Black Snake Moan


Denna film såg jag här om dagen, Black Snake Moan. Med Samuel L. Jackson och Christina Ricci.

Handling: I en sydstat i USA sitter en man ensam kvar vid sitt bord på ett café. Hans namn är Lazarus, en avdankad, religiös och praktiskt taget utblottad före detta bluesartist som nyss har blivit lämnad utav sin fru och numera fördriver dagarna med att odla grönsaker eller sänka en flaska sprit. I en annan del av trakten säger Rae hejdå till sin pojkvän Ronnie som ska rycka ut i militärtjänst.

Rae som har blivit sexuellt utnyttjad av sin fader under hela sin barndom löper amok efter deras plågsamma farväl och fortsätter sitt destruktiva leverne genom sex, sprit och droger.
Dessa två karaktärers vägar korsas en morgon då Lazarus, som är på väg ut för att hämta sin post, ser Rae liggandes vid sidan av vägen för att dö efter en minst sagt vild fest kvällen innan. Han bestämmer sig för att hjälpa den unga kvinnan och tar in henne i sitt hem.


My thoughts: Detta var mig en snurrig film, jag kanske är trög men jag har liksom fortfarande inte hajat filmen. Kan ju passa på att erkänna att jag mest såg den för att Justin Timberlake är med i filmen, sen att han endast är med i ca 20. minuter av filmen är en annan sak. Samuel L. Jackson och Christina Ricci spelar jättebra, men filmen var inte alls vad jag hade förväntat mig.

Från A till H

A) Fyra jobb jag jag haft:
* Butiks försäljare
* Sorterat post på Posten
* Barnflicka
* Receptionist

B ) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

* Pretty Woman
* Grease
* Gladiatorn
* Titanic


C ) Fyra ställen jag bott på:

* I Zagreb, Kroatien
* Bredäng
* Farsta
* Egen lägenhet

D ) Fyra TV-program jag älskar att titta på:
* Supernatural
* Prison Break
* Desperate Housewives
* One Tree Hill

E ) Fyra platser jag har semestrat på:
* Mallorca
* Dubrovnik (Kroatien)
* Los Angeles
* New York

F ) Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

* Perez Hilton
* Andras Bloggar
* Gmail
* Aftonbladet & Expressen


G ) Fyra favorit-maträtter:
* Tacos
* Pappas burek
* Pizza
* Cevape

H ) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:


* New York
* Los Angeles
* Dubrovnik
* London

Tada, nu får alla som vill ta denna lista :)


Heartless

Jag har förr skrivit om att jag tycker att Kanye West är grym. Här kommer ännu en ny singel från honom, "Heartless" som jag bara älskar. Videon är animerad vilket är lite roligt och annorlunda.


1:a Advent

Trevlig Första Advent på er.

Fatta att det i morgon redan är december, det är helt sjukt hur fort tiden går. Det var ju nyss jag kom hem från Kroatien i somras. fast så tänker jag tillbaka så var det ju ca 5 månader sen.

Och fan vad människor det är every where. Vart fan kommer alla dessa människor ifrån? Så jävkla mycket folk vart man än går. Måste verkligen ta tag i mitt julklapps handlande a.s.a.p för att sen inte behöva springa omkring och irritera mig med och på resten av Stockholm.

Mår mycket bättre nu, har legat i sängen nästan hela dagen, men min migrän är nästan borta, så skönt. Ska strax lägga mig i badkaret och sen mysa lite här framför TV:n och laptopen. Ska tända det första ljuset på min adventsstake också, har fortfarande inte gjort det.


Skit migrän

Fy fan vilken huvudvärk jag har idag, migrän i vanligt ordning. Skulle egentligen åka hem till mamma och pappa för att äta lunch hos dem, men jag kan inte ens ta mig ut ur sängen, känns som att huvet ska sprängas. Fan, vad jag hatar att lida av migrän.

Ska gå tillbaka till sängen igen, ta lite mera medicin och hoppas att det går över snart.

Lördag


I dag har jag verkligen inte gjort mycket kan jag tala om. Var och fixade mina naglar vid 11.30. Ville gå en sväng på stan  och handla lite grejer, men jag struntade i det eftersom hela Stockholm var ute idag på stan och handlade och diverse.

Denna kväll har jag bara tagit det lugnt, ätit god mat, tittat på TV och bara varit. Jätteskönt måste jag säga. Ska snart kolla på en till film. Har tänt en massa ljus, så mysigt.

I går kväll hade jag en jättemysig kväll. Min vän Emma var över. Vi åt tacos, så gott, drack lite öl. tittade på Idol och bara pratade. Har alltid så trevligt med henne, får alltid så bra råd av henne när det är något som stör och gnager mig.

