bagare och konditor som han är. 

Syster ska sova här ikväll med, det blir ett par dagar till, nu är hon på jobbet i vanlig ordning.

God morgon


God morgon. Nu sitter jag här färdig och ska strax åka in till stan för att möta Rebe, äntligen ska vi se Män som hatar kvinnor. Seg som jag är har jag inte hunnit med kaffe, så jag får köpa en kopp på vägen. Sen bär det av till mor och far för lite lunch och ikväll är det Melodifestivalen. Vet inte vem jag vill ska vinna, eller jo Sarah Dawn Finer hejar jag nog på, hon är en hejare på att sjunga.

Lepa Brena


I am so excited. Min barndoms idol från ex. Jugoslavien som jag älskar lika mycket idag som när jag var liten kommer till Stockholm och ska ha konsert :))) Jag är så glad för detta, jag har alltid velat se henne live. Hon har kommit upp sig till åren men jag är överygad om att hon kommer vara hur bra som helst :) 25 april är det dags att se Lepa Brena :) Får se till att skaffa biljetter, tänker inte riskera något vid dörren, tänk om det skulle vara fullt och man inte får komma in. Nej, nej här ska skaffas biljetter så fort de släpps.

Fredag


Fredag, äntligen liksom. Denna vecka har varit något stressig kan man säga. Jag sitter här främför TV:n och gör inte så mycket. Väntar på att syster yster ska komma från jobbet, men det tar ett par timmar till, hon jobbar till 24.00 idag. Hon ska sova hos mig ett par nätter. Mammas farbror från Kroatien kom idag med sin fru för att hälsa på mammas kusin i Malmö och Göteborg och så klart mamma. Då får de sova i systers rum så hon ska vara här ett par dagar. Ska bli trevligt att ha det lilla livet här.

Dock är jag på språng hela dagen imorgon. 11.50 ska jag och Rebe på bio och äntligen se Män som hatar kvinnor. Som jag har längtat efter att få se denna fil och äntligen blir det av. Sen hem till mamma och pappa för lunch och träffa hennes farbror och sen hem för att se finalen i Melodifestivalen. Söndag ska jag bara slappa och inte för att morgon dagen är jobbigt, ska ju bara göra trevliga saker :)

Zzzzzz


Nu är det dags för sängen, så trött som jag är så är jag redan sent ute. Har haft en ganska jobbig vecka. Så skönt att det är fredag i morgon, helgen behövs verkligen även fast jag har saker att göra.

If U Seek Amy

Premiär idag för Britneys nya video till singeln, "If U Seek Amy". Tycker väl inte att det är något speciellt med denna video, men snygg är hon i videon, låten tycker jag däremot om väldigt mycket.


Torsdag...say what

Hjälp, det är redan torsdag. Vart har denna vecka tagit vägen?! Jag har varit något stressad denna vecka, har haft en hel del på jobbet att göra och högen bara växer och växer. Jag fattar inte hur jag ska hinna med allt. Men det är bara att jobba på.

Things Girls Wished Guys Knew


* Don't tell us when you think other girls are hot. (unless I start the conversation)

* Whenever possible, please say whatever you have to say during commercials.

* Mark anniversaries on a calendar.

* We like you to be a little jealous . . . but overly possessive is not necessary.

* Putting things in our butt does not turn us on.

* Return favors: we massage, you massage: we go down, you go down: we shave, you shave (and not just your face).

* We're allowed to be late . . . you are not.

* Don't take longer to get ready than we do.

* Three words . . . honesty, honesty, honesty.

* Girls can be groupies. Guy groupies are stalkers.

* Do not start with us. You will not win... not kidding ...we ALWAYS win

* Would you like it if a guy treated your sister that way? We didn't think so.

* If you ask nicely, we usually answer the same way.

* We will never have enough clothes or shoes!


* We liked to be kissed softly, not with an iron tongue.
 
* Clean your room before we come over.

