Brrrrr

Idag har det varit rikigt kallt. Jag hann hem innan "stormen" började, det blåser som satan ute. Läste att det tydligen ska snöa i Stockholm inatt, inte mycket men lite. Och som vanligt lär mupp SL fucka up och inte fungera som vanligt. Varje år är det samma sak, för dem kommer det som en överraskning varje år att det är snö och minus grader i detta land. Förseningar och skit är vardagsmat. Men att höja SL kortet skäms de inte för.

Var hos min doktor i går. Handen går tydligen åt rätt håll (inte för att jag märker det), ska fortsätta få intensiv laserbehandling och min sjukskriving förlängs ett tag till med
50 %. Hålla tummarna för att det blir bra snart.


I morgon är der fredag=helg :) I morgon kväll är jag hembjuden till min vän Emma på lite middag :) Ska bli så trevligt så, vi har inte setts på ett tag. Jag sover hos mamma och pappa då de bara bor en station ifrån Emma, orkar inte åka hem till mig. Jag och mamma ska till IKEA på lördag :) Har inte varit där heller på länge :)


En vecka


Idag är det en vecka kvar tills syster och jag åker till London :) På torsdag nästa vecka vid den här tiden är vi redan i London. Vårt flygg åker runt 11.00 från Arlanda. Det ska bli så roligt att få åka tillbaka dit, vi har planerat lite av de saker vi ska göra. Skönt att det inte är vår första gång där, alla turist grejer har vi redan gjort. Så vi ska shoppa, gå på musikal (vilken har vi inte bestämt än), äta gott, fika på Starbucks, jag har planerat att vi ska ta en drink eller två på Dorshester Hotel och en massa annat skoj. Torsdags kvällen kommer vi förmodligen att spendera med att se MTV EMA som är i Liverpool i år. Hoppas på bra väder när vi är där :)

(Bild från Google.se)

~~~

"A good friend will come bail you out of jail...a true friend will be sitting next to you saying..."Damn, we fucked up"


Vilken tur


Vilken tur att syster och jag inte bokade vår London resa med Sterling nu när de har gått i konkurs. Vi var smarta nog och bokade med British Airways. Hade verkligen varit surt och inte få några pengar tillbaka om vi hade bokat med dem.

På väg hem


Äntligen är denna underbara film på väg hem till mig :) Beställde den just på Discshop. Har jag tur kommer den hem tills på fredag. Jag ville först försäkra mig om att Homeenter makulerade min beställning eftersom de fuckade up rejält.

Fick detta email av dem tidigare idag:

Hej Z!

Tack för ditt mail.

Vi har utfört ditt ärende enligt önskemål och ingenting kommer således att skickas till dig. Vi beklagar att informationen om releasedatumet varit otydlig. Vi har nu avbokat filmen och avslutat ditt medlemskap.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.


Skönt att de inte tjafsar mera eftersom de verkligen har gjort bort sig. Aldrig mera kommer jag beställa något från dessa muppar, endast Discshop.se och CDON.se som gäller nu.


Keeps Gettin' Better

Äntligen är videon till Christinas nya singel ute, "Keeps Gettin´ Better". I LOVE it :)


Desperate


Nu är det dags för Desperate Housewives. Jag måste säga att jag inte gillar att de nu är 5 år fram i tiden. Inte på det jag såg förra veckan i alla fall.

Tisdag

Oj då, jag måste vara väldigt trött. Lyckades somna i badkaret medans jag tog ett bad. Jag är ju livsfarlig...haha. Jag är sååååå sömning, sov jättedåligt i natt, vaknade hur många gånger som helst och tittade på klockan. Det får bli sängen direkt efter Desperate Housewives...eller jag menar efter One Tree Hill, har laddad ner det senaste avsnittet. Men efter det får det bli sängen.

I morgon ska jag även till min doktor för att kolla upp handen. Min sjukskrivning går ut nu på fredag, men jag antar att han kommer att förlänga den. Handen är far from being better. Ska vara hos honom 11, men börjar jobba 14.30. Ska gå en sväng på stan sen med mamma som ändå har en massa grejer att ordna i stan. Behöver verkligen hitta nya vinterskor.

~~~

"It´s not in the stars to hold our destiny but in ourselves"


Ny klippt

I dag innan jobbet var jag hos min frisör, hos världens bästa Kinnda. Jag har färgat håret, lite mörkare med snygga ljusa slingor och så har jag klippt av en ganska stor bit av mitt hår. Så nu är jag korthårig, ja inte jättekkort men kortare än vanligt.

Och wow vad snyggt det blev :) Är supernöjd, fick jättemycket fina komplimanger av mina kollegor fick jag. Håret kommer bli så mycket lättare att sköta om nu när det är kortare. Tänka lägga upp en bild men är lite för lat för det nu...haha.

Muppar!