Circus


Jag har verkligen börjat tjata om Britney i min blogg. Kanske ska ge henne en egen kategori för det kommer bli mera och mera Britney i bloggen...hahaha. Har man varit fan sedan första början så har man, love her. Jag är så glad att hon är på rätt spår igen.

Hennes nya skiva Circus har ju släppts nu. Jag vill så gärna ha den, ska såklart se till att köpa den. Men min vän Rebe är ju i New York och har lovat att köpa den till mig eftersom i USA brukar de oftast vara lite annorlunda, det brukar oftast vara någon bonus låt mer och så. Jag får hålla mig tills Rebe kommer hem. Jag har ju hittat låtarna på nätet som jag har ju skivan skulle man kuna säga. Men jag vill ju så klart ha själva skivan också :)

Fredag


Det är fredag och helg :)) I dag slutar jag ganska tidigt. Ska åka hem och handla och dona lite innan min vän Emma kommer över när hon har slutat jobba. Ska bli så trevligt att ses igen och äntligen får jag bjuda tillbaka lite, hon har inte varit hos mig på väldigt länge det har blivit så att vi har träffats hemma hos henne.

Helgen har jag väl inte planerat så jättemycket. Ska fixa mina naglar i morgon, skulle behöva handla lit julklappar och något till min syster som fyller år nästa helg. Men orka springa runt på stan med hela Stockholm ute nu när folk har fått lön. Nej,så det lär jag skippa. Söndag kanske jag åker hem till mor & far för lite lunch, får se om jag orkar.

Dead And Gone

Att jag älskar Justin Timberlake har väl ingen missat vid det här laget. Älskar denna låt, "Dead and Gone" som han gör tillsammans med T.I som finns på T.I´s nya skiva "Paper Trail". Hoppas att det blir en video av detta. Och hoppas Justin snart kommer med en ny skiva och turne. Var ju och såg honom i Globen, och det var såååååå bra, ryser fortfarande när jag tänker på den kvällen.


Miss it


Av någon andledning så har jag idag fått världens längtan efter mitt kära Kroatien. Vet inte varför, men kom att tänka på det idag bara så där. Saknar att få ligga vid denna underbara strand, bada, sola och bara vara.

Snön har i stort sett smält bort helt and that sucks. Helgen är snart här :) Yay. I morgon får jag besök av mina fina vän Emma. Vi ska ha en liten myskväll, äta god mat, se på film eller så och bara prata. Håller på att funderar på vad man ska bjuda på bara, jag är ingen mästerkok i köket...hahaha.

Vilket tråkigt inlägg känner jag, men jag är så seg. Ska bara se senaste avsnittet av Prison Break som gick i USA här om dagen och sen blir det till att sova.

~~~

"Good people are good because they´ve come to visdom through failure."


Jag kämpar och belönas


Pratade lite med min chef idag. Hon ville mest bara säga att trots att jag fortfarande är sjukskriven tycker hon att jag kämpar på bra och gör ett bra jobb. Sådant uppskattas att höra. Hon har även erbjudit mig att ta över en del administrativa saker som behöver göras kring bokningar som vi har gjort och det ska jag få göra i lugn och ro, men telefonen bortkopplad från slingan så att jag slipper bli avbruten och störd. Jag blev jätteglad först och främst för att jag älskar mitt jobb och jag älskar att lära mig nya saker kring det. Mitt mål är att fortsätta göra karriär och jag är en bra bit på vägen. Det andra är att det är så otroligt roligt att jag får förtroendet för dessa nya uppgifter. Satt redan idag med en kollega som gick igenom de nya arbets uppgifterna, men vi hann inte lära oss allt idag utan ska fortsätta under veckan som är kvar.

Trevlig fika

I dag slutade jag 15.30, så skönt. Var och fikade med mina två bästa gayvänner D & J. Det är alltid så roligt att umgås med dem. Vi skulle ha fikat i måndags men då fick en av dem förhinder.

Vi jobbar alla 3 på samma hotell men inte på samma avdelning, men vi brukar ofta äta lunch tillsammans. Vi satt och pratade ett bra tag, i flera timmar. Var så härligt, fick även hära om deras New York resa som de var på samma vecka jag var London. Det var härligt att höra hur de hade haft det.

Jag längtar så till nästa höst, då ska syster och jag till Florida och New York. Vi håller på och sparar för fullt :) Ska bli så roligt att få åka tillbaka till New York och så spännande att få se Florida :)

~~~

" Don´t walk in front of me, I may not follow. Don´t walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend."


Go Britney


Britney är med på omslaget till en av mina favorit tidningar Rolling Stones. Jag längtar att få läsa denna intervju med henne då Rolling Stones oftas har så bra intervjuer och artiklar. Måste även säga att jag älskar bilderna, de är så simpla och enkla och Britney ser jättebra ut på dem alla.