* Always brush your teeth before you see us . . . a fresh mouth and white teeth are a necessity.

* When we use our teeth it means that you suck at going down on us, so we are just returning the favor.

* Don't act hard around your friends because I won't make you hard tonight.

* Sometimes "NO!" really means "NO!"

* If we wanted to be on video tape, we'd be a porn star not your girlfriend.

* Sensitive guys are great . . . but crying more than we do in a movie just isn't right.

* Don't let ex-girlfriends cause drama, relationships are stressful enough.

* Just because a girl doesn't pick up on the first ring doesn't mean she's not waiting by the phone.

* Don't say you love me if you don't mean it.

* Don't lie to us . . . we will catch you.

* When the girls get together, we talk about EVERYTHING. Meaning my best friends know everything about you.


Some music

Lite nya och sköna låtar som jag gillar för tillfället.

Flo Rida feat. Kesha - Right Round

Keri Hilson ft. Timbaland- Return The FavorBlack Eyed Peas - Boom Boom Pow. Ganska annorlunda för vad de brukar göra.


Trött

Sitter här med en härlig kopp te, känner mig lite frusen så det passar perfekt.

Som vanligt så sov jag som en kratta i natt. Kunde inte somna och sen låg jag bara och vred och vände på mig. Så nu är jag så sömnig redan, va ganska mycket på jobbet också idag.

Gick upp satans tidigt idag. Hade en tid för provtagning 07.45 och sen bar det av till nästa provtagning där jag skulle lämna en massa prov. Måste lämna blodprov i morgon med. Hur mycket blod kan de vilja testa egentligen?! Idag tog de i båda armarna, har världens fetaste blåmärken på båda armar. Fattar inte vart de ska ta ifrån i morgon igen.

14 år till salu

I dag läste jag ut denna bok, 14 år till salu - En sann svensk historia. Boken är skriven av Tessan och Caroline Engvall. Caroline är en mycket duktig journalist och jag har faktiskt jobbat med henne för en massa år sedan. Sista året i gymnasiet hade jag min 3 månaders praktik på FRIDA och då var Caroline chefredaktör. Efter gymnasiet fick jag även sommar jobba under ett par månader på FRIDA och jobbade mycket med Caroline som är en underbar människa.

Handlig: Det här är 14-åriga Tessans egen historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.


Men så en kväll raseras allt. På vägen hem från stallet blir hon våldtagn av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som har hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och måt allt sämre.


När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras n i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makt över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon flyttar för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

My Thoughts: Att läsa vissa bitar i boken fick hela magen på mig att vändas. Denna bok tar upp ett mycket vikigt ämne. Samtidigt som det är mycket bra läsning så är den så hemskt att läsa. Alla borde läsa denna bok. Boken säger egentligen precis det man inte vill höra, men det är otroligt nödvändigt att göra det.

(Bild: CDON.se)

Hahaha

Var det någon mer än jag som såg Wipeout på Kanal 5 tidigare idag? Jag har nog inte skrattat så mycket på länge till ett TV-program som till detta....hahahaha. Jag satt och skrattade högt hela programet.

Righteous Kill


Såg den här filmen igår med två av mina favorit skådespelare i samma film, Righteous Kill med Robert DeNiro och Al Pacino.

Handling: New York skakas av en seriemördares framfart - en galning som till synes slumpmässigt väljer sina offer och efterlämnar märkliga poem på varje brottsplats. Stans mest erfarna brottsutredare (De Niro och Pacino) sätts på fallet. Snart börjar de misstänka att gärningsmannen kan vara en ur deras egen yrkeskår. Men New York har tusentals poliser och mördaren planerar redan sitt nästa drag.

My Thoughts: Jag hade ganska höga förväntningar på denna film med tanke på de skådespelare som är med i den. De Niro och Al Pacino kompletterar varandra på ett bra sätt men det är tråkigt att behöva säga att filmen inte riktigt var vad jag hade hoppats på. Den är helt okej och det som gör den sevärd är just att både DeNiro och Pacino spelar i den.