Åh, jag blir så jävla förbannad på oseriösa företag. Jag förhandsbeställde Sex and The City, The MovieHomeenter´s hemsida för läääääänge sen. Den skulle dimpa ner i min brevlåda när den hade släppts på DVD, dvs 22 Oktober. Det är nu 27 oktober och jag har inte sett röken av min film. Sen läste jag hos min kära Sandra att hon har samma problem som jag och har beställt på samma jävla sida.

Jag mailade dem och frågade vart min film har tagit vägen och att jag nu vill annuelra min förbeställning. Här kommer svaret jag fick:
Hej Z!
Tack för ditt mail.
Du har förhandsbokat Sex and the City Limited Edition och kommer att motta aktuell produkt i anslutning till dess releasedatum den 19 november.
Önskar du fortfarande avbeställa ovanstående går det bra att bekräfta det som svar på detta mail.

Viket jävla skämt säger jag bara. När det på deras hemsida står, "var först med att se den stora succen Sex and The City hemma, beställ den redan idag".

Inte någonstans står det att det är en limited edition jag har förhandsboka och att den kommer den 19 november.

Kan ju garantera att jag i fortsättningen aldrig någonsin kommer att beställa något från dem igen, från och med nu är det endast CDON.se och Discshop.se som gäller. Dem kan man i alla fall lita på, att jag inte bokade hos någon av dem fattar jag inte alls.

Söndag


Söndag har spenderats hemma hos mamma och pappa. Mamma hade gjort så mycket god mat, jag är fortfarande hur mätt som helst. Och pappa hade gjort en supergod choklad tårta (pappa är bagare och konditor). Mammas kusin från Malmö med dotter är här i Stockholm, så kul att träffa dem igen. Senast sågs vi i somras i Kroatien. Syster ska sova hos mig nu ett par dagar som de är här, en av dem lånar hennes rum.

I går firade även mina kära föräldrar sin bröllopsdag, 28 år som gifta, inte dåligt :) Av syster fick de en fin flaska champagne och champagne glas och av mig fick de en summa pengar i ett kuvert att gå ut och äta för. Kändes ganska trist att ge dem pengar, men jag hade inga idéer alls om vad jag skulle ge dem, de har redan allt. Det är lättare om det hade varit en födelsedagspresent eller julklapp för då köper man till var och en, nu ska man ju hitta något gemensamt till dem.

Hoppas ni har haft en bra helg :)

Vrid tillbaka

Ni missar väl inte att i natt ska du ställa tillbaka klockan.

Och vips får du en timme att göra vad du vill med.

Klockan 03 natten till söndag går vi över från sommartid till normaltid. Då blir klockan 02 - igen.

Så har vi gjort sedan 1980.


Enklaste tipset för att komma ihåg:

Ställ fram trädgårdsmöblerna på våren - och ställ fram klockan.

Ställ tillbaka dem på hösten - och ställ tillbaka klockan.

Källa: Aftonbladet.se)


Whatever

Jag tror att en av mina vänner är något arg eller inte arg men irriterad på  mig för att jag inte vill gå ut ikväll. Ja, så tråkig är jag. Jag orkar faktiskt inte bry mig. Jag kan ha fel, kanske inte är irriterad eller arg på mig. Har bara den känslan, men jag orkar faktiskt inte lägga ner energi på det nu, har andra saker att oror mig för.

Jag känner mig inte på topp, har inte gjort det ett tag nu. Deprimerad är kanske ordet jag letar efter. Min hand/handled gör ont som satan, den blir inte bra and that freaks me out! Har haft så ont så länge nu och den blir inte bra, man kan tycka att det ska gå åt det andra hållet dvs bättre. Men det gör den inte. Jag har konstant ont i den och jag är orolig nu. Varför blir den inte bättre? Varför ska jag fortsätta ha så här ont? Kommer det alltid att vara så här även fast min doktor säger att det inte kommer vara det? Jag har ingen ork för att göra någonting. Orkar knappt ta mig utanför dörren. Vad är det för fel på mig?

Nu menar jag inte den här vännen, men jag börjar inse något vem ens rikitga vänner verkligen är. Flera av dem vet om att jag har ont och inte mår så bra, men inte har de tagit upp telefonen för att kolla hur det verkligen är med en. Thanks, ska komma ihåg det nästa gång de själva inte mår så bra.

Blä, vilket nedstämt inlägg. Ska lägga mig i badet och bara slappna av en stund med mina tankar.

90210


Jag har sedan länge haft spinoffen på 90-talets största ungdomsserie Beverly Hills 90210 på datorn men inte hunnit kolla alla avsnitt. Idag har jag kollat på den nya som kallas 90210. Jag fullkomligt älskade orginalet som gick för ett par år sedan, vem har inte sett Bevan :) 

Spinoff serien är helt ok, I like it. Inte ens nära orginalet, är ju inte meningen heller men denna är bra. Jennie Garth medverka och spela sin gamla karaktär Kelly Taylor, och Shannen Doherty som Brenda Walsh.