Här kommer flera bilder från tidningen. Klicka för större.

  

  

Bon Voyage


Vill passa på (även fast vi pratade i telefon för ett tag sen) att önska min bästa vän Rebe en trevlig resa, en super rolig och trevlig resa till New York ♥. Hon åker i morgon för att hälsa på sin syster som bor där ett par dagar. Jag har lagt in en lite beställning hos henne...haha, om hon lyckas hitta något.

Du vet att du är saknad av mig när du inte är hemma i Stockholm, men det är bara ca 10 dagar :) Måste passa på att säga att här om veckan så firade vi 10 års jubileum som vänner :) Så lång tid har vi varit bästa vänner och jag tror inte att vi har bråkat eller tjafsat någon gång. Sure, vart lite småirriterade på varandra vid något tillfälle, men det är så få gånger att jag inte ens mins och det har gått över någon sekund senare. Det är underbart att ha vänner som man känner utan och innan, som finns där för en. Vi två är så lika att det nästan är läskigt. Love you my friend ♥

1 månad


Det är nu 1 månad kvar till Julafton. Tiden går så fort. Får börja göra en liten lista så att jag hinner göra allt som ska göras innan julafton. Köpa julklappar, jag har ingen anning vad jag ska köpa till folk. Min syster fyller år om någon vecka, ingen anning om vad jag ska köpa till henne heller, eller jag har ett litet hum om vad jag ska köpa.

Jag har fått sådan julstämning, har julpyntat i lägenheten, inte för mycket utan smakfullt. Måste dock köpa en ny ljusstake som man har i fönstret. Jag brukar ha två i vardagsrummet men insåg igår att ena har gått sönder, så typiskt.

Vinterland


Jag känner mig som ett litet barn. Jag älskar att det är så mycket snö ute, hoppas, hoppas, hoppas att den ligger kvar ett par dagar. Vill inte ha regn och slask. Jag blir så glad av all snö att jag bara vill gå ut och rulla runt i den...hahaha.

Jag kommer ihåg dagen då vi flyttade till Sverige från Kroatien. Jag var endast 5 år, men jag kommer ihåg den dagen som det var i går. Pappa bodde här ett halv år innan mamma, jag och syster flyttade hit. Det var Lucia (13/12) när vi kom till Sverige och det var såååååååå mycket snö. Jag blev helt lycklig, hade aldrig sett snö förr.

Slurp


Jag är inte så jätteförtjust i julmust. Men idag kunde jag bara inte hålla mig för att premiär dricka en liten burk då jag känner sådan julstämning. Gott var det :)

Hata

Gosh, vad jag hatar min tvättstuga. Hade tid igår och allt som kunde gå fel i den där jäkla tvättstugan gick fel. Jag hade ganska mycket tvätt, tvättade sist innan London. Eftersom jag sen blev sjuk, har jag inte haft ork för att tvätta, så det fick bli igår.

En av maskinerna jag skulle tvätta på var sönder, sen skulle en brud jävel dela, kan ni fatta dela torkskåp med mig tyckte hon. Det är så ohygensikt som det bara kan bli, även fast kläderna just har blivit tvättade. Sen funkar inte mangeln, och en massa saker som gick fel. Den där tvättstugan är så äcklig och smutsig att jag efter igår finner den fruktansvärd.

Jag har bestämt mig att jag ska inhandla mig själv en tvättmaskin och ha i badrummet, inte en jättestor, men en tvättmaskin ska jag ha så att jag slipper den där vidriga tvättstugan och alla äckliga människor som tvättar i den. Jag ska kolla på någon i veckan, men väntar tills mellandagsrean börjar, de lär ju vara något billigare ändå och det är inte så långt kvar dit nu, jag står ut. Men tvättmaskin ska jag investera i innan detta år är slut och sen pissar jag på den där jävla tvättstugan. Roligare saker hade man kunat köpa för pengarna, men jag blir så äcklad av att tvätta mina kläder där nere att det får det vara värt.

Ursäkta språket, men jag fick ta mig fan nog igår.

Snö


Så här såg det ut när jag öppnade balkongen imorse :) Hoppas, hoppas, hoppas att det kommer mera snö och att den ligger kvar ett tag. Jag vill inte ha ett sånt väder där det regnar bort snart igen och det bara blir is överallt. Men snö, det vill jag ha.

I dag ska julpyntet upp hemma :) Längtar tills det är klart, det kommer bli så mmysigt. Jag älskar julen, tror t.o.m att jag vet vad syster ska få i julklapp :)

Twilight


Syster och jag var på bio tidigare idag och såg filmen Twilight, den har ju varit så hypad runt om i hela världen. Jag måste få säga, satan vilken underbar film. Jag är helt kär i denna film och skulle lätt kunna se den flera gånger om på bio, den är helt ljuvlig. Känner att jag nu också vill läsa boken som den är baserad på, "Om jag kunde drömma".