(Bild: Discshop.se)

Lunch

Kom hem för ett tag sen från barnpassningen. Sov över eftersom E & H sov borta. Det var lika trevligt som alltid när jag passar de där underbara barnen. Ska strax laga lite lunch eftersom barnen gick upp ganska tidigt och vi åt frukost så tidigt så jag har redan hunnit bli ganska hungrig.

Eva for H&M


Modellen Eva Herzigova står modell för H&M´s vår kollektion tillsammans med två andra som jag tyvärr inte har hört talas om. Eva är en av mina favoritmodeller.

Wow

Nu sover barnen och jag sitter här i soffan i vardagsrummet. Jag älskar denna lägenhet, den är så stor och så snyggt inred. Och hurra för trådlöst internet som de har här hemma, så jag kan sitta här i deras super sköna soffa.

Mamma E och pappa H hade tagit nåt glas vin innan jag kom och tyckte att jag skulle ta det som blev kvar när barnen har lagt sig, vilket de har nu för en bra stund sedan. Jag har städat upp lite efter oss, E blir alltid lika förvånad när jag gör det hon tycker inte att jag ska behöva göra det. Men jag vill såklart inte lämna allt huller och buller när de kommet hem, det är ju jag och barnen som har slitit fram allt. Det blev två glas vin och nu blir det inga fler, annars kommer jag nog bli berusad och det går inte för sig när jag nu har ansvaret för barnen.

Ska se någon film snart tänkte jag, men jag har alltid problem när jag är här för de har sååååååå mycket filmer så man har världens beslutsångest. Men så är det när H jobbar som filmrecensent, de har typ alla filmer i världen på DVD.

Off I go


Nacka Forum har verkligen blivit hur stort som helst och det finns en hel del butiker som inte finns runt om i stan. Det bästa är att det ligger 10 minuter med buss från mig, så skönt. Jag hann inte direkt titta på så mycket eftersom jag och min kompis inte hade setts på så länge och hade en hel del att prata om. Men jag ska se till att åka dit igen när jag är ledig för att titta runt i alla affärer.

Nu ska jag iväg och sitta barnvakt. Kommer nog titta in här senare ikväll när barnen har somnat. Har med mig min laptop eftersom jag har lite stuff jag ska göra med den senare ikväll, när de sover såklart.

Morrn Morrn


Det måste vara något fel på mig. Jag har varit uppe en bra stund nu, men jag sov som en kratta. Har av någon anlefning svårt att sova, ligger och vrider och vänder på mig hela tiden, vaknar och tittar på klockan. Så konstigt, det är ju inte så att jag har bråttom någonstans hela tiden. Men på senste tiden har jag sömnsvårigheter. Vad ska jag göra? Vaknar ju upp och är trött och sömnig hela tiden.

Kl.12 ska jag träffa en vän i Nacka Forum, så nu får jag nog sätta lite fart, sitter fortfarande i pyjamas.

(Bild: David LaChapelle)

Fredag


Äntligen helg. I morgon ska jag först åka ut till Nacka Forum för att fika med en kompis som jag inte har träffat på länge. Vi jobbade tillsammans på hotellet för en massa år sedan. Hon sadlade om medans jag klättrade uppåt. Vi ska fika lite och titta runt eftersom de har byggt om en hel del i Nacka Forum. Skönt att det går en buss från mig som bara tar 13 minuter dit.

Sen på kvällen ska jag sitta barnvakt åt två änglar, familjen vars barn jag brukar passa. Får inte glömma köpa två påsar godis till dem, det har blivit en grej som jag gör när jag passar dem helger. Om jag passar dem på frdagar och sover över går vi tillsammans och handlar annars har jag alltid med mig det. Och de blir lika glada varje gång jag kommer, med eller utan godis.

Hmmm...