Kvällens Idol


Jag gillar att det är ABBA tema i kvällens idol. Vem gillar inte ABBA liksom, de är ju kult. Jag har nog också bestämt mig för att Loulou och Kevin B är mina favoriter och jag hoppas verkligen att någon av de hela grejen, så se nu till att rösta på dem.

Edit: Lars version av Money, Money, Money...wtf?! Sämsta på länge och falska sjunger han.

Sneak peek


En förhandstitt från inspelningen av Christina Aguileras nya video till singeln, "Keeps Gettin´ Better". Som jag längtar, love her. Videon kommer nog bli hur cool som helst.

Helg


Äntligen helg :) Jag skulle gå en sväng på stan, men orkade verkligen inte, insåg också att det är en hel del folk på stan eftersom de flesta har fått lön.

Idag bokade jag även tid hos min frisör, äntligen ska jag göra något åt håret. Fick tid väldigt fort måste jag säga, redan på måndag innan jobbet :) Längtar.

~~~

"Friendship is the hardest thing in the world to explain. It's not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything." -Muhammad Ali


Sleepy



Jag är så sömnig att det strax får bli sängen, sov så dåligt i natt hade en hemst dröm. Ska upp 06.00 i morgon, jobbar 08-12.30 och sen är det helg för min del. Har inga planer än, eller i morgon tänkte jag gå en sväng på stan för att se om jag hittar något att köpa till mig själv. På söndag ska jag över till mamma och pappa på lunch, fick höra idag att mammas kusin och mina sysslingar kommer och hälsar på oss ifrån Malmö. Alltid lika trevligt att träffa dem, den äldsta ska ha tennis turnering här i Stockholm, så nästa vecka kommer bjuda på en del tennis. Det är kul att se henne spela, hon är så duktig.

Beautiful


Åh, min favorit Angelina Jolie på omslaget till Vanity Fair och alltid lika vacker.

Mums


Igår fick jag en jättefin ask med jättegod Belgisk choklad av en gäst. Han hade lämnar ner detta till mig i receptionen. En av våra stamgäster som alltid brukar maila mig direkt när han behöver göra rumsbokning. Jag hjälpte honom få avtal på vårt hotell, så this was his way of saying thank you. Så snällt av honom och roligt att man får en liten sak för att man gör ett bra jobb :)

~~~

"Write the bad things that are done to you in sand, but write the good things that happen to you on a piece of marble".


Halva veckan har gått

Spenderade natten hemma hos mamma och pappa eftersom mamma kom hem från Kroatien igår. Hon har haft det jättebra och bröllopet hon vad på var jättefint. Hon hade med sig en massa roliga saker till alla oss, alltid lika trevligt att få presenter.

Jobbade 14.30-19 idag. Fan, min hand blir verkligen inte bättre, jag vet inte vad jag ska ta mig till, börjar bli frustrerad att det aldrig blir bra. Jobbar 09-13.30 i morgon, ska sen bara hem och ta det lugnt.

Om ca två veckor är det dags för mig och syster att åka till London :) Ska bli så roligt, Starbucks here I come :)

Welcome home


Idag kommer min mamma hem från Kroatien där hon har varit två veckor. Ska bli spännande att höra hur hon har haft det, hur kusins bröllop var och om hon har några skandaler att rapportera...hahaha. Jag och syster ska möta henne på Arlanda kl.17.00 när hon landar. Jag slutar 13.30 och därefter ska jag träffa syster. Vi ska ta lunch eller fika i stan, orkar inte hålla på att åka hem för att sen ta sig in igen.

Speaking of Arlanda, de har gjort om så mycket där, hittar ju knappt längre. Men fint har det blivit.

Prison Break


Ni missar väl inte säsongsstarten av Prison Break i kväll på TV3, kl.22.00 är det dags. Wentworth is  back ♥

You Know You Are Croatian When...

Haha, hittade denna på engelska och skrattar lika mycket varje gång jag läser den.