Åter till filmen, jag är fortfarande helt lyrisk över denna fantastiska film. Vilken underbar story, kärlek, vamprer (Åh Robert Pattinson och Cam Gigandet...mums säger jag), hela sättet filmen var filmad på, I can go on forever. Om det är någon av mina vänner som läser detta och ska gå på den, give me a call. Jag går jättegärna igen :)

Tack världens bästa syster för en trevlig dag :)

Sömntuta


Den hostmedicin jag fick utskrivet av min läkare gör mig så sömnig att det finns inte. Jag tog lite av den för ca 1 timme sedan och jag sitter här i soffan och håller på att somna ihop. Men jag kanske ska gå och lägga mig, har ju inte sovit ordentligt på hur många nätter som helst. Ta en till liten dos och sen får jag förhoppningsvis sova som en stock hela natten.

I morgon är det fredag..yay. Börjar ganska tidigt och sen bär det av på bio med syster yster, love spending time with her :)

Rehab

De flesta som känner mig vet att jag älskar både Rihanna och Justin Timberlake. Jag ÄLSKAR hennes nya singel som har spelats ett tag, "Rehab" som är skriven av Timbaland och Justin. Äntligen har videon kommit och Justin är med i den and looking fine. This video is hot.

Då youtube muppar sig, får ni klicka på bilden för att komma till videon. Sen insåg jag att jag har stavat fel till Rehab på bilden, men aja det får gå :)



If I Were a Boy

Jag är inte så jättestort fan av Beyonce, tycker hon har en och annan bra låt. Men jag är helt kär i denna, "If I Were A Boy", från hennes nya skiva. Gillar videon med. 

 

Lägg dags


Var hos min husläkare innan jobbet idag. Jag har hostat så länge nu och jag blev lite orolig, jag har som barn harft "bronhitis" vet inte alls om jag har stavt rätt till det ordet. Anyways, det har jag haft och eftersom jag har hostat så länge ville jag kolla upp det med en läkare. Hon skrev ut någon ganska så stark medicin till mig som tydligen innehåller lite morfin och lite andra grejer man kan bli trött och lite flummig av. Så det ska jag ta nu strax innan jag hoppar i säng och förhoppningsvis får sova bra inatt. Har inte sovit ordentligt om nätterna på flera veckor känns det som.

Justin och Beyonce på SNL

Hahahaha...jag har nog inte skrattat så mycket på länge sedan jag såg detta inslag som Justin och Beyonce gjorde häromdagen på Saturday Night Live. Den där Justin är en för skön snubbe, hahaha. Jag skrattar lika mycket varje gång.
Det är ett ganska långt klipp, men såååååå roligt..."I am bringing turkey back"


Dirty, Sexy Money


Just nu började Dirty Sext Money på Kanal5 igen. Damn, jag har så många Tv-serier jag tittar på att jag skulle kunna bli tv-tittare på heltid istället...haha. Jag tittar på den samtidigt som jag pysslar här i bloggen :)

Onsdag

Min jäkla förkylning blir inte bättre. Jag hostar som en galning, kan inte sova på nätterna då jag bara ligger och hostar. Ska nu ner till vårcentralen här hos mig för att besöka en doktor, kanske kan han skriva ut bättre hostmedicin. Jag måste bli av med denna hosta, blir galen snart.

På fredag blir det nog bio med syster, Twilligt som har blivit så hypad ska vi se, can´t wait.

Regnigt, minst sakt


Damn, vad det har regnat idag. Jag höll på att blåsa bort när jag gick till jobbet, mitt paraply har nog gått sönder lite, får se om det överlever tills jag ska hem senare ikväll.

I kväll ska jag och ett par kollegor på genrepet av vår julshow som vi har på hotellet. Ska bli superkul då de som var och såg genrepet igår tyckte att den var superbra.

Anyone?


Var det någon som såg kvällens avsnitt av CSI, Las Vegas? Jag kan bara säga att jag grät mig igenom hela avsnittet.

Wwiiiee


Yes, Han soppade banan med alla på årets Fotbollsgala :) De flesta som känner mig vet att jag älskar Zlatan :) Have done so since 1999.

WTF?!


Hmmm...ursäkta med vad har hänt med snyggot Andreas Wilson?! Kolla in snubbens senaste look, han som var så snygg...me don´t like.

Min shopping

Vi gick in i typ tusentals affärer, men vi hittade inte något som direkt föll oss i smaken. Jag hade jättesvårt att hitta något som satt bra, sen är det ju så satans dyrt med kläder i London.

Men jag lyckades köpa lite roliga saker ändå, som vanligt, Klicka för större.


 
En kuvert väska från Primark, jag och mina väskor :)


Min nya favorit parfym, Banana Republic. Den doftar helt ljuvligt.