Jag hade ju en hel del saker jag ville uppdatera här, men nu står det helt stilla. Ska gå coh lägga mig, läsa lite och sen sova. Så skönt att det är fredag i morgon, mindre skönt dock att jag måste till SÖS i morgon innan jobbet. Har fått en remiss, men det är något som måste göras.

Sova

Nu blir det till att gå och lägga sig i sängen och läsa ut Sophie Kinsellas bok som jag bara har några få sidor kvar av och sen sova börjar ganska tidigt i morgon. Mötes dag är det på jobbet också, det har vi varannan torsdag och för en gångs skull har jag inget att ta upp.

Ska ta en sväng på stan i morgon för att se om jag hittar några bra böcker att köpa. Är lite inne på att läsa Harry Potter, har inte läst en enda och alla säger att de är så bra. Jag vill såklart läsa dem på engelska, så det blir till att gå på jakt efter dem.

She´s back (again)


OBS! Det här är ett Britney inlägg :)

Natten till idag inledde Britney sin cirkusshow i New Orleans, hennes comebackturne har bara börjat. Som jag skulle vilja se henne. Hur kan hon missa Sverige på denna turne. Jag håller tummar och tår för att hon lägger till Sverige. 

(Klicka för större)

  

   

Video från Kroatisk TV :)


Onsdag


I går så var jag över hos mamma och pappa för att försöka laga systers lap top. Tyvärr så lyckades jag inte. Men det har och göra med att det är något fel på hennes hårddisk. Som tur är har hon fortfarande garanti på den och behöver bara lämna in den så fixar de det åt henne utan någon kostnad. Tyvärr är hon nu datorlös och det är inte roligt för henne, förstår henne precis. Det kommer ta ca 10-15 arbets dagar innan hon får tillbaka den, poor girl.

Veckan går som vanligt fort och snart är det helg igen :) Vad jag hittar på får jag se, ska kanske sitta barnvakt pengarna behövs alltid.

~~~

"If I'm a star, then the people made me a star."
- Marilyn Monroe


Look lookYes, jag vet. Jag är besatt och jag tjatar ihjäl mig, but you just have to live with it. Måste ju hålla koll på hur många dagar det är kvar till premiären av New Moon :) Men erkänn att jag är duktig som kom på helt själv hur jag får in denna nedräkningssak ;)

Jag har...

...ju sett denna säsong av Project Runway. Så går det när man inte kan hålla sig och internet är det bästa som finns ;)

Måndag förbi


Måndag gick i vanlig ordning förbi väldigt fort. Dagen började med att jag hade världens huvudvärk igen, funderade på om jag skulle stanna hemma eller inte. Men tog mig till jobbet ändå och efter ett par timmar släppte det.  

Efter jobbet mötte jag upp Rebe en sväng. Vi kollade in bok-rean. Kan ni fatta jag inte kom hem med en enda bok?! Weird, jag som har en hel hög med böcker jag vill läsa. Men jag lyckades inte riktigt hitta någon som föll mig i smaken

Project Runway


Ni missar väl inte en ny säsong av Project Runway som börjar ikväll på TV3. Kl. 22.00 är det dags för 5:e säsongen och Heidi Klum och Tim Gun är tillbaka i vanlig ordning. Michael Kors är tillbaka som en av domarna och jag tror att Nina Garcia också är med i denna säsong, för det var lite rykten om att hon inte skulle vara med i denna säsong, men jag är ganska säker på att hon är det.

Söndag


Nu ska jag ut på en powerwalk när det är så fint väder ute. Solen skiner och jag känner mig så pigg och vill abra ut och gå. Det är lite kallt men det är ju bara att klä sig varmt och sen gå ut och gå med Ipoden i örornen. Ska passa på att gå ner till ICA också. Mamma kommer över en liten sväng idag, måste ju ha något att bjuda henne på.

När jag tittar på denna bild känner jag en saknad till mitt fina Kroatien. Det är så härligt att bara ligga där vid stranden, läsa en bok, lyssna på musik eller bara vara.

(Bild tagen av mig)

RSS 2.0