* You have 17 consonants and 2 vowels in your last name.
* When upset, it isn't unusual for Tata (pappa) to send you u pizdu materinu.
* The use of vulgar language at home is unacceptable-unless it is Croatian. 
*  Whenever your parents said vidit cemo (vi får se) you knew that it meant "NO!".
* Your co-workers know the history of Croatia.
* Your Dida (morfar/farfar) has a shot of rakija (starksprit) for breakfast.
* Baba (mormor/farmor) and Dida (morfar/farfar) wear at least 3 layers of clothing in all seasons. 
*  Your cousin in Croatia who calls you to send him money had a cell phone before you and wears only name brand clothing.
* Your 15 year old sister can out-drink any Amerikanac (amerikan).
* You were still in elementary school the first time you got drunk.
* Your parents were at the function where you got drunk.
* At your wedding the first song is always "Danas majka zeni svoga sina" (Idag gifter mor bort sin son).
* At least one of your friends is named "Ante".
* You're a Croatian girl who tries to look 23 but is actually 12.
* Your tata (pappa) wears dress socks with tennis shoes.
* You live with your parents until you are married.
* You are only allowed to vacation in the homeland.
* You've been to Hrvatska (Kroatien)every summer since your were 5.
* Your have at least one picture of the Gospa (ett helgon) on your walls.
* Your parents still prefer to buy cassettes instead of CDs.
* Everyone is sure that you're Italian or Greek.
* Soccer, tennis, basketball, skiing, and even handball are required viewing when Hrvatska (Kroatien) is playing.
* At parent teacher interviews, your parents told the teacher to hit you if you didn't behave.
* Baba (mormor/farmor)swears more than you do.
* You can hear tata (pappa) snoring from across the street.
* Both your parents had to walk to school barefoot in the snow, 5km uphill both ways, and over rocks .
* You are never ever allowed to sit by an open window for fear of catching pneumonia from the "propuh" (drag)(even in the middle of summer).
* Your mama (mamma) makes you put on slape (tofflor) because walking around barefooted will make you get sick.
* Mama (mamma) thinks that whenever you get sick it's because you didn't eat enough.
* All meals your parents have ever prepared contain one key ingredient "Vegeta".
* Everything you eat is savored in garlic and onions.
* On Christmas Eve you eat only fish.
* A week after every Christmas and Easter you are still eating sarma (fyllda paprikor) and janjetina (lamm).
* Lunch on Sunday has more courses than Amerikanci (amerikaner) have for Christmas or Thanksgiving dinner.
* Vegetarianism is not a concept your parents understand.
* Your parents force people to eat when they come over. If they refuse, they will ask them 15 more times until they concede.
* When leaving the house to go out, you always receive the same warnings (regardless of age): "Pazi sta radis", "Pamet u glavi", "Nemoj me sramotit", "Nemoj da sta cujem."
* Sadly, if something actually does happen, somehow Mama will know before you make it home.
* There are a few 120-gallon barrels of wine and some cabbage in your garage.
* At holidays you're encouraged to do shots of rakija (brännvin) with your family (age is not an issue here).
* Rakija (brännvin) is used to cure all illnesses, celebrate all occasions, and as a massage lotion.
* At least one family member makes his own wine.
* Your mother washes the dishes before putting them in the dishwasher.
* Your parents turn the channel when there is a kissing scene.
* You never got the "Birds and the Bees" talk from Mama and Tata as you were growing up.
* No one can pronounce your last name and every kid on the block has a nickname for it.

......You're still laughing your ass off cause u know every single one of these are true!

Love it


Som alltid älskar jag vad denna kvinna har på sig, Victoria Beckham. Hon är dock på tok för smal, det skulle inte skada om hon gick upp ett par kilo, men jag älskar alltid hennes outfits.

Trevlig söndag


Har haft en mycket trevlig söndag. Tvätten blev färdig, får stryka mina skjortor på jobbet i morgon. Min kära vän R var över idag. Vi hade det så trevligt som bara vi två kan ha :) Hon har jobbat utomlands denna sommar och är äntligen tillbaka, så great to have her back here, har saknat henne massor. Vi hade mycket cathing up to do.

Tack Rebe för de fina presenter ♥

Tvättdags

Ska strax ner till tvättstugan och slänga in lite tvätt. Har inte så mycket, behöver mest tvätta mina arbetsskjortor.

Tycker egentligen inte om att tvätta på söndagar, låter konstigt I know. Min mormor var en rätt så religös katolik då hon levde och söndagar var till för att vila och inte göra några hushållsarbeten. Antar att just den grejen har smittats av lite på mig...haha. Men jag behöver verkligen tvätta mina skjortor annars har jag inga rena i morgon till jobbet.

Väntar också på att en vän ska komma över på lite fika och lunch. Ska bli trevligt. Trevlig söndag :)

Grattis Ivana


Grattis till min kära kusin Ivana som igår gifte sig med sig pojkvän sedan några år tillbaka. Bröllopet hölls i Kroatien igår, mamma är där nere och var på bröllopet. Resten av familjen kunde inte åka pga jobb osv. Men jag hoppas verkligen att de hade en bra och fin dag. Pratade med mamma idag och hon sa att det var så fint, hon får berätta allt när hon kommer hem på tisdag, ser fram emot att få se lite bilder.

Min lördag


Idag var jag hos My, min nageldam och fixade mina naglar. Jag brukar alltid välja fransk manikyr. Tycker att det ser så snyggt och rent ut. Men idag ville jag byta lite så My gjorde dessa fina med ett litet mönster och glitter på, så söta. Det ser dock så mycket bättre ut i verkligheten än på bild :)

Pappa var här idag också, vi hade det så trevligt jag har verkligen världens bästa pappa ♥ Vi åt god fisk med potatis, till det lite vin, perfekt och så var vi ute en sväng och promenerade, glömde att ta med mig kamernan, var så fint ute. Ska nog ta en powerwalk i morgon innan en vän kommer över.