Victoria Secret´s hudprodukter. Do I need to say more?! Detta såldes på Heathrow, både syster och jag blev helt tokiga. Så underbara produkter. Ångrar att jag inte köpte mera :)

Babe



Observera att detta inte är min kalender, det är systers. Min syster älskar ju Cristiano Ronaldo, förra året jag var i London köpte jag henne en kalender för 2008 åt henne, jag höll på att skämmas ihjäl när jag skulle köpa den. I år fick hon köpa sig en själv för 2009. Nästa års kalender är något mer avklätt än förra årets, detta är nog the swim suit edition ;) Men pojken är fin måste jag passa på att säga.

Drink up


Goda drinkar och god mat blev det även på Planet Hollywood. Servitrisen var hur rar som helst, Märks verkligen att i stort sett halva världen är glada över att Barack Obama vann presidentvalet. När vi hälsade på hovmästaren frågade hon hur vi mådde och vi frågade tillbaka, "I am great because Obama won" och så hade vi ett litet snack om varför han var en värdig vinnare och hur han förhoppnings vis kommer förändra en del saker till det bättre.

London Eye & Big Ben

Jag lyckades på något magiskt sätt "lura/övertala" min syster att åka The London Eye. Hon var skiträdd eftersom hon är jätte höjdrädd och då mernar jag verkligen jätte höjdrädd. Jag är också höjdrädd men gillar samtidigt rädslan, men inte syster yster, hon har inte ens åkt bergodalbanan  (eller hur man nu stavar det) på Gröna Lund.

Här kommer en video som jag spelade in när vi var högst upp på London Eye. Ursäkta kvaliten, som jag sagt förr min kamera suger på att fota och filma i mörker.



Och så en liten suddig video på systers händer som inte rörde en fena från bänken...hahaha.



Lite bilder, inte den bästa kvalite, men men, som vanligt klicka för större.

  
 

Madame Tussau

Vi tog även en sväng till Madame Tussau. Så roligt att få fula sig lite med alla dockor...hahaha. De hade en del nya dockor från sist jag var där. Vi tog en drös med foton, många flummiga om jag får säga det själv. Har inte frågat syrran om hon tycker att det är ok att lägga upp bilder på henne här, så därför får ni se några kort på några av mina favorit dockor istället.
(Klicka för större)

  

 

Hard Rock


Supergod mat och ännu godare Pina Colada på Hard Rock Cafe. Visste ni att det allra första Hard Rock Cafe är just det här i London, nu finns det runt om i hela världen.

My London, London bridge, wanna go down like,

Även fast vi båda har varit vid Buckingham Palace så tog vi en sväng dit ändå. Det regnade som satan denna dag, syns på bilderna :)
(Klicka för större)


   

Piccadilly circus

   
    

Lite annat smått och gott :)

    

Höst


En fin höstbild från Hyde Park. Synd att det regnade denna dag, annars hade det varit mysigt att sitta ner och fika på en bänk.

I väntan


Här står det en del människor (fick inte med alla på bild, eller för att vara ärlig jag ansträngde mig inte för att få med alla) och väntar på att Mariah Carey ska komma ut ur sitt rum på The Dorchester hotell, hon var i stan och skulle vara med på någon grej. Vi gick förbi när vi var på väg till vårt hotell och det stog hur mycket människor som helt. Nyfiken som jag är frågade jag vem de väntade på och det var Mariah.

Vårt hotell


Lite bilder från vårt hotell. Hotellet var verkligen jättefint, men vi hade lite missnöjen med viss personal som jobbade där. De ska kanske inte arbeta med service om vi säger så. Men annars var det bra, de hade världens trevligaste concierge och hotellet låg väldigt bra till, nära till allt.

(Klicka för större)

   

Varje kväll fick vi nattning, det har de på alla 5-stjärniga hotell mellan 18-22. En person kommer in till rummet och gör iordning för natten, lägger ut tofflor vid sängen, drar bort överkast, drar för gardinerna osv. De lägger även ut en liten lapp med morgondagens väder, så gulligt. Hjälper en att planera dagen lite :)

Ni får ursäkta allt spammande idag, men är man sjuk och uttråkad så blir det så :)

Yummie


Mums, Starbucks is a must när man är i London. Varför kan inte vi få hit denna underbara kedja?! Jag tror att jag måste skriva till någon som är ansvarig för Starbucks.

Rain Man


Lördag kväll i London spenderade jag och syster med att gå på teater. Vi ville se Mamma Mia, men den var så satans dyr. Sen kom vi ju på att vi ska nog se Rain Man där snyggot Josh Hartnett spelar huvudrollen. Rain Man är baserad på en film med samma namn där Tom Cruise och Dustin Hoffman gör huvudrollerna.
Sagt och gjort så skaffade vi biljetter till Rain Man, den var hur bra som helst, Josh och alla andra var jätteduktiga. Känns jättekonstigt att ha sett Josh på riktigt, såååååå snygg. Min favorit del under föreställningen var när han slet av sig tröjan och gick omkring i bar överkropp...hahaha.