Liten lista

Lite about me.

Ditt namn: Zelly
Längd: 176 cm lång
Spelar du något instrument: Nope, spelade piano ett tag men la ner det då jag hade annat för mig
Vem är snyggast: Vadå får jag bara nämna en? Har ju flera stycken...
Vem vet mest om dig: Min syster
Vad vill du ha just nu: Körkort
Vilka sjukdomar har du: Inga sjukdomar, men en skadad hand/handled
Fobier: Ormar, är super rädd för dem
Känner du en snygg kille: Flera stycken faktiskt
Har du körkort: Nej, men håller på att ta det
Åsikt om jultomten: Barnkär snubbe
Vill du gifta dig: Inte nu, men senare i livet yes
Tycker du att du är attraktiv: Någorlunda ;) Svårt att svara på det själv
Din hårfärg och frisyr: Ljus brun och just nu uppsatt i en tofs
Din ögonfärg: Brun-grön
Väska just nu: En svart ganska stor från Gucci

Har du glasögon: Ja när jag är hemma på kvällen  och linser på dagen
Hur ser din plånbok ut: En brun/beige från Guess som jag fick av min fina syster i födelsedagspresent
När ska du festa nästa gång: Inget planerat än, får se
Vad köpte du senast: Frukost till i morgon
Hur mycket pengar har du: Min ekonomi behåller jag privat, jag har så att jag klarar mig
Hur svarar du i telefonen hemma: Med mitt namn
Senast kramat: Syster
Vem sov du hos senast: Hemma hos mamma och pappa
Kroppsform: Kurvig
Kall favoritdricka: Coca cola.
Varm favoritdricka: Kaffe så klart
Alkoholhaltig favoritdricka: Sex on the beach, Cosmopolitan
Säger ofta: Jävlar, fan, och en massa Kroatiska svärord.
Saknar du någon: En vän som bor i USA
Du fikade senast: Idag med en vän och syster
Senast sedda film: Freaky Friday, den gick på Kanal 5 nyss
Hur känner du dig nu: Helt ok men lite trött
Kan du laga mat: Räknas att koka ett ägg? Skojar, kan en del faktiskt
Vad tycker du om fötter: Lite småsnuskigt för att vara ärlig
Är du smart: Skinn på näsan har jag, men är ganska smart, har nog inte kommit i livet där jag är om jag inte hade varit någorlunda smart :)


My Fair Lady

Äntligen helg :) Så skönt. I morgon ska jag fixa mina naglar och sen kommer pappa över för lite lunch samt hjälper mig fixa lite saker här i hemmet. På söndag får jag besök av en kompis, ska bli trevligt det med.

I går var jag på Oscarsteatern och såg, My Fair Lady. En musikal och film från 60-talet med bla Audrey Hepburn i huvudrollen. Musikalen var bra och alla skådisar var så duktiga. En show jag kan rekommendera :)

Handling: Den världsberömda Broadwaysuccén My Fair Lady handlar om den excentriske fonetikprofessorn Henry Higgins (Tommy Körberg), som med sin vän överste Hugh Pickering (Michael Segerström), slår vad om att han på mycket kort tid kan förvandla den fattiga och obildade blomsterflickan Eliza Doolittle (Helen Sjöholm) till en fin överklassdam. Detta genom att ersätta hennes ovårdade Cockneydialekt med en mer aristokratisk sådan. Elizas far,sopåkaren Alfred P Doolittle spelas av Jan Malmsjö. Lyckas den okänslige Higgins med experimentet att omvända Eliza under denna korta period? Vem vinner Elizas hjärta-den kärlekstörstande beundraren Freddy eller besserwissern professor Higgins?

Blä

Bläääää, vilken jäkla väder, har regnat hela natten och dagen i stort sett. Jag har under ett par veckor börjat ganska sent om dagarna, men i dag började jag 09.00. Var jättekonstigt att ta sig upp imorse, det var ju mörkt ute...hahaha.

Snart ska jag på lunch, sen ett kort möte och efter det slutar jag :) Ska hem en snabbis, ta en dusch, göra mig iordning och sen möta en kollega, vi ska till OScarsteatern och se My Fair Lady ikväll, ska bli trevligt. 

Hoppas ni alla mår bra, vi hörs senare :) 

The Rose


Detta är verkligen en av mina favorit sånger, The Rose som sjungs av Bette Midler. Love it...Den ska sjungas av endast henne och ingen annan.

Some say love, it is a river
That drowns the tender reed
Some say love, it is a razor
That leaves your soul to bleed
Some say love, it is a hunger
An endless aching need


I say love, it is a flower
And you its only seed

It´s the heart afraid of breaking
That never learns to dance
Its the dream afraid of walking
That never takes the chance
It´s the one who won´t be taken
Who cannot seem to give


And the sould afraid of dying
That never learns to live

When the nights has been too loney
And the road has been too long
And you think that love is only
For the lucky and the strong


Just remember in the winter
Far beneath the bitter snows
Lies the seed that with the sun´s love
In the spring becomes the rose


Dear Diary...


Idag efter jobbet gick jag förbi Ordning & RedaNK för att köpa mig en ny Dagbok som jag kan skriva i. Jag vill inte skriva om allt för personliga och om vissa saker här i bloggen.

Ordning & Reda har alltid så fina och tjocka böcker som man kan skriva i. De hade dock en jättesöt dagbok som man kan låsa, men den var så väldigt tunn, jag vill ha en tjockare bok som man kan skriva i och som man kan ha ett tag.

Så det blev en sådan svart som ligger överst på denna bild. Jättefin! Så nu är det bara att starta igång och skriva av sig och göra den fin :)


Kan inte sova

Jag är inte alls trött, kan inte sova överhuvudtaget, är hur pigg som helt. Nu när jag jobbar 50 % börjar jag ganska sent om dagarna, så då sitter jag uppe längre om kvällarna eller ska vi säga om nätterna. Kommer i säng jättesent. Sure jag behöver inte gå upp tidigt eftersom jag kan ta sovmorgon. Men det är ju inte så bra att vända på dygnet lite.

Fast jag måste erkänna att jag gillar att vara uppe när det är mörkt och tyst i huset. Det är på något sätt en mysig känsla. Att få sitta här i soffan eller sängen och pilla på min laptop.
Har en del saker som ska fixas och sorteras på datorn. Har fått hem en hel del ny musik som jag måste fixa. Speaking of musik, jag måste nog börja se mig om en ny Ipod snart, min håller på att gå sönder. Den beter sig lite halvskumt men den funkar ändå. Men det är väl bara en tidsfråga innan den pajar helt och hållet. Undra vilken modell man ska satsa på dock. Nano eller någon av de här större varianterna som Apple har. Några tips?

Fabulous


My fashion icon Victoria Beckham looking great as always. How I wish att jag hade hennes garderob :)

Monday

Måndag igen då. Jag ska om ca en timme åka iväg till jobbet. Har säkert i vanlig ordning en massa mail att gå igenom.

Blev ordentlig sovmorgon i dag, sov till 10. Så skönt, kom i säng så sent, kunde inte somna.

Den här veckan har jag väl inte så mycket inplanerat, tar veckan som den kommer. På torsdag ska jag dock till Oscarsteatern med en kollega och se "My fair lady". Ska bli trevligt, har faktiskt velat se den ett tag.

Nu ska jag se till att ringa syster innan jag går. Hoppas hon har vaknat, hon kom hem sent från jobbet igår.

Fortfarande 50 %

Var hos min läkare i torsdags. Jag hade 50 % sjukskrivning till idag, men han förlängde den månaden ut, sen får vi se vad som händer. Min hand är fortfarande inte ok och jag måste erkänna att jag nu börjar bli lite orolig.

Han säger att jag inte ska oroa mig, men jag kan inte låta bli att inte göra det. Har haft så ont så länge nu, det är väldigt jobbigt både fysiskt och psykiskt. Jag blir lite rädd/nojig att den inte ska bli lika bra som den var förr.

Jag blev rikigt besviken på en kollega för ett tag sen som arbetar på en annan avdelning. Jag har en speciell skena som jag bär på handen/handleden. Har haft den ett bra tag nu, den hjälper mig att hålla handen stadigare osv. Hon klämde ut sig "ta bort den där och sluta fejka". Do I even need to say hur jävla irriterad, arg, besviken och ledsen jag blev. Jag vet att hon inte menar det, hon är sån som person, som hela tiden ska försöka skämta, vara rolig och sarkastisk. Men det är verkligen inte roligt att höra det, även fast hon skämtade. Jag har så ont ibland att jag knappt kan sova. But what goes around goes around. Här om dagen stukade hon foten eller liknande, får hon se hur det känns och kanske någon ber henne "sluta fejka". Kanske inser hon att hon inte är så jävla rolig ändå. Sen att inte heller vissa av ens vänner heller verkar fatta hur ont jag verkligen har och inte hör av sig för att bara kolla hur man mår är en annan sak som gör en lite ledsen. Men I guess you see peoples true colours när det verkligen gäller.

Nu känns det som att detta inlägg blev lite väl dramatiskt och känsloladdat, men jag antar att jag känner mig lite nere för tillfället.

Sverige-Portugal


Jag är nog ett halvt dygn sen med detta inlägg...haha. Igår var vi och såg matchen mellan Sverige-Portugal på Råsunda. Det var kul att se ett lag som Portugal spela, synd bara att de saknade lite spelare som Deco. Matchen i sig var väl inte den mest spännande jag har varit på, helt ok. Det var kul att se Zlatan spela igen ♥ och syster var glad att få se sin Cristiano på så nära håll, vi hade bra platser.