Man fick inte fota under själva showen, det fick man dock göra när det var slut och de tog emot publikens applåder. Min kamera suger att ta kort med i mörker, så jag filmade lite istället, inte värädens bästa kvalitet som sagt min kamera suger, måste nog leta efter en ny. Men kanske ser ni Josh?!


Fy fan

Fy fan, vad sjuk jag är. Hade så svårt att sova i natt, jag vaknade för en timme sen ungefär. Jag somnade vid 03.00 och sov så dåligt, låg och vred och vände på mig, hostade och snorade, sprang på toa hela tiden dricker så mycket te om dagarna.  

Min kära mor har erbjudit sig att komma över och laga lite mat och att ta hand om mig lite. Tack söta mamma. Men när jag mår så här vill jag bara vara själv, orkar inte med besök, orkar knappt prata.

Nu, off till köket och koka ännu mera te.

I min brevlåda


Fick hem en avi igår att jag hade fått ett paket. Jag visste med en gång vad det var, men hann inte hämta ut det igår. Christina´s nya skiva och säsong 1 & 2 av underbara Entourage på DVD. Har inte lyssnat på Christinas skiva än, det är två nya låtar på skivan, och lite remixes av hennes hits + en DVD. Entourage var på rea, så det fick bli den med, resten av säsongerna tar jag när de har gått ner lite i pris.

Sjukling


Jag är verkligen sjuk. I dag gick det inte längre. Jag gick till jobbet i morse, men chefen skickade hem mig efter ett tag, jag låter för jävligt, ser förjävlig ut. Fick order av henne att åka hem, lägga mig, och förhoppningsvis komma frisk till jobbet på måndag...haha. Mycket gott råd, jag måste bli bättre till nästa vecka, har en mycket viktig vecka på jobbet då, vår julshow startar då och jag är ansvarig för bokning av den, en massa administrativa saker som måste fixas.

Innan jag kom hem tog jag en sväng till ICA för att handla lite så att jag slipper gå ut i morrn. Lite mat, ett par tidningar nu när man ska ligga nerbäddad i sängen. Fick även bli ett par lussekatter, kunde inte hålla mig. Kan tala om att de inte är i samma klass som den min kära far gör, hans är så mycket bättre.

Love Lockdown

Jag gillar Kanye West en hel del, tycker han gör så mycket bra musik. Hoppas han någonsin kommer till Sverige för koncert, är helt övertygad om att jag skulle älska det, vill så gärna se han live.

Älskar hans nya låt, "Love Lockdown". Videon är lite halv skum och jag hajar den inte rikigt, men det gör inget för låten är så bra.


Orkar inte


Jag blir inte alls bättre, blir bara sämre och sämre. Men jag har varit på jobbet, har inte råd att stanna hemma och vara sjuk nu också. Jobbar ju för tillfället bara 50 % pga min sjukskrivning och får då redan lite mindre i lön ett tag framöver. Tur att jag bara jobbar 4 timmar om dagen, får se till att stå ut de här två dagarna det är kvar att jobba. Till helgen blir det vila.

Håller på att fixa med alla kort från London, ni ska få se en hel del av dem och allt vi gjorde :)

Back home


Jag är hemma från London :) Men har blivit sjuk :( Fattar inte hur jag lyckas, har feber, frossa och ont i halsen. Ska nu hoppa i säng eftersom jag håller på att frysa ihjäl. Poppa lite Alvedon på det hela också. Uppdatering om London kommer i morgon (förhoppningsvis).

Off to London


Nu åker syster och jag till London :) Vårt flyg åker 11.45 idag, jag ska åka hemifrån om ca en timme. Vi tar Arlanda Express till flygplatsen, det är smidigast så. Vi är tillbaka på sönda igen. Take care så länge.

Yes, We Can


Förstår ni om att vi har varit med om en historisk händelse, detta kommer man få läsa om i historie böcker en lång tid fram över. Våran generation har upplevt en hel del händelser som kommer gå till historien, tsunamin, 11 september osv, bara en massa eländen. Men vi har nu även tagit del i en positiv historiskt val.

Jag blir så inspirerad av Barack Obama, han är en sann talare och en man av folket. Tacka gudarna för att USA äntligen har valt rätt man till president jobbet.

Obamas tal ord för ord: (Jag har kortat ner den lite, då det var så långt):
Den femte november 2008 klockan 06.00 svensk tid höll Barack Obama sitt historiska tacktal till nationen i Chicago.