Womanizer-ny video

Har just sett videon till Britney Spears nya singel, Womanizer. Damn, I love the video and girlfriend looks great :) Äntligen, old Brittan is back.  Rikigt snygg video och låten är ju så bra.


For The Record (Documentary Preview)

Den 30 november sänds en ny dokumentär på MTV (i USA, hoppas den visas även i Sverige) om Britney Spears comback och där hon berättar om vad som gick fel de senaste två-tre åren.

Här kommer en trailer på dokumentären som har fått namnet: Briney Spears: For the Record, producerad av hennes manager Larry Rudolph. 


Fredag

Äntligen fredag och helg. Fredag kväll spenderas i soffan framför Idol såklart. Har laddat upp med gott snacks.

I morgon ska syrran, jag och en kompis  till Råsunda för att se VM.kval matchen mellan Sverige-Portugal. Syster hejar såklart på Portugal, Cristiano Ronaldo do I need to say more ;) Men hon har gillat snubben sen 2004 så det är ok att hon hejar på dem :)
Syster, ska du ha på dig din Cristiano tröja? ;)

Söndag ska spenderas med pappa, vi ska äta lunch, han, jag och syster. Mamma är ju i Kroatien, måste erkänna att det är tomt utan henne här och pappa saknar henne massor, så söt. Pratade med henne idag, hon har det jätteskönt, tog en promenad tidigare vid stranden i bara t-shirt. Folk badar fortfarande där nere, jag vill också juh...haha.

6 things about me

Sex saker du inte visste om mig :)

1. Jag kan bli så irriterad på folk som går sakta = myr steg. Jag blir helt skogs tokig, jag menar inte att man ska springa men de här som tar ett steg i timmen och blockerar vägen för alla andra när man är något stressad blir jag så irriterad över. Kanske ett typiskt Stockholmare syndrom?

2. Jag har ett temprament/kort stubin som heter duga.

3. Måste alltid stänga dörren till mitt kök när jag ska sova. Klarar inte av att höra tick tack från klockan när jag ska sova.

4. När jag var yngre fick jag för mig att jag skulle göra lumpen för tjejer. Gillar fängelsefilmer och militär filmer och tyckte att det verkade roligt att få springa omkring i skogen och gömma sig...hahaha. Men jag kom inte så långt, thank god.

5. Sökte jobb som flygvärdinna på SAS när jag var 19, men de sa att jag var för ung och att jag skulle söka senare, kom inte så lång med det heller, sökte aldrig igen. 
 
6. Lyssnar på mycket musik och har en förkärlek till Yugo musik som jag kallar det. Vi talar om musik från Serbien, Kroatien, Bosninen.. Pappa har alltid lyssnat på det...Mitar Miric, Merlin, Brena, Severina...you name it, så vi har vuxit upp med den musiken.


Lycka :)



Jag är såååååå lycklig you have no idea. 15 november, I am there! Bijelo Dugme kommer till Sverige och Stockholm. Jag SKA gå på detta kan jag tala om, får inte missas för allt i världen. Bijelo Dugme även kallade för "Balkans Rolling Stones". I stort sett kommer alla orginal medlemmar, lycka tusen gånger om, att få se dem live har varit en dröm sedan länge. Jag bör tillägga att jag inte ens var född när de började som band, men deras musik lyssnar man på fortfarande, den är tidlös och jag har en pappa som älskar dem.

Preview


Ett litet smak prov på Britneys kommande video till nya singeln Womanizer. Girlfriend is looking great. Videon har premiär på fredag, 10/10.

Trevlig resa Mamma


Ska strax innan jobbet möta upp min kära mamma i stan och krama henne en trevlig resa. Hon åker till Kroatien i morgon och stannar två veckor. Jag är så avundsjuk, jag vill också till mitt fina Sibenik, Kroatien. Nästa helg ska hon på bröllop, en av mina kusiner som gifter sig. Vi var ju på bröllop i somras när vi var nere, men nu är det ett till och bara mamma som åker. Vi andra har hade lite svårt att få ledigt.

Monday

Snack om skitsofrent väder det är i vårt avlånga land. I  går var det världens jäkla storm och idag skiner solen som aldrig förr. Jag hoppas att detta fina väder håller i sig i alla fall på lördag då vi ska till Råsunda och se på VM-kval matchen mellan Sverige-Portugal. Kul och sitta utomhus och frysa fast om det är regnit och blåsigt, som att beställa influensa.

Idag börjar jag 14.30-19. Har även denna vecka som jag jobbar 50 %, ska till doktorn senare i veckan, får se då om han fortsätter att sjukskriva mig eller om jag ska gå upp i heltid.

Söndag = mysdag


Vilken väder! Värsta stormen ute juh. Jag var nere i affären nyss och höll på att blåsa bort, ser ut som en dränkt katt också. Hade inte med mig något paraply eftersom jag inte kunde hålla i i påsen från affären i en hand och paraplyt i den andra, min hand ni vet.