Om det fortfarande finns någon därute som tvivlar på att USA är en plats där allt är möjligt, som undrar om drömmen hos nationens grundare fortfarande lever i vår tid, eller som ifrågasätter kraften i vår demokrati, i kväll fick ni svaret.

Det är svaret som kommit från människor som väntat i tre, fyra timmar i de längsta köerna som någonsin sträckt sig runt skolorna och kyrkorna i vårt land. Många kom för första gången i sina liv eftersom de är övertygade om att det måste bli annorlunda den här gången och att deras röster kunde innebära en skillnad.


Det är svaret från ung som gammal, rik som fattig, demokrat som republikan, svart, vit, latinamerikan, asiat, ursprungs-amerikan, homosexuell, heterosexuell, handikappad och icke handikappad. Amerikanerna skickade ett meddelande till världen att vi aldrig har varit en grupp individualister eller en samling röda och blå stater. Vi är och har alltid varit de Förenta staterna.

Det är svaret till de som under så lång tid lärt sig att vara cyniska, rädda och fyllda av tvivel om vad vi kan åstadkomma genom att lågga våra händer på historiens ark och vrida den mot hoppet om en ljusare framtid.


Det har varit en lång väg hit, men i kväll, på grund av vad vi gjorde den här dagen, i det här valet, i det här avgörande ögonblicket så har förändringen kommit till USA.


Och jag skulle inte stå här i kväll utan det aldrig sviktande stödet från min bästa vän, de senaste 16 åren... klippan i vår familj, mitt livs kärlek, nationens nästa "first lady"... Michelle Obama. Sasha och Malia ... Jag älskar er mer än ni kan föreställa er. Och ni har förtjänat den nya hundvalpen som följer med oss ... till det nya Vita Huset.


Men framför allt kommer jag inte glömma till vilka som den här segern verkligen tillhör. Den tillhör er. Jag var aldrig den mest sannolike kandidaten för det här ämbetet. Inledningsvis hade vi inte mycket pengar eller bidrag. Vår kampanj föddes inte i Washingtons korridorer. Den började i Des Moines gränder och i vardagsrummen i Concord och på verandorna i Charleston. Den skapades av män och kvinnor som rotade bland sina små besparingar som de hade att ge, fem dollar, tio dollar och tjugo dollar, till ändamålet. Det här är er seger.


Det kommer att komma motgångar. Det finns många som inte kommer att hålla med om varje beslut jag kommer att ta som president. Och vi vet att regeringen inte kan lösa alla problem. Men jag kommer vara ärlig mot er om de utmaningar som ligger framför oss. Jag kommer att lyssna på er, särskilt när vi inte är överens. Och framför allt, kommer jag att be er att arbeta för att återskapa den här nationen, på det enda sätt som det gjorts i USA de senaste 221 åren, bit för bit, sten för sten, från härdad hand till härdad hand. 


Som Lincoln sade till en nation långt mer uppdelad än vår, vi är inte fiender utan vänner. Även om passionen kan ha ansträngt vänskapsbanden får vi inte låta den bryta dem. Och till de amerikaner vars stöd jag fortfarande måste vinna, jag kanske inte vann ert stöd i kväll men jag hör era röster. Jag behöver er hjälp och jag kommer att vara er president också.

Det här valet hade många "för första gången" och många berättelser som kommer att berättas i generationer. Men en som jag tänker på i kväll är den om en kvinna som röstade i Atlanta. Hon är likadan som de miljontals andra som stod i kö för att göra sin röst hörd i det här valet, med ett undantag: Ann Nixon Cooper är 106 år gammal.

Hon föddes endast en generation efter slaveriet; en tid innan det fanns bilar på vägarna flygplan i skyn; när en kvinna som hon inte kunde rösta utav två anledningar... därför att hon var en kvinna och på grund av sin hudfärg.


"Thank you. God bless you. And may God bless the United States of America."

(Obamas tal kopierat från Aftonbladet.se)

Någon hade en dröm 1963 och 2008 blev den drömmen verklighet!


Loves it


Som alltid, älskar jag denna kvinna och de bilder hon tar. Sååååååå vacker.

Go Obama




President valet/röstningen i USA har börjat. Jag håller tummarna så innerligt för Barack Obama så det finns inte. Jag är inte så jätteinsatt i valet, men vet att jag håller på Obama och gillar det han står för. Nu hoppas jag att USA får sin första afroamerikanska presidenten.

Bond, James Bond


I dag var jag på bio och såg den nya James Bond filmen, Quantum Of Solace med en vän från jobbet. Vi var på 12 bion och jag måste säga att det var så skönt att se den runt den tiden, det var inte alls mycket människor då så det kändes hur skönt som helst att sitta i biosalongen.