Idag ska jag bara städa lite här hemma, så gott jag kan med min onda hand och sen ligga och dega i soffan med film och en massa TV-serier som jag har på datorn.

Stjärnor på is


Vad tycker ni om TV4 as nya lördags underhållning, Stjärnor på is? Jag måste säga att jag hade lite för höga förväntningar, men den var inte så "rolig" som jag trodde att den skulle vara. Men jag kommer nog följa den ändå, Carina Berg och Carolina Gynning är så härliga tillsammans.

(Bild TV4.se)

Kanelbulle


Hur många kanelbullar har du ätit idag på kanelbullens dag? För min del blev det en, en nybakad som pappa hade med sig från sitt provjobb. Min pappa är bagare och konditor, och var och provjobbade på ett nytt bageri/konditori som han kanske ska börja jobba på. Rikigt god var den :)

Rosa Bandet


Oktober även kallad Rosa Oktober. Rosa Bandet kampanjen pågår under oktober varje år. I år det sjätte året som Cancerfonden driver Rosa Bandet-kampanjen. Kampanjen pågår under hela oktober i syfte att uppnå medvetenhet kring bröstcancer och att samla in pengar till fortsatt forskning. Jag tänkte först starta en insamling via cancerfondens hemsida. Men min blogg är inte lika väl etablerad som vissa andras är. Därför känns det inte så aktuellet för mig att starta en insamling via min blogg.

Utan idag har jag köpt ett Rosa Band som jag stolt bär på min kappa. Och ska skänka en slant till någon annas insamling istället och på så sätt visa mitt stöd tänkte jag. Jag önskade även att jag kunde komma på hur jag lägger in ett Rosa band i min header på bloggen. Någon som vet?

Köp Rosa i oktober:
Bidra till kampen mot bröstcancer genom att köpa rosa produkter från Cancerfondens sponsorer under oktober. En del av försäljningspriset går till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Läs mer om det här.


She´s home


En av mina bästa vänner är äntligen hemma i Sverige igen efter att ha spenderat ca 4 månader med att jobba på Ibiza. Inget dåligt stället att säsongs jobba på direkt, sämre kan man ju ha det :) Hon ringde mig för ett tag sen och sa att hon är hemma i Stockholm igen, vad glad jag blev :) Nu har vi some serious catching up to do :)

~~~

" Learning by experience often is painful- and the more it hurts, the more you learn".


Dior

Chefsdesignen för Christian Dior, John Galliano visade upp sina kreationer för Diors vår och sommarkollektion 2009 under modeveckan i Paris. Rikigt fina grejer. Till modellerna säger jag åter igen, ÄT NÅGOT!

    

   
    

(Klicka för större)

(Bilder från Stella Pictures)

Looking great


Britney is looking great på senaste tiden. Vad jag hoppas att hon nu håller sig till sin mycket sundare livsstil. Här är hon och hälsar på en skola i Bronx, New York. Älskar hennes klänning.

(Bild från Bauer Griffin)

Tusen strålande solar

Senaste boken jag läst ut heter,Tusen strålande solar, skriven av Khaled Hosseini. Jag läste för ett tag sen hans första bok Flyga Drake som jag tycker är en av de bästa böckerna jag läst på länge.

Handling: Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på kärlek och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet i Kabul kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv.



My thoughts: Precis som Flyga Drake är detta en av de bästa böcker jag läst. Den blir bättre och bättre (om möjligt) för varje kapitel man läser, en bok man inte kan släppa. Jag läser väldigt mycket böcker, denna bok och Flyga Dake tar alla priser, jag trodde inte att man kunde bli så berörd av två böcker på det sätt som jag har blivit berörd. Helt otrolig berättelse om människoöden som är så sorgliga och tragiska att det bstundvis blir jag arg över hur kvinnor i vissa delar av världen lever och behandlas på. 

Jag rekommenderar alla att läsa denna bok, både för kvinnorskildringen men också för skildringen av ett land som man kanske inte vet så mycket om.

Man blir berörd och den väcker många blandade känslor. Efter att ha läst Flyga Drake trodde jag inte att Khaled Hosseini kunde skriva en bättre bok, men med Tusen strålande solar lyckades han ändå imponera stort på mig.

(Bild CDON.com)

Regnit som vanligt

Vad det har regnat idag. Jag måste säga att det samtidigt är ganska mysigt som jobbigt. Ville inte alls gå till jobbet idag. Började sent 14.30-19, eftersom jag nu jobbar 50 % ett tag fram över.

Ska strax se en dokumentär på TV3, Generation Fett, om världens fetaste man, sorligt att det har gått så långt.

Var även en sväng på lite middag hos min granne. De är så söta och snälla, kommer från samma land som jag. Jag brukar hjälpa dem en hel del kring deras dator när den inte vill funka. De är så tacksama att jag alltid kommer ner och hjälper till .

RSS 2.0