Jag gillade filmen, till en början var jag skeptiskt till Daniel Craig som Bond, men han gör ett bra jobb och är klockren och naturlig som Bond.

Stegtävling

I dag börjar en stegtävling på jobbet. Tävlingen håller på månaden ut. Vi tävlar per avdelning. Alla har fått en stegräknare och vi registrerar oss på en hemsida. Varje dag ska man fylla i hur många steg man har gått.

Varje vecka delar de ut fina priser till det lag som har gått mest. Min avdelning är så på denna tävling...hahaha, sen att vi är en av de avdelningar som sitter mest på jobbet är en annan sak. Men vi har flera hundägare på vår avdelning så det är ju bra.

Själv ska jag strax ut på en powerwalk, ska först lägga in tvätten i tvättstugan och sen bär det av. När jag är i London lär man få en hel del steg.

Casino Royale


Såg precis Casino Royale, har inte sett den tidigare. Tänkte att det var lika bra att se den, ska gå och se den nya Bond filmen på tisdag med en vän. Måste säga att damn vad mycket "smyg reklam" det var i denna. Halva filmen måste ju ha varit sponsrad av Sony Ericsson, deras logga syntes i varannan scen kändes det som.

Entourage


Om ni inte redan tittar på underbara Entourage kan jag verkligen tipsa er om den TV-serien. Jag hade hört av flera att det ska vara hur bra som helst. Så jag bestämde mig för att ladda ner den. I USA är de nu inne i sin 5:e säsong, jag ligger på säsong 3 och det har jag hunnit se på några dagar. Love it. Han som spelar agenten Ari är nog en av de roligaste karaktärerna någonsin på TV.

Handling: Din bästa vän håller på att slå igenom i Hollywood. Det finns bara en sak att göra - häng på! Eric, Turtle och Johnny Drama är tre killar från Queens som bestämmer sig för att hjälpa sin kompis Vincent Chase att undvika alla fällor i ett Hollywood fyllt av sex, fester och knäppa agenter.

Söndag

I dag har det varit en lugn dag. Sov ut eftersom jag kom i säng ganska sent i går.

har städat här hemma lite, så nu är det fint här hemma igen.

I går var mamma och jag på IKEA. Man måste bara älska IKEA, de har så mycket fint, jag vill göra om hemma varje gång jag har varit där. Som vanligt kommer man hem med en del saker som man inte planerade att köpa. Jag köpte en hel del ljus, både doft ljus och vanliga block ljus. Älskar att tända ljus nu när det är höst och mörkt ute. Just nu har jag tänt ljus överallt och ska strax se på film.

Jag är ledig hela veckan som kommer nu, ska bli så skönt. Tog hela veckan ledigt även fast jag inte åker till Lonodon förrens på torsdag. Jag ser såååå mycket fram emot London. Ska bli så roligt att få resa med syster igen. Det är roligt att resa med kompisar med och jag gillar även att resa med min syster, she is much fun :)

Alla helgons dag


Alla helgons dag är en högtid som firas till de dödas åminnelse. Det är en dag då många tänder ljus och besöker anhörigas gravar. Då mina kära morföräldrar inte är begravda i Sverige utan i Kroatien tänder jag alltid den 1:a november två ljus till deras minne. Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskade, älskar fortfarande och saknar dem båda. De var två av de finaste och mest underbara personer som jag någonsin har känt. Båda dog 1993, mormor först i september 1993 och morfar november 1993. Trost att det har gått så många år sen de dog har jag inte kommit över deras död. Jag vill inte gå in på det här hur de dog för jag blir så upprörd bara jag tänker på det. Men jag saknar dem så mycket varje dag och tänker på dem i stort sett varje dag.

Bako i Diko, nedostajete mi svaki dan, volim vas zauvjek.

Äntligen


ÄNTLIGEN har denna skönhet ramlar ner i brevlådan :) Den kom som jag hade hoppats i fredags. Som jag har längtat att få se den igen i lugn och ro hemma. En massa extra material är med på DVD:n, I like. Får ta fram min Sex and the City box och ha ett maraton :)

Tack Emma


Igår efter jobbet var jag hos Emma och hade en myskväll. Vi har inte setts på ett tag så det var trevligt to catch up lite. Emma lagade jättegod kycklinggryta med ris, så gott. Till efterrätt blev det kladdkaka med grädde...mums. Vi såg Idol och pratade en massa, var så trevligt att sitta där i mörkret med en massa tända ljus. Emma har fått så fint i sin lägenhet :)

Tack söta Emma för en jättetrevlig kväll :) Nästa gång tar vi det hemma hos mig :)

Happy Halloween


Hoppas ni har haft en trevlig Halloween. Själv kom jag hem till mor och far för ett tag sen, hade en super trevlig kväll hos Emma. Tack gumman. Mer om den kvällen i morgon :)

RSS 2